Gå videre til hovedindhold

Beroligende dufte til dit soveværelse. De urteagtige dufte gør det nemmere at falde i søvn, mens de bomuldagtige giver dig en fornemmelse af tryghed

22.5.2023

Jana Potuznik

Læsetid: 3 minutter

Forestil dig dit soveværelse som en perfekt oase af ro, hvor du blot træder ind og straks føler, at din puls falder til ro, automatisk trækker vejret dybt og slapper af... For derpå øjeblikkeligt at falde i søvn. Tror du, at det er en uopfyldelig drøm? Slet ikke. Da det somme tider blot er den rigtige duft til dit soveværelse, der er brug for!

En duftende antistress terapi

Det gentager sig hver aften. Din krop er anspændt efter hele dagens stress, og din hjerne er overophedet pga. de mange færdige og igangværende opgaver. Og hvad med tanken om den næste dag! Arbejdsmøder. Skoletests. Et mylder af forpligtelser derhjemme. I stedet for at slappe af kører din hjerne for fuld udblæsning.

Og så går man i seng og kan ikke falde i søvn. Selv om man virkelig har brug for en pause! Men jo mere stresset man er, jo sværere er det at falde i søvn. Beroligende dufte kan være en stor hjælp. Hvilke dufte er det så?

Urteagtig afslapning virker for alle

Hvis du kan, så sats på urterne. Eksempelvis kan du om aftenen lave en god godnat-urtete. Kamille, lavendel, citronmelisse og baldrian vil ikke skuffe dig, men også hamp og valmue tilsættes til blandingerne, for at du kan sove godt… 

Og du kan også byde urteduftene velkommen i dit soveværelse. Den nemmeste virkning får du med lavendelspray til hovedpuden. Du skal bare spraye den på og lade dig flyde med af den søde duft af lavendel. Det er en hurtig løsning, som du desuden også kan tage med dig på rejser. Lige som den afslappende rumspray.

En hovedpudespray eller en rumspray?

Ultralyddiffusere til at blande særskilte dufte

Har du endnu ikke prøvet ultralyddiffusere? Du kan anvende duftblandinger i dem alt efter dit aktuelle humør. Og hvis du spørger dig selv, hvilke dufte du bør have i dit soveværelse om aftenen, så er det igen et must at have lavendel blandt de æteriske olier. Dens harmoniserende egenskaber er nemlig næsten mystiske! 

Hvad angår olierne, så virker blid citronmelisse godt, mens merianolien, overraskende nok, også kan berolige dine nerver (den fremmer desuden en rolig vejrtrækning), og hvis du ikke kan holde op med at tænke, kan du dryppe vanilje eller benzoe i diffuseren

Hvis du kan, bør du hovedsageligt købe rent naturlige æteriske olier. De virker, og du ved helt sikkert, hvor de kommer fra – fra den rene natur.

Vælg din diffuser og æteriske olier

Duften af bomuld, rent tøj og bjergluft

Husk bare, hvor og hvornår du sover bedst... Er det i bjergene eller i skoven, omgivet af den specifikke duft af den friske luft? Synes du også, at det er nemmest at falde i søvn og sove om natten, når du har skiftet sengetøj?

Sådan er det bare. De guddommeligt beroligende dufte omfatter duften af frisk luft, skov, hav og også bomuld og rent vasketøj. Alle fungerer som dufte til en bedre søvn. Og det fantastiske er, at du kan bringe dem ind i soveværelset med duftende stearinlys, sprays eller diffusere med sticks.

Duftende stearinlys og lignende til en rolig søvn

Sofistikerede dufte til de krævende sovende

Hvis du ikke er begejstret for enkelhed men elsker sofistikerede dufte med masser af subtilt sammensatte komponenter, kan du også prøve dem, når du leder efter din beroligende soveværelsesduft. Eller måske en duft til at skabe en intim atmosfære...

Forkæl dig selv med lidt raffinement i dit soveværelse

Forresten kunne mange af disse beroligende dufte også være en fin gave, synes du ikke? Til alle, der står dig nær…