Tandblegning derhjemme: de mest effektive metoder til et blændende smil

girl brushing her teeth

Du kan opnå en lysere og mere attraktiv farve af tandemaljen, ikke kun ved kemisk blegning, men også ved en mere skånsom fjernelse af overfladisk pigmentering. Blegemiddel suger pigmentet, der sidder på tandemaljen, og det giver lysere tænder. Normalt bleges alle tænderne, men ved hjælp af en tandblegningspen kan du nøjes med at blege en enkelt tand. Tandblegning derhjemme er absolut sikkert og ikke helbredsskadeligt. Du bør dog først rådføre dig med en tandplejer, og du skal følge den medfølgende brugsanvisning nøje. 

„Man kan kun blege sunde tænder uden karies. Endvidere må tænderne ikke være alt for følsomme. Du må ikke blege tænder under graviditet og amning. Før blegning skal du få fjernet tandsten og overfladisk pigmentering hos en tandplejer. Det er svært på forhånd at sige, hvor hvide dine tænder bliver. Det endelige blegeresultat afhænger af kvaliteten af selve tandemaljen og farven på dine tænder,“ siger tandplejer Tereza Hastrmanová.

En hurtig måde at blege dine tænder på derhjemme

Når du ønsker at få Hollywood-stjernernes smil, har du flere muligheder at vælge imellem – det afhænger af tiden. Hvis du langsomt og sikkert vil få dit kridhvide smil, skal du begyndte at bruge et blegende mundskyl og en blegende tandpasta. Men hvis du har travlt og snart skal til en fest, så prøv tandblegningsstrips eller tandblegningssæt med gel, der er beregnet til tandblegning derhjemme.

Tandpastaer med blegeeffekt

De fleste af dem kan fjerne pigmentering på overfladen af tandemaljen – hvilket betyder, at de ikke ændrer den naturlige nuance, men fjerner misfarvning fra tanderne efter kaffe, te og anden farvende kost.

De bedste tandpastaer:

three toothpastes

Tandblegningsstrips

Tandblegningsstrips kan du let anvende derhjemme, og derfor er de næsten lige så populære som en tandpasta. Nem anvendelse, strips af god kvalitet, der ikke glider af, og du skal ikke være bange for, at de sidder fast i munden for evig – i slutningen af blegningen kan du nemt tage dem af.

Vores tip: Blegende strips med aktivt kul og kokosolie: My White Secret Charcoal and Coconut Oil

Tandblegningssæt

Vi har en god nyhed til alle, der altid har for travlt eller ofte er på farten: du kan anvende en blegende behandling natten over og sove igennem den. Det tager kun få minutter at starte processen – den formbare applikator tilpasses dine tænder, derefter fylder du den med blegegelen, og så kan du roligt lægge dig til at sove.

Tandplejers tip: „Hvis du føler dig utilpas med tandblegning natten over, kan du prøve at blege i dagtimerne. Husk at have blegegel på tænderne i mindst 3 timer. På grund af kortere virkningstid vil du se resultatet senere,“ anbefaler Tereza Hastrmanová.

Vores tip: tandblegningssæt med blegegelen: White Pearl Whitening System

teeth whitening products

Pas på følsomhed

Efter en tandblegning derhjemme kan du muligvis opleve øget følsomhed i tænderne eller en brændende fornemmelse i tandkødet. Du skal ikke gå i panik, din tandemalje tager ingen skade – disse milde bivirkninger forsvinder som regel i løbet af en dag. Oplever du hyppigt problemet med følsomme tænder, bør du vælge specielle blegeprodukter.

Naturlig tandblegning

Vil du først prøve en af de naturlige måder at blege tænderne på?

  • De mosede jordbær indeholder små slibende korn og æblesyre, der lysner dine tænder.
  • Gurkemeje efterlader gule pletter overalt, men den bleger dine tænder med garanti og virker endvidere som antioxidant og hjælper mod tandkødsbetændelse.
  • Hvis du har mod på at gøre som i Indien – så skyl munden med en organisk olie (såkaldt oil pulling), der afgifter mundhulen og giver tænderne den naturlige hvidhed tilbage.

Uønskede farver

Jo mere du holder dig væk fra farverige fødevarer, jo længere vil du have blændende hvide tænder – derfor er det godt at minimere forbruget af kaffe, te, rødvin og at droppe cigaretterne. I hvert fald kan det svare sig at finde en behagelig måde at forbedre farven af tandemaljen på, der vil redde dig, når du bliver utilfreds med dit smil.