Gå videre til hovedindhold

Stor øjenskyggeguide Øjenskygger: Hvilke er de bedste?

16. juni 2022Veronika K.
Hvordan vælger du øjenskygge? Alt efter hvordan deres farve passer til din øjenfarve, eller tænker du også på andre egenskaber? Det er fint at overveje, hvordan øjenskyggerne vil opføre sig på øjenlåget, hvordan det er bedst at lægge dem på, og hvor lang holdbarhed du kan regne med. Jeg har en super guide til dig med alle mulige typer af øjenskygge.

Tørre øjenskygger

Denne type øjenskygge kender vi sikkert alle sammen. Vi finder dem hos enhver materialist og beauty-shop, og de plejer oftest at være presset i en palet i fast form. Efter min mening er sådan en øjenskyggepalet med dine basisfarver et must-have. Den giver dig nemlig en masse muligheder: Du kan nøjes med kun at bruge én skygge eller skabe flere forskellige looks fra det naturlige til det mere markante. 

Til påføring af disse skygger kan jeg bedst lide at bruge en øjenskyggebørste med naturhår. De er grovere, er bedre til at samle skyggen op, og jeg synes, at de er mere behagelige at arbejde med på øjenlåget. 

TIP: Vil du gerne have, at din øjenskygge skal være så intens som mulig? Så brug en øjenskyggeprimer, og lad bagefter være med at blende skyggerne ud, men tryk dem snarere ind i øjenlåget. Hvis du derimod kan lide en let fremhævelse af øjenlågene, så påfør et fint lag transparent pudder oven på primeren – så kan du lettere blende øjenskyggen ind.

Min yndlingspalet er Bourjois Eye Catching – ikke blot på grund af den ideelle kombination af nuancer, men også på grund af det drejelige spejl. Der er fint plads til den i en mindre taske, og derfor har jeg den næsten altid med.

Hvis du vil have et større udvalg af øjenskygger, kan du anskaffe dig paletten Lorac PRO, der indeholder 18 skygger. Her finder du en hel vifte af basisfarver, og med den kan du for eksempel fremtrylle flotte smokey eye-skygger. 

Leder du efter noget mere dristigt og kulør til sommeren? Så vil jeg anbefale paletten Makeup Revolution X Roxxsaurus eller monoskyggerne NYX Professional Makeup Hot Singles™. Hvornår kan man ellers bruge funky øjenskygger end netop om sommeren? 

Produkter

TIP: Hvis du ikke er så vild med paletter, og du kan klare dig med en basisfarve, så skal du bare have fat i for eksempel Clinique All About Shadow™ Single. Den har en fantastisk konsistens og er flot at lægge i lag, så du også med én enkelt skygge kan fremtrylle en diskret makeup til om dagen og en mere dristig aftenmakeup. 

 

Løse øjenskygger 

Tør øjenskygge kan du ikke blot finde i paletter. Der findes også løs øjenskygge, der kan være mat, men ofte også i form af et flot glitrende pulver. Hvis du prøver at give din basismakeup mere liv med dem, tror jeg, at du er klar til fest på et par minutter.

 

Fedtede øjenskygger 

Såkaldte fedtede øjenskygger er for eksempel cremede eller også gel-øjenskygger , og de adskiller sig fra de tørre ved deres konsistens. De ser fantastiske ud på øjenlåget, men jeg ville ikke anbefale dem til at have på hele dagen, hvis ikke du synes, at det er sjovt at reparere din makeup i løbet af dagen. Især i varmt vejr løber skyggen nemmere sammen i grimme streger. Du kan dog let smøre den ud igen, men det er nødvendigt at tænke på det. 

Med hensyn til påføring kan du enten prøve en øjenskyggebørste med syntetiske børstehår, eller giv påføring med en finger en chance. Sådan kan du skabe et messy og samtidig sexet look.

Kan du godt lide øjenskygge med glimmer? Så kan du helt sikkert vælge blandt de flotte øjenskygger NYX Professional Makeup Prismatic Shadows. Disse skygger og deres emballage lokker ligefrem til at blive lagt på med en finger og skabe en afslappet beach-makeup-stil.

TIP: Hvis du synes, at det er sjovt at skabe et slutresultat med gel-øjenskygger, kan du prøve at lægge basen med tør øjenskygge, der sørger for holdbarhed, og så lægge gel-øjenskygge midt på det bevægelige øjenlåg eller i den inderste øjenkrog. 

Produkter

Øjenskyggeblyanter

Øjenskyggeblyanter er en anden måde til at gøre det nemmere at påføre cremede øjenskygger. Påfør skyggen direkte med blyanten, og blend den højst ud med fingeren. Jeg anbefaler også en blyant som en fantastisk redning til håndtasken – dens emballage åbner sig ikke, og den løber ikke lige sådan ud. 

 

Flydende øjenskygger 

Denne type øjenskygge har du måske nogle gange forvekslet med lipgloss. Du finder den nemlig i en lille beholder med en applikator, men lad dig ikke forvirre, og fokusér på øjnene! 

Den er supernem at lægge på takket være applikatoren. Skyggen skulle tørre hurtigt på øjenlåget, men pas på ikke at påføre et for tykt lag. Disse skygger hører ikke til blandt dem, der holder længst, og i lighed med dem af gel løber de lettere sammen på øjenlåget. Hvis de ikke er af bedste kvalitet, kan de også lave kedelige pletter. For mig er de for eksempel ideelle til fotografering.

Vandfaste øjenskygger

Til sidst kan jeg ikke lade være med at nævne et sidste tip, og det er vandfaste skygger. Sommeren nærmer sig, og du planlægger helt sikkert at tilbringe en masse tid ved vandet. Eller ikke? Det gør ikke noget! Vandfaste øjenskygger vil du sætte pris på i sommermånederne, og når du render rundt i byen hele dagen, eller hvis du har en dag fyldt med møder. Det er afgjort et beauty-produkt, som du burde give en chance om sommeren.

 

Hvad med dig? Kan du allerede sige nu, hvilke der er de bedste øjenskygger for dig? Eller har du stadig brug for at prøve et par af dem? 

Læs mere