Anmeldelser: Antiperspiranter og deodoranter uden aluminium?

deodorants

Antiperspiranter og deodoranter er en fuldstændig normal del af vores daglige rutine, ligesom tandbørstning og hudpleje. Vi tilbringer hele dage med dem, og netop derfor bør vi være interesseret i, hvad de indeholder, og hvilke der passer os bedst. Vi besluttede os for at undersøge, hvordan antiperspiranter og deodoranter uden aluminium virker. Vi har bogstaveligt talt afprøvet flere populære produkter på vores egen hud, og nu ved vi, hvilke der virkelig er værd at overveje.

Hvorfor bruge en deodorant eller en antiperspirant uden aluminium?

Svedudskillelse er en helt naturlig proces, hvormed vores krop slipper af med giftstoffer og også holder den rette temperatur. I kombination med bakterier, der sætter sig på huden, giver den dog en ubehagelig lugt. For ikke at tale om, at nogle af os kort sagt sveder mere. I kampens hede mod svedlugt og våde pletter leder vi naturligvis efter, hvordan vi bedst kan forhindre det.

Hvis du sveder mindre, så vil en kvalitetsdeodorant helt sikkert hjælpe dig med at camouflere svedlugten. Hvis du ønsker at reducere selve svedudskillelsen, så vælger du en antiperspirant, hvis aluminiumssalte ofte hjælper mod sved ‒ de tilstopper kort sagt vores svedkirtler, så sveden ikke kan komme ud.

Aluminiumssalte er meget effektive, men de bliver samtidig også kritiseret for netop at tilstoppe svedkirtlerne, og endda for en forbindelse til brystkræft eller Alzheimers sygdom. Det er dog vigtigt at sige, at en sammenhæng med nogle af disse sygdomme ikke er blevet bekræftet af videnskabelige studier.

Til trods for det vælger stadig flere af os en antiperspirant eller en deodorant uden aluminium. Det er hovedsageligt dem, der døjer med en mere sensitiv hud, der sætter pris på dem og derfor foretrækker en sammensætning med et større indhold af naturlige ingredienser. Eller kort sagt de af os, der godt kan lide naturkosmetik.

Hvilken er den bedste deodorant eller antiperspirant uden aluminium?

Selvfølgelig interesserer det os, hvordan produkter uden aluminium klarer sig i sammenligning med de klassiske af slagsen. Vi har helt ærligt afprøvet flere TOP-deodoranter og -antiperspiranter uden aluminiumssalte og har skrevet vores oprigtige anmeldelser til dig. Har vores testning en entydig vinder?

Dove Original

Jeg fik en deodorant uden aluminium og alkohol til test ‒ Dove Original. Jeg er glad for, at jeg netop fik en deodorant på spray, for jeg kan ikke særlig godt lide dem i stick og roll-on. Da jeg først duftede den, blev jeg straks fanget af den dejlige pudderagtige duft, der er så typisk for mærket, og som ifølge mig er den mest vellykkede af dem alle sammen. Jeg blev behageligt overrasket over, at den også holdt godt i varmt vejr, og at den virkelig fjernede den grimme lugt. Den laver heller ikke pletter på tøjet, hvilket jeg ser som et stort plus. Dove er kort sagt et sikkert valg til en behagelig pris.

Sanne H.

Schmidt's Charcoal + Magnesium

Deodorantstiften uden aluminium Schmidt's Charcoal + Magnesium er en fantastisk løsning for enhver, der leder efter en naturlig sammensætning, der virker. Duften er neutral, men jeg synes personligt, at den passer bedre til mænd. Jeg kan mest dufte citrusfrugter, men jeg tror ikke, at den vil overdøve hverken en parfume til kvinder eller til mænd. Den er behagelig både at påføre og at have på.

Anne Sofie H.

Uriage Hygiène Gentle Deodorant

Jeg kom til at holde af mærket Uriage for snart tre år siden, og siden da har jeg ikke villet undvære det, så jeg er glad for, at jeg fik lejlighed til også at prøve Hygiène Gentle Deodorant. Jeg er ikke nogen stor fan af roll-on applikatorer, men jeg blev helt vant til den. Den er helt sikkert mere praktisk til rejser og til håndtasken. Hvad angår selve produktet, så er jeg meget tilfreds med det. Jeg har en sensitiv hud med eksem, og denne deodorant er virkelig skånsom mod den og kan også uden problemer bruges efter barbering. Som en ekstra bonus har den en dejlig frisk duft.

Andrea K.

Vichy Deodorant

Deodoranter fra dette mærke er garanti for kvalitet, og Vichy Deodorant uden aluminiumssalte er bestemt ikke nogen undtagelse. Denne er tilmed uden alkohol og parabener, så den skulle være fin at bruge på huden. Selvom den ikke indeholder nogen parfume, så efterlader den virkelig huden uden kedelig lugt efter brug, og jeg synes, den følelse holder i rigtig lang tid. Jeg tror ikke, at den ville holde i 48 timer, men på den anden side kunne jeg ikke bekræfte det, da jeg tager brusebad hver dag.😊 Så fra mig får denne mineraldeodorant absolut en positiv anmeldelse.

Morten A.

Avène Body

Jeg kan virkelig godt lide dermokosmetik, og jeg bruger næsten kun den, så jeg blev meget glad for at skulle teste deodoranten Avène Body. Duften er fin og diskret. Deodoranten er i sig selv meget skånsom, hvilket især personer med sensitiv hud, ligesom mig, vil sætte pris på. Den praktiske emballage, der passer i enhver håndtaske, er også virkelig god, ligesom det at den ikke laver pletter på tøjet.

Anna C.

Eisenberg Classique

Jeg var især nysgerrig efter at prøve deodoranten Classique fra mærket Eisenberg først og fremmest på grund af prisen. Jeg testede den i cirka en uge, og jeg må sige, at den er det værd, og at den måske er den bedste deodorant uden aluminium. Den er dog helt anderledes i forhold til, hvad jeg er vant til hos de almindelige deodoranter. For det første sprøjter den lidt anderledes. Den minder mig mere om en fikseringsspray. For det andet dufter deodoranten overhovedet ikke, hvilket er en lille smule mærkeligt, men den klarer opgaven. Den grimme lugt er væk og måske også noget af sveden, tror jeg. Jeg synes nu, det er en virkelig god ting, at den ikke har nogen duft, især fordi den så ikke kommer til at konkurrere med ens parfume. Hvis du ikke har noget imod at investere lidt mere, vil jeg helt sikkert anbefale at prøve den – men pas på, måske vil din partner overtage den, ligesom det skete for mig. 😊

Sanne H.

Collistar Special Perfect Body Multi-Active Deodorant 24 Hours

En frisk, blid duft, en sammensætning, der er skånsom mod huden – den irriterer ikke, svier ikke, indeholder ikke aluminium. Påføringen af deodoranten Collistar overraskede mig lidt. Den er ikke en aerosol, men en spray, og deodoranten er meget flydende. Efter du har sprayet den på, varer det et stykke tid, inden den tørrer, og den er lidt klistret. Alt i alt er jeg dog tilfreds, til almindelige dage hjemme eller på kontoret er den tilstrækkelig. Jeg har endnu ikke testet, hvordan den virker under større belastning.

Anne Sofie H.

Nivea Fresh Pure

Det overraskede mig lidt, men Nivea Fresh Pure er indtil videre den bedste deodorant uden aluminiumssalte til kvinder, som jeg har prøvet. En diskret, behagelig duft, er god at påføre, laver ikke hvide streger og holder virkelig hele dagen. Jeg kan varmt anbefale den!😊

Karoline E.

Weleda Citrus

Jeg kan godt lide mærket Weleda, også selvom jeg ikke ligefrem er nogen ekspert i naturkosmetik. Men alt, hvad jeg har prøvet indtil nu, får topkarakter. Derfor var jeg interesseret i deodoranten Weleda Citrus. Alligevel var jeg ikke sikker på, om helt naturlige ingredienser ville hjælpe med at reducere svedudskillelse eller kunne klare den ubehagelige lugt, og jeg var nysgerrig efter, hvilken anmeldelse jeg ville give denne naturlige deodorant. Den var udmærket til at klare sved og svedlugt. Jeg synes bare ikke, at duften var særlig behagelig, men det er måske et spørgsmål om smag. Tilsidst en enkelt kritik – når du påfører mere end nødvendigt, efterlader den lidt farve på mørkt tøj.  

Morten A.

 

Hvad så, blev du overrasket over resultatet, eller var dine hemmelige tips rigtige? Uanset hvad, så vil vi helt sikkert være enige om, at deodoranter uden aluminium er et forsøg værd.