Stærkere negle? Undgå, at de flosser og knækker

red nails

I sommer så dine negle fantastiske ud, i efteråret begyndte deres tilstand at blive værre, og om vinteren har du ikke engang lyst til at se på dem. Hvis det lige netop er sådan, du føler, tænker du sandsynligvis på, hvordan du kan gøre dine negle stærkere eller på, hvad der hjælper bedst mod, at neglene knækker eller flosser. Vi giver dig råd om, hvordan du skal pleje sensitive, tørre og flækkede negle om vinteren, hvordan du filer dem korrekt, og hvilke olier og lakker, der vil hjælpe dem med at regenerere meget hurtigere.

Hvorfor negle knækker og flosser

Negle er opbygget af lag af keratin. De sunde er stærke, glatte og hårde. Men hvis det frustrerer dig dag ind og dag ud, at dine negle bliver ved med at knække og flosse, så er det tid til at ændre livsstil.

Hvad kan være årsag til knækkede negle?

  • Du får ikke den nødvendige mængde proteiner, vitaminer og mineraler i din kost.
  • Du får for lidt væske, så ikke kun du, men også dine negle er dehydrerede – især om vinteren.
  • Du bruger ikke handsker, når du vasker op eller gør rent.

Kostprincipper til at styrke negle, der knækker

  • Drik nok væske også om vinteren, og fokusér på frugt og grøntsager med et højt vandindhold som for eksempel ananas, blåbær, agurker, tomater, bladselleri og lignende.
  • Husk biotin, der ikke bare styrker neglene, men også håret. Mandler, havregryn og æg indeholder biotin.
  • Sørg for at få nok proteiner, vitaminer fra B-gruppen og A-, C- og E-vitaminer, og øg dit indtag af magnesium, calcium, zink og jern.

Hvordan filer du neglene korrekt?

Nu ved du allerede, hvordan du styrker neglene indefra, og vi kan fortsætte med, hvordan du plejer knækkede negle udefra, og hvordan du behandler dem.

Hold altid neglefilen vinkelret mod neglen, når du filer, så du ikke gør neglen tyndere, når du filer den. Kør ikke neglefilen frem og tilbage, men vælg kun én retning, og hold dig til den. Når dine negle har den ønskede længde, tager du en poleringsfil og polerer deres kanter. Klip aldrig neglebåndene, og skub dem ikke tilbage, når de er tørre. Kom et specielt blødgøringsmiddel på dem, og lad det virke. Først derefter kan du forsigtigt skubbe dem tilbage.

Runde eller lige?

Eksperterne har en klar mening om, hvilken form der er bedst. Neglene på hænderne bør have en moderat bue og på fødderne være lige. Men hvordan undgår du det irriterende, at de flækker eller flosser? Glem alt om at klippe dem med en saks, og brug det rigtige værktøj. Vælg mellem de bedste neglefile, eller anskaf dig et helt sæt til perfekt manicure og styling af øjenbryn Notino Elite Collection Manicure Kit.

Top-neglelakker til at styrke negle, der knækker

Selv hvis du har flossede negle med tendens til at knække, behøver du ikke at opgive at få en perfekt manicure. Som en styrkende underlak bruger du den forstærkende neglelak Essie Strong Start med biotin. Som en beskyttende overlak til neglene er NOBEA Day-to-Day med en blændende glans et fantastisk valg.

Giv negle, der knækker, en ordentlig omgang regenerering

Vil du give dine negle et hurtigt boost? Så vil den forstærkende neglelak Collistar 3 in 1 Base, Strengthener & Fixer være rigtig god, fordi den modvirker, at neglene knækker og flosser. Den nærer neglene i dybden, styrker og fremmer dannelsen af ny keratin i dem og beskytter dem mod negative ydre påvirkninger. Desuden giver den dem en naturlig glans, og du kan også bruge den som en "top coat".

Gør negle, der knækker, stærkere med olie

Synes du ikke, at der er andet, der hjælper på dine negle, der knækker, end et "plaster" i form af kunstige negle eller gelenegle? Vent lige lidt! Du vil kun skade dine negle og fjerne det øverste lag keratin, som du tværtimod har brug for at styrke. Brug hellere den nærende negleolie Essie Apricot Nail & Cuticle Oil.

Hvordan kan du "slå to fluer med ét smæk"? Gå efter en dekorativ lak til at forstærke neglene, der indeholder olie – du kan få dem i mange nuancer, lige fra klar til tidløs rød over i lyserød. Fantastiske valg vil være Collistar Oil Nail Lacquer eller Yves Saint Laurent La Laque Couture.

De bedste regenererende håndcremer til negle, der knækker

Pleje til negle, der knækker, stopper langt fra med forstærkende neglelak. Især om vinteren er det ikke kun huden på hænderne, der fortjener ekstra fugt, men også neglene. Husk derfor at bruge en kvalitetshåndcreme.

Mellem ingredienserne i den reparerende håndcreme CeraVe Repairing finder du hyaluronsyre og ceramider til at regenerere hudens barriere. Cremen bruger desuden en MVE-teknologi, der sikrer, at fugtgivende stoffer bliver frigivet lidt efter lidt i huden. Derfor vil dine hænder og negle være hydrerede i op til 24 timer. Selvom den er vandfast, efterlader den ikke en fedtet eller klistret film på huden.

Hvis du lider af meget tør, revnet eller atopisk hud på hænderne, vælger du det hypoallergene produkt Bioderma Atoderm Cream Hand & Nails. Det har en cremet tekstur, trænger hurtigt ind og plejer hænder og negle med sin blødgørende og nærende blanding af sheasmør og glycerin.

Nu kender du vores tips til, hvordan du kan pleje tørre, flossede og knækkede negle om vinteren, og hvordan du skal file, styrke og også fugte dem. Men vi er interesseret i, hvordan du plejer dine. Vil du afsløre dine tricks for os?