Gå videre til hovedindhold

Væk din hud fra vintersøvnen. Du har brug for en skin booster!

13.3.2024

Petra Vachousek

Læsetid: 5 minutter

Forkæl din hud med en kongelig opvågnen mod vinterens slutning. Oplev skin boostere, der på perfekt vis opfrisker og regenererer din hud. Du vil se, hvor hurtigt de bliver et musthave i din nye rutine før foråret.

Mod slutningen af ​​vinteren kalder huden direkte på opvågning. Den har brug for at trække vejret igen, så den atter kan stråle. Den mangler tilstrækkelig fugt og regenerering. Huden længes ganske enkelt efter en livgivende opfriskning, der kan hjælpe den med at genfinde lidt af sin tabte charme. Skin booster er perfekt til det formål. Den indeholder en række unikke stoffer, der gør den til en skønhedseliksir, der vil give din nuværende hudplejerutine et løft.

Booster kontra serum                                                                                   

Hånden på hjertet – måske er du i virkeligheden ikke helt sikker på, hvad en booster er, og hvorfor din hud har brug for en. Den forveksles ofte med et ansigtsserum, som en skin booster ligner på mange måder. Men der er alligevel forskelle på dem.

„Boostere indeholder et meget mere koncentreret udvalg af stoffer. De er designet til at behandle specifikke problemer, mens serum har tendens til at være altomfattende. Derudover er boostere perfekte til at afhjælpe ufuldkommenheder såsom forstørrede porer, dehydrering, tab af fasthed i huden, et kedeligt udseende og så videre,"

- fortæller kosmetolog Kristýna Hlaváčová fra @better_skin_now.

Skin booster og dens mest almindelige indhold

Deres sammensætning er ofte domineret af et eneste hovedstof. Blandt de mest populære er hyaluronsyreC-vitamin og E-vitaminpeptider og glykolsyre, som er en af de mest anvendte AHA-syrer i skønhedspleje.

Tip: Hudboostere er gode til forstørrede porer, dehydreret hud eller til at give huden glød.

Førstehjælpen til tør og træt hud er hovedsagligt hyaluronsyre. Den hjælper med at holde på  fugten i huden og tilføre den tilstrækkelig hydrering. Samtidig udfylder den fine linjer og blødgør dybere rynker, hvilket generelt understøtter hudens regenereringsproces

„Den fungerer som et signalmolekyle, der sender signaler til cellerne om aktivt at forny og reparere huden. Således er den med til at forbedre hudens struktur, reducere inflammation og fremme hudens generelle sundhed,,“ siger den professionelle kosmetolog Veronika Michalová fra @veronika.skincare.

Skin boostere med hyaluronsyre

C-vitamin er den bedste måde at beskytte din hud mod skadelige frie radikaler og oxidativt stress på. Det er en kraftig antioxidant, der understøtter den naturlige produktion af kollagen i huden. En af dens største fordele er, at den formår at give huden fantastisk glød og udjævne dens farvetone. En fantastisk opfriskning til huden efter vinteren!

For det tredje er peptider også værd at se nærmere på. En hudbooster, der primært er fyldt med peptider, hjælper med at forbedre din huds fasthed og elasticitet. „Peptider består af aminosyrer og har evnen til at stimulere hudens egen kollagenproduktion ved hjælp af deres signalfunktion. Og kollagen er bindemidlet i vores hud. Takket være stimuleringen af egen kollagenproduktion forynges huden ,“ forklarer kosmetologen Veronika Michalová.

Boostere spækket med C-vitamin og peptider

Sådan indarbejder du boostere i din daglige rutine

Du kan enten bruge dem alene på et renset ansigt, eller kombinere dem med dine foretrukne hudplejeprodukter. Påfør først boosteren, derefter serummet og til sidst dagcremen og SPF.

Du kan også tilføje et par dråber af boosteren til din dagcreme. Det eneste produkt, du ikke bør blande med boosteren, er solcreme. „At blande en creme med SPF og en booster kan reducere virkningen af begge produkter betydeligt,“ advarer kosmetologen Kristýna Hlaváčová.

Tip: Du kan også tilføje et par dråber af boosteren til din dagcreme.

Hvis din hud kan tåle højere koncentrationer af aktive stoffer, skal du ikke være bange for at bruge en booster og et serum samtidig. „At kombinere en booster sammen med et ansigtsserum i en rutine er meget gavnligt. Virkningen af de aktive stoffer på huden mangedobles," tilføjer Veronika Michalová fra @veronika.skincare.

Så du ved allerede, hvad en booster er, og hvorfor det er værd at indarbejde den i din daglige rutine? Hvilken indhold i en skin booster ville din hud sandsynligvis sætte mest pris på?