Hvordan får du mest muligt ud af kokosolie?

coconut oil

I de seneste år har naturlige olier fået en fast plads i vores liv, og de fleste af os har nogle derhjemme. Vi har sat fokus på en af stjernerne inden for oliernes verden, og det er kokosolie. Det drejer sig nemlig ikke om en kortvarig trend, men om en utrolig alsidig kvalitetsingrediens. Du kan nærmest anvende den til alt, måske lige bortset fra vinduerne og bilen. Hvordan bruger du den, og hvordan udnytter du dens virkning maksimalt? 

Hvorfor lige kokosolie?

Kokosolie er lidt af en berømthed blandt olier, og det er der mange grunde til. På grund af dens sammensætning kan du finde kokosolie i al slags kosmetik, men også tit på tallerkenen. Hvorfor nu det?

En vigtig bestanddel af kokosolie er laurinsyre, som den indeholder mere af end noget som helst andet stof på jorden. Den er for en stor del sammensat af mellemlange mættede fedtsyrer, der er let fordøjelige – den ophober derfor ikke unødvendigt fedt i kroppen og stimulerer stofskiftet. Den har desuden mange andre positive virkninger på vores organisme.

Med sin fantastiske sammensætning er den også virkelig god til huden i ansigtet og på kroppen og til håret... og det i forskellige former. Hvilke er det?

Kokosolie til kroppen

Olier har en fantastisk egenskab – de er i stand til at "lukke" vores hud og derved holde den fugtet i længere tid. For at du kan nyde at have en perfekt blød hud, bliver du dog først nødt til at tilføre den en form for fugt. Olie indeholder i sagens natur ikke vand. Når du altså beslutter dig for at anskaffe dig en økologisk kokosolie som for eksempel Soaphoria Organic, bruger du den på fugtig hud eller sammen med andre fugtgivende produkter. Påfør olie på kroppen for eksempel lige efter bad eller brusebad.

TIP: For at få en ekstra glat hud, så prøv en sukkerpeeling med kokosolie Dr. Feelgood BIO eller Saloos Bio Coconut Care.

Kokosolie til ansigtet

Den samme regel gælder for kokosolie til ansigtet som for kropspleje – du skal tilføre fugt, ellers udtørrer du huden unødvendigt og tilstopper porerne, og hvis du har problemhud, kan du forværre akne.

Hvis du bruger den korrekt og regelmæssigt, drager du fordel af dens regenererende og nærende virkning og forsinker dermed aldring af huden. Prøv for eksempel at fjerne makeup med kokosolie, en massage eller en ansigtsmaske. Hvis du vil forkæle dig selv med en virkelig exceptionel pleje, så prøv masken FOREO Farm to Face Coconut Oil – kokosvandet i masken sørger for TOP-hydrering, kokosolien for næring og i kombination med andre stoffer resulterer de i en blød og strålende hud.

Kokosolie til tænderne

Ja, olier er simpelthen multifunktionelle! Takket være indholdet af antioxidanter og en antiseptisk virkning kan denne olie for eksempel reducere tandkødsbetændelse. Kokosolie bleger også tænderne let, men du kan selvfølgelig ikke forvente samme resultat som efter blegning med et apparat.

Tandbørstning med kokosolie er ligesom med tandpasta – du påfører et lag på tandbørsten eller en finger og kører den blidt henover tænderne og masserer gummerne. Det betyder selvfølgelig ikke, at du helt bør udelade tandpasta. Fortsæt med den klassiske mundhygiejne, dette er kun et behageligt og naturligt supplement til din tandpleje.

Kokosolie til håret

Shampoo, conditioner eller en hårmaske – af kokosolie? God ide! Olien tilfører håret næringsstoffer og fornyer dets mistede glans. Den reducerer også hårets tendens til at knække – du kan derfor vinke farvel til spaltede spidser, og din hårmanke bliver stærkere og smukkere.

Shampooen L’Oréal Professionnel Serie Expert Nutrifier sørger for tilføring af fugt og regenerering, endnu mere i kombination med conditioneren Serie Expert Nutrifier fra samme serie. Hvis dit hår er ekstra tørt, så lav plads på badeværelset til Kérastase Aura Botanica Bain Micellaire Riche, der styrker og gennemfugter håret takket været et godt samarbejde mellem kokos- og arganolie.

En kokosmaske til håret klarer du også med den rene, naturlige olie. Det er nok at påføre den i fugtigt hår og massere den godt ind. Lad den virke i mindst 15 minutter, og vask den ud bagefter. Til forskel fra andre typer af masker kan du fjerne denne her fra håret ved hjælp af shampoo, så det ikke bliver alt for fedtet. Brug højst behandlingen én gang om ugen, så du ikke belaster håret unødvendigt. 

Inkludér den i din kost

Anvendelse af kokosolie begrænser sig langt fra kun til sminkebordet – den kan også holde dig med selskab i køkkenet! Hvorfor? Den bidrager til absorptionen af vitaminer, mineraler, aminosyrer og for eksempel calcium, og det er kun en brøkdel af dens positive virkninger.

Den er virkelig velegnet til bagning og stegning på grund af dens høje rygepunkt. Og hvad ellers? Den giver din mad en interessant smag og en vidunderlig duft. Men pas på, kokosfedt er stadig fedt, og derfor bør du ikke spise uanede mængder af den. Ligesom med enhver anden fødevare bør du spise kokosolie i en fornuftig mængde og sørge for, at din kost er tilstrækkelig varieret.

 

Har du allerede bestemt, hvad du vil bruge kokosolie til? Hvad enten det bliver til kroppen, ansigtet eller noget helt andet, så vil du helt sikkert blive tilfreds med resultatet.