Hvad skal jeg gøre for at få smukke fødder? Prøv en hjemme-pedicure

pedicure

Endelig kan du gemme støvlerne samt de varme sokker ind i det mørkeste hjørne af skabet og begynde at pudse sommersandalerne. Men glem ikke, at i åbne sko vil det klæde dig at have omhyggeligt ordnede fødder. Altså? Det er tid en ordentlig pedicure. Og til trods for at du kan klare hele proceduren hjemmefra takket være forskellige produkter til fodpleje, vil dine fødder til sidst ligne en reklame for en kosmetisk salon. Lad os komme i gang!

Pedicure handler om æstetik

Hvorfor er det med jævne mellemrum nødvendigt at unde sig en "pedi"? Fodpleje er bestemt ikke luksus eller ligefrem spild af tid. Den er også vigtig fra en helbredsmæssig synsvinkel. Hvis du lader hånt om den i lang tid, risikerer du nedgroede negle, ligtorne eller smertefulde revner i en fortykket hud.

Du bør lave en pedicure ca. en gang hver 5. uge. Om sommeren gerne oftere, men selvfølgelig er det meget individuelt. Det vigtige er kort sagt at tænke på, hvad dine fødder har brug for. De skal jo bære dig hele dagen!

Hjemme-pedicure i 6 enkle trin

Gør fødderne ordentligt klar

Først griber du ud efter neglelakfjerneren og fjerner resterne af den gamle lak. Dyp så fødderne i et varmt fodbad, og lad dem hvile i mindst 10 minutter. Huden og neglene bliver bløde og bliver nemmere at arbejde med. Du kan tilsætte eddike for at forebygge svamp – brug en til to spiseskefulde til en liter – eller en naturolie til en endnu mere intensiv blødhed i huden. I denne fase kan du også unde dig selv en peeling til fødderne, og med dem indleder du let eksfolieringsprocessen.

Lav negle

Klip neglene, når du har taget fødderne op af fodbadet. Det er altid vigtigt at klippe dem lige, så du undgår en eventuel nedgroning. Fil neglene lige, når du har klippet dem, og rens dem igen, hvis det er nødvendigt.

Slip af med gammel hud

Når du fjerner hård hud er der flere muligheder, og det er helt op til dig, hvilken der passer dig bedst. Hvilke redskaber til pedicure kan du vælge imellem? Den klassiske pimpsten er fantastisk til hjemmebrug, du skal bare være tålmodig, da du ikke slipper af med huden med det samme. Du skal virkelig slibe et stykke tid, inden du glatter huden dejligt ud.

Fodfilen er lidt bedre, men dens overflade er grovere, så vi anbefaler at glatte fødderne til sidst enten med en finere pimpsten eller en peeling. Hvis du møder virkelig meget hård hud, kan du prøve en elektrisk fodfil, der lindrer de værste steder på et par minutter.

Vær opmærksom på alle steder med fortykket hud, og regn med, at det ikke går så hurtigt med at fjerne den, som hvis du brugte barberblade eller skalpel – dem kan du selvfølgelig også bruge hjemme, men vi anbefaler at vælge en af filene eller pimpsten. Til slut kan du give dine fødder endnu en gang peeling, og samtidig med at du kommer det på, give en behagelig massage.

Prøv eksfolierende strømper

Vil du lette arbejdet med at fjerne hård hud? Lad dig regelmæssigt fortrylle af eksfolierende strømper. Indeholder stoffer, der fremmer en naturlig fornyelse af huden, og efter brug vil huden naturligt falde af.

Eksfolierende maske til fødder Holika Holika Baby Silky Foot hjælper dig med at fjerne død hud takket være virkningen fra AHA-syre. Det er tilstrækkeligt at lade den virke på fødderne i ca. halvanden time, og efter nogle dage vil den hårde hud falde af fødderne. Sheasmør og tea tree olie vil også blødgøre huden dejligt.

Syrerne vil også i tilfældet L’biotica Masks eksfoliere fødder. Den fornyede hud bliver beroliget af kamilleekstrakt, og genopbygningen bliver næret af ekstrakter af papaya og citron.

Hydrering

Når du har fjernet den overskydende hud fra fødderne, kan du række ud efter fodfugtighedscremen CeraVe SA. Takket være salicylsyre blødgøres også meget tørre fødder, og hyaluronsyre sikrer dig en ordentlig gang hydrering. Den er også hyperallergen, så den klarer enhver hudtype.

TIP: Du kan give dine fødder en plejemaske fra tid til anden, for at opnå en dybere blødgøring af huden og kvalitetspleje af neglene. Korika SciBeauty regenererer godt, blødgør huden og negle takket være sheasmør, og du ender med at have blødere fødder end ansigt.

Og hvad så til slut?

Prikken over i´et i hjemme-pedicuren er selvfølgelig – neglelakken. Uanset din favorit vil vi anbefale at kombinere den med plejesættet NOBEA Nail care.

Påfør først et lag NOBEA Nail care plejelak og lad tørre. Imens har du tid til at finde den perfekte farve! I år er vi vilde med Barry M Green Origin i nuancerne Cranberry og Salt Lake eller den gyldne nuance Princesses Rule lak OPI Infinite Shine. Efter påføringen af den farvede lak bør du vente et øjeblik og så påføre sidste lag i form af en top coat NOBEA Day-to-Day.

 

Og du er færdig. De perfekte fødder er efter vintersæsonen og en hjemme-pedicure klar til at komme ud, hvor du ønsker det!