Pigmentpletter efter acne – Hvad du skal gøre for at vinde kampen

dark spots

Din akne er endelig væk? Folk med uproblematisk hud vil aldrig kunne forstå, hvor lettet og glad man bliver i dette øjeblik. Men nogle gange er situationen mere kompliceret. Akne episoden er ganske vist slut, men den levner uønskede minder på huden i form af ar eller pigmentpletter. Ja, det er en ny udfordring, men du kan sagtens også vinde den her kamp. Hvad skal du så gøre for at sejre og få en glat hud med udjævnet farvetone tilbage? Her finder du den effektive metode mod pigmentpletter.

Hvorfor får man pigmentpletter efter akne?

Det uønskede minde om livets fase med hudorme kalder man postinflammatorisk hyperpigmentering, og det er en form for ar efter akne, der opstår som følge af hudbetændelse. Der findes også andre typer af hyperpigmentering, der har andre årsager.

Pigmentpletter i ansigtet dannes, når huden ikke længere er intakt – f.eks. når du trykker en bums ud. Huden sørger for at lukke sig igen om stedet, hudens tekstur og farvetone forandrer sig.

Hvordan kan du undgå følgerne af akne

Du kan undgå pletter og ar efter akne med et par gode tricks og en stor portion selvkontrol. Det er din hud dog bestemt værd!

  • Ikke røre og ikke trykke. Hvad enten du kæmper mod akne i en længere periode, eller du kun har et par bumser nogle gange, skal du huske at holde fingrene væk fra dit ansigt. Ellers kan du forværre betændelsen og din huds tilstand.
  • Undgå at irritere huden med unødvendige produkter og procedurer, der kan rive op i huden, som f.eks. mekanisk peeling.
  • Brug plejeprodukter med SPF, selv om du ikke skal på stranden. Du skal beskytte dig med solfaktor hele året rundt, når du er udenfor. UV-stråling forværrer nemlig ars og pigmentpletters udseende, og det er derfor meget vigtigt at beskytte huden mod den. Især i den første tid efter at de dannes. Derfor er det bedst, at du bruger dagcreme med solfaktor eller supplerer din pleje med solcreme.
  • Fugt huden regelmæssigt. Aknehuden har virkelig brug for hydrering, ellers kan du regne med, at betændelsen igen bliver værre.

Hvordan lysner du pletter efter akne

Se efter kosmetik med aktive ingredienser, der er med til at reducere pigmentet. Lige meget om det drejer sig om serum, maske eller creme mod pigmentpletter, skal du altid kigge efter de vigtige ingredienser: C-vitamin, nicotinamid eller retinol. Hvilke produkter har så den helt rigtige kombination af ingredienser, der hjælper dig med at slippe af med pletterne i ansigtet?

Dagcreme mod pigmentpletter Bioderma Pigmentbio Daily Care SPF 50+ egner sig perfekt som et basisvåben mod pletterne. Cremen med C-vitamin og E-vitamin udjævner hudtonen, fjerner pletterne og beskytter huden mod de frie radikaler. Den tilfører også fugt og kan bruges som primer.

Shiseido White Lucent Brightening Gel Cream hjælper dig med at fjerne pigmentpletterne efter akne takket være den specielle teknologi ReNeura™. Cremen udjævner hudens tone, tilfører fugt og regenerer din hud perfekt! Pletter (og rynker) vil nok forsvinde allerede i det øjeblik, du tager cremen i hånden, for de indser, at dette ikke er en kamp, de kan vinde.

Den bedste ledsager i nattetimerne til alle, der længes efter at beholde den perfekte hud, så længe det overhovedet er muligt: cremen Lancôme Génifique! I løbet af natten bekæmper denne creme ikke bare pigmentpletterne, men dens anti-age effekt får din hud til ligesom at glemme de sidste par år. Mens du sover, aktiverer cremen nemlig gener, der støtter proteinproduktionen, hvilket er med til at gøre huden spændstig.

Dit sæt mod pigmentpletter i ansigtet skal også indeholde et serum, der støtter og øger virkningen af cremerne. Revolution Skincare Dark Spot Corrector er et serum, du kan stole på. Kombinationen af C-vitamin, nicotinamid og salicylsyre i serummet giver ikke pletterne nogen chance.

I det lysnende serum, Eucerin Anti-Pigment, finder du en kombination af hyaluronsyre og thiamidol. Deres samlede virkning reducerer dannelse af pigmentpletter, fugter huden og holder din hud ungdommelig så længe, som du aldrig har drømt om. Serummet kan bruges om morgenen og om aftenen, men i hvert fald hver dag, for først da får de aktive ingredienser mulighed for at arbejde i din tjeneste.

TIP: Tag hver uge en lille pause, hvor du udelukkende fokuserer på dig selv og forkæler dig med lidt ekstra pleje med hudmasken Vichy Liftactiv Hyalu. Den vigtige aktive ingrediens er hyaluronsyren, der efter bare 5 minutters virkning tilfører din hud den nødvendige fugt. Voila, det strålende resultat er her!

 

Når hyperpigmentering efter akne viser sig, må du ikke give op. Denne kamp er ikke hårdere end mange andre, og med de rette produkter i høj kvalitet kan du reducere pigmentpletterne til et minimum eller slippe helt af med dem.