ChanelN°5 Eau de Parfum til kvinder

Chanel N°5 Eau de Parfum til kvinder
Chanel N°5 Eau de Parfum til kvinder
100 ml
1.315,90kr

På lager | Kode: CHA0264
1
Post Nord MyPack Home
tirsdag 14.12.2021
Afhentning i butik
tirsdag 14.12.2021
UPS Air Mail
I morgen fredag 10.12.2021

Duft med stort D. En legende blandt parfumer. Luksus skjult i en flakon. Det er Chanel N°5 eau de parfum, den mest berømte duft overhovedet. Stjernen Marilyn Monroe brugte den også.

Forkæl dig selv med en ikonisk duft, der ikke kan matches af andre, endda gennem flere årtier. Fordi kvalitet, stil og feminin charme aldrig bliver umoderne.

  • ikonisk duft fra 1921, alletiders mest berømte parfume
  • en pudderduft med blomster- og træagtige noter
  • ideel til en festlig lejlighed

Duftens komposition
Aldehyder, ylang-ylang, neroli og citrustoner træder først frem. Dernæst kommer de milde toner af rose, liljekonval og jasmin i forgrunden. Duften er baseret på ambra, gourmetvanilje og varmt sandeltræ med toner af orientalsk patchouli.

Duftens historie
Chanel N°5 eau de parfum til kvinder blev lanceret i 1921 af den berømte modedesigner Gabrielle “Coco” Chanel. Gabrielle ønskede, at duften skulle reflektere hendes barndoms erindringer i Aubazine, Frankrig. Kemikeren Ernest Beaux lykkedes med det, han producerede op til flere forskellige prøver. Gabrielle syntes bedst om den femte i rækkefølgen, og deraf kom navnet på den berømte duft. De første 100 flakoner var ment som en gave til modesignerens bedste kunder, efterfølgende begyndte duftene at blive solgt i Chanels butikker. Chanel N°5 er selv efter 100 år en af verdens mest populære parfumer.

Fuld sammensætning

ALCOHOL, AQUA (WATER), PARFUM (FRAGRANCE), BENZYL ALCOHOL, BENZYL BENZOATE, BENZYL CINNAMATE, BENZYL SALICYLATE, CINNAMYL ALCOHOL, CITRAL, CITRONELLOL, COUMARIN, EUGENOL, FARNESOL, GERANIOL, HYDROXYCITRONELLAL, ISOEUGENOL, LIMONENE, LINALOOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, CI 19140 (YELLOW 5), CI 15985 (YELLOW 6), CI 17200 (RED 33), CI 14700 (RED 4), IL95-1 Producenten er ansvarlig for produktets sammensætning. På grund af eventuelle ændringer anbefaler vi at kontrollere produktets sammensætning direkte på dets emballage.
Se hele teksten

Ingredienser

Topnoter - De udvikler sig lige efter, du tager duften på. De skaber det første indtryk og er normalt ret intense, men ikke langvarende.
Top notes
Bergamot, Citron, Ylang-Ylang, Aldehyder, Neroli
Mellemnoter - Kernen af duften kommer frem efter et par minutter, når hovedduften fortager sig. Disse noter holder omkring 2 til 3 timer.
Middle notes
Rose, Liljekonval, Jasmin
Basisnoter - Den sidste og ofte længstvarende del af duftens udvikling på din hud. Holder alt fra 4 timer til mere end en dag.
Base notes
Vanilje, Moskus, Desmerdyr, Rav, Sandeltræ, Patchouli, Vetiver
Parfumekategori
blomstret, aldehyd

Grundlæggeren af Chanel, også kaldet Modedronningen, Gabriele Bonheur Chanel, blev født i 1883 i Saumur, en lille by i det vestlige Frankrig. Da hun endelig kom til Paris, erobrede hun modeverden med sine progressive kostumedesigns med nederdel og benbeklædning.

Coco Chanel startede som barsanger, hvor hun fik sit øgenavn. Så tidligt som i 1912 åbnede hun sin første modesalon, og snart var hun en anerkendt designer. I midten af den 20. århundrede var hun en trendsætter i haute couture, og Chanel blev båret af personligheder såsom Jacqueline Kennedy og Grace Kelly.

Der gik ikke lang tid, før Chanels interesse spredte sig til kosmetik og parfume. Den første Chanel-parfume, den legendariske Chanel No. 5, blev lanceret i 1921 og er fortsat en af de bedst kendte og bedst sælgende parfumer nogensinde. Nu om dage kan vi uden problemer hævde, at Chanel Chance, Chanel Coco Mademoiselle, Chanel Allure Homme Sport og Chanel Gabrielle også er kultklassikere.