De bedste føntørrere: hvilke kan virkelig betale sig?

blowdryer

Hvad er det mest uundværlige i ethvert kosmetikudstyr? Helt sikkert en føntørrer! Uanset om du tørrer dit hår hver dag eller en gang om ugen, må du tænke på at beskytte håret. Det starter netop med valget af en kvalitetsføntørrer. Hvad har du brug for at vide, før du køber? Vi råder dig skridt for skridt med valget af den bedste føntørrer!

Hvordan vælger du en føntørrer

Når du skriver ordet føntørrer i søgefeltet, vil du nok spærre øjnene op, for der kommer et utal af resultater, former, størrelser, farver og uforståelige tal. Først må du derfor hellere gøre dig klart, hvad du forventer af din hårtørrer. Så bliver din søgning mere specifik og vellykket! Til en begyndelse kan det hjælpe dig med en grundlæggende opdeling efter formålet: hjemme-, professionelt- og rejsebrug.

En anden meget vigtig faktor er helt sikkert effekten. Jo højere den er, desto hurtigere blæser luften gennem hårtørreren og giver dermed kortere tørretid. Vælg derfor en føntørrer med en sådan effekt, at du ikke udsætter håret for for høj varme i unødvendig lang tid. Det burde være nok med en effekt på mellem 1.400 og 1.800 W, men til ekstra tykt hår kan det være bedre med en effekt på mere end 1.800 W. Hvis apparatet har en effekt på 2.000 W og mere, er der sandsynligvis tale om en professionel føntørrer.

Det er også vigtigt at kunne indstille temperaturen. Hvorfor? Hvis du har en tyk og kraftig hårmanke, vil du nok sætte pris på en højere temperatur, så du ikke skal bruge hele dagen på at tørre håret. Til fint og skrøbeligt hår er det på den anden side ideelt med lave temperaturer, så du kan begrænse mest muligt at ødelægge det. Så kort sagt: jo finere hår, desto lavere temperatur.

Materialet betyder noget

Selv om du ikke holder hårtørreren så tæt på håret som et glattejern, vil dit hår være taknemmelig for kvalitetsmateriale.

Føntørrerens varmelegeme kan være lavet af metal, der er billigere og spreder varmen uregelmæssigt. En mere skånsom tørring vil du få med turmalin, og hvis du vil have en endnu mere sikker behandling, hvor du ikke ødelægger hårets struktur, skal du gå efter keramik. Hvis du søger blandt professionelle produkter, er den bedste føntørrersandsynligvis en af titan, og det takket være letheden i materialet, der vil gøre dit arbejde lettere.

TOP 5: De bedste føntørrere!

Har du fundet ud af, hvad du vil have, og er du klar til at skaffe dig en hjælper til smukt hår? Fantastisk! Kig på vores TOP-udvalg, der vil hjælpe dig med at finde den bedste føntørrer præcis til dig.

 

En god basis føntørrer vil være BaByliss Rose Blush 2200 5337PRE, der ikke bare er smukt lyserød, men også skånsom mod dit hår. Du kan nemt regulere hurtighed og temperatur, og den færdige frisure er klar på et øjeblik!

Hvis du plejer at have hektiske morgener, så vil hårtørreren Rowenta Beauty Powerline CV5090F0 passe til dig. Den vil overvælde dig med en effekt på 2.300 W, der giver dig tørt dit hår på et øjeblik. Takket være den keramiske overflade på gitteret vil den heller ikke belaste håret så meget og efterlader det smukt skinnende.

En anden virkelig kvalitetsføntørrer er helt sikkert Bellissima My Pro Ceramic P5 3800. Den har ikke bare en keramisk overflade på gitteret, men også en ionisk funktion. En ionisk hårtørrer sender negativt ladede ioner ind i håret, der lukker dets overflade. Håret er bedre beskyttet mod varmen, og dermed mere fugtet og blankt. Og det sidste plus? Takket være den bedre fugtning kan du sige farvel til spaltet hår!

Af professionelle føntørrere med ionfunktion kan vi også anbefale Valera Swiss Metal Master 2000 Ionic. Du vil helt sikkert værdsætte den ekstra kraftfulde motor og hurtige luftgennemstrømning eller den sikre termostat, som apparatet automatisk slår til i tilfælde af overophedning. Når du skal style håret, vil det smalle mundstykke også være en fantastisk hjælp.

Heller ikke den ultralette og lydsvage føntørrer Parlux Alyon Ceramic & Ionic har glemt ionfunktionen. Og selvom den kan kategoriseres som en professionel føntørrer, vil vi vædde på, at du vil være mest tiltrukket af det store udvalg af farver. Hvilken vil passe ind på dit badeværelse?

Hvordan tørrer du håret korrekt?

Selv om udvalget af de rigtige føntørrere er forudsætningen for succes, er det bestemt ikke alt. Du kan beskytte dit hår ved hyppig tørring med mange små ting. Hvordan det?

  • Efter vask kan du tørre håret forsigtigt med håndklædet uden at skrubbe det, så du undgår, at det filtrer eller knækker.
  • Hvis du føntørrer med det samme, skal du påføre termobeskyttelse.
  • I første fase af tørringen vælger du mellem eller høj varme, så du fjerner fugten fra håret.
  • Og når håret er bare lidt tørt, tager du en børste og reder håret igennem.
  • Del derefter håret op og begynd at tørre stribe efter stribe afhængigt af, hvilken form du vil opnå. Start indefra, og fortsæt udad til det yderste hår.

 

Det er også vigtigt at have med, at måden at føntørre hår på er individuel efter hårtype. Fremgangsmåden er lidt forskellig ved for eksempel føntørring af krøllet hår, hvor du helt sikkert vil værdsætte en føntørrer med diffuser.