Gå videre til hovedindhold

Jeg har brug for en ny parfume! Sådan gør du, hvis du bliver træt af din yndlingsparfume, og du vil finde en ny

17.1.2023Jana Potuznik
Læsetid: 4 minutter
Alt har en ende, selv kærligheden til din yndlingsduft. Pludselig er det bare ikke det samme mere. Det generer dig, at du faktisk ikke kan dufte den, når du har den på. Det er lige meget, hvad der får dig til at længes efter forandringen. Det vigtige er, at søgningen efter en ny duftkærlighed ender perfekt!

En forandring, som både du og dine omgivelser vil kunne mærke

Det står ikke til diskussion, at hos kvinder er valg af en ny parfume en stor ting. Den duft, vi bruger, fortæller i nogen grad omgivelserne, hvem vi er. Og den definerer også, hvordan vi føler os. Så længe den giver os følelsen af at være helt specielle eller følelsen af en velkendt tilpashed, har parfumen en plads i solen. Men så snart den ikke længere er "den rigtige", er det tid til at handle. Hvilken vej fører til en ny duft?

Bliver du irriteret over, at du efter et par minutter ikke engang ved, om du har parfume på, og at duften forsvinder? Parfumemagere betragter det som en ideel situation, når det ikke er til at sige, om du og din hud dufter af moskus, og hvornår folk begynder at bemærke duften, du har på. Det, at du ikke er opmærksom på duften, kan være et tegn på, at du har den rigtige på! Prøv at tilkøbe parfumerede skønhedsprodukter – for eksempel en showergel eller bodylotion, hvis den laves med din parfume, og du vil igen blive indhyllet i duften i flere lag.

1. Prøv den intense variant 

En del parfumekæmper har forelsket sig i legen "vi har en parfume, og nu laver vi en intens variant". Det drejer sig ikke om en stærkere koncentration af duften, men snarere en variation, hvor en af komponenterne fremhæves, eller hvor kompositionen ændres let omkring hovedingredienserne. Det er sexet at være legesyg!

Det er et logisk første skridt, at du prøver den intense variant, når du leder efter en ny duft. Vi har for eksempel Mugler Alien Goddess og ved siden af den Mugler Alien Goddess Intense. Eller Armani My Way og ved siden af den Armani My Way Intense… Det samme gør sig gældende for mandeduftene! Og på samme måde fungerer noir og absolue varianterne. 

Prøv at kombinere duftene. På samme måde som du for eksempel tager to farver læbestift på, kan du eksperimentere med parfumer. Det kan være svært, men hvis du tager udgangspunkt i, at du vælger dufttyper, der ligner hinanden, kan de forenes i et interessant møde! Nogle producenter regner faktisk lidt med det, som ved sættet Narciso Rodriguez For Her Musc Noir

Tips til fantastiske kvindedufte i begyndelsen af 2023

2. Definér din yndlingsingrediens

Eksisterer intense varianter ikke for dig, eller er du ikke interesseret? Så er den nemmeste løsning at lede efter en duft fra en kategori, der ligner den, du har haft indtil nu. Det forudsætter dog, at du ved, hvilken ingrediens du har en svaghed for. Vanilje? Trænoter? Jasmin? Gå efter dem! Find vejen gennem Parfumedufte. Du kan også lave søgningen på egen hånd og se det som et eventyr. 

Er du en drømmer, eller er du en aktiv sportsudøver? Er du konservativ, eller elsker du at gå på opdagelse? Alt det giver en idé om, hvor stor en parfumeforandring, du er klar til. Og også, hvilken kategori du vil foretrække. Som sportsudøvende er det sandsynligvis en frisk, vandagtig, citrus duft og som en intellektuel med en bog i hånden måske moskus, vanilje eller træduft? 

Leder du efter interessante mandedufte?

3. Se efter farven på flakonen 

Det er ikke en hundrede procents regel, men visse flakon-farver indeholder overvejende visse typer dufter. Hvide og gennemsigtige flasker gemmer på blide, luftige, pudderagtige og friske dufte. Rød er som regel en stærk feminin duft, lilla eller violet nuancer kan også være meget raffinerede, og sorte flakoner gemmer ofte på en vis længsel efter eventyr, styrke og beslutsomhed. 

Også dine personlige farvepræferencer kan fortælle dig en masse. Hvis du elsker modige farver, kombinerer du dem nok uden videre, men alligevel perfekt gennemtænkt, men så forelsker du dig nok ikke i blide blomsteragtige farvesammensætninger. Du vælger nok snarere kraftige og ideelt unisex niche variationer. Hvis du elsker sort, vil du nok ikke række ud efter citrus, men i stedet for være interesseret i en træagtig, chypre eller krydderduft...

Nu har du de grundlæggende fingerpeg til at skifte parfume.

Læs mere