Vi ved, hvad der hjælper på atopisk eksem

atopic eczema

Alle, der har atopisk eksem eller atopisk dermatitis, kender sikkert til ekstremt tør, rødmet hud, eller modbydelig kløe. De her ubehagelige symptomer kan nemlig følge dig regelmæssigt, når du har denne kroniske hudsygdom. Men hvad kan man gøre for at lindre din hud?

Hvad er atopisk eksem?

Hvis du har en atopisk hud, betyder det, at der i din hud ikke bliver dannet nok lipider, og det fører til, at hudens barriere bliver beskadiget. Din hud er derfor ikke i stand til at modstå påvirkninger som forskellige allergener eller for eksempel bakterier. Resultatet er en ekstremt udtørret hud, der ikke kan binde vand, og som ofte bliver rød, revner og skæller.

Atopisk eksem kan vise sig hos voksne såvel som hos børn. Tendens til atopisk eksem er medfødt, symptomerne afhænger af mange indre og ydre faktorer og kan faktisk vise sig hvor som helst på kroppen, i ansigtet, men også i hårbunden. Symptomerne er ikke lette at slippe af med, men du kan gøre meget for at reducere dem.

Hvad man skal passe på

Der findes mange ting, der er gode at undgå, for ikke at fremkalde atopisk eksem. Selvfølgelig er det virkelig individuelt, og det er forskelligt hos hver enkelt, hvad der får den til at blusse op. Ofte vil du først med tiden vide, hvad din hud reagerer og ikke reagerer på.

  • Eksem kan blive fremprovokeret af overdreven stress. Psykisk velvære er nemlig i det tilfælde virkelig vigtigt og påvirker, om eksemen viser sig eller ej. Du bør altså begrænse stress til et absolut minimum.
  • Undgå allergener i madvarer. Ideelt er det at blive undersøgt, finde ud af, hvilke ingredienser du har intolerance over for, og så tilpasse kosten efter det.
  • Det er ofte svært at undgå andre kendte allergener, men det er godt at vide, at også de kan være en udløsende faktor.
  • Pas på rengøringsmidler, og brug handsker, når du bruger dem.
  • Atopisk hud reagerer også dårligt på parfumeret kosmetik - det er derfor nødvendigt at være omhyggelig med at vælge alle slags produkter, fra parfumer til makeup, hvis du har atopisk eksem i ansigtet.

Hvad virker på atopisk eksem?

Hvis du allerede har eksemen, er det nødvendigt at kæmpe mod den for at mildne dens symptomer. Først og fremmest er det vigtigt at besøge en hudlæge regelmæssigt og overholde behandlingen, der kan suppleres med specialkosmetik til atopikere.

Grundlaget for at reducere atopisk hud er de såkaldte emollienter - bodymælk, olier eller cremer til atopikere, der fugter og blødgør huden. Disse produkter er nødvendige at bruge hver dag.

Hvad er det så for en kosmetik, som du kan tillade dig at bruge dagligt, og som hjælper dig til ikke at provokere din eksem? Vi har tips til dig til lindrende produkter, som du kan bruge, hvad enten du har atopisk eksem på hænderne, på resten af kroppen eller i ansigtet.

Begynd allerede i brusebadet med badeolien Bioderma Atoderm, der fugter huden og beskytter den mod mere irritation.

Et fantastisk bad for atopikere kan du nyde med vaskeolien La Roche-Posay Lipikar Huile AP+. Den er næsten universel, så brug den på hele kroppen og ansigtet, og takket være dens ingredienser vil du styrke din huds barrierer.

Hvad skal man smøre atopisk eksem med?

Smør hele kroppen ind, lige efter badet, med cremen mod atopisk eksem Bioderma Atoderm Intensive Baume, der vil berolige din irriterede og sviende hud og mindske trangen til at kradse. Følelsen af svie, spænding eller ligefrem en brændende følelse forhindres også af bodymælken til atopikere A-Derma Exomega eller balsamen Topicrem AD Emollient Balm.

Cremen Eucerin AtopiControl vil passe godt i håndtasken, takket være en smart emballage, og den vil give dig sikkerhed, for du kan tæmme den atopiske eksem med cremen på hænderne når som helst og hvor som helst. Af selv samme grund vil du blive glad for den lindrende creme Avène XeraCalm A.D.

Hvordan mildner du atopisk eksem på et øjeblik?

Det siges, at ulidelig svie ofte kommer forud for enhver smerte. Sandsynligvis vil ingen være mere enig end et menneske med atopisk eksem. For at du altid kan være forberedt på at kunne gøre noget ved en sviende hud, må du have en øjeblikkelig redning ved hånden.

Brug SOS sticken La Roche-Posay Lipikar Stick AP+, når som helst du får trang til at kradse i huden. Følelsen af svie bliver med det samme mindre, og takket være sticken vil du tilmed styrke hudens beskyttende barriere.

Sprayen til hurtig lindring Eucerin AtopiControl behøver kun et minut til at lindre irriteret hud, den har en kølende effekt, og så virker den i op til 6 timer!

 

Kampen mod atopisk eksem er nogle gange krævende og kan føles uendelig. Hvis den bryder ud hos dig, så husk på, at det vigtigste er at løse problemet sammen med en hudlæge. Og takket være de rette præparater kan du så lettere klare dit liv med eksem.