Skip to main content

Badeprodukter

Filter
Prisklasse

til

Mærke
Vis mere
Konsistens
Køn/aldersgruppe
Gratis gaver og tilbud
Anmeldelse
 •   2
Bestsellere

Opdag en verden af dufte

Bevæg dig ind i duftenes verden og vælg din parfume fra notino.dk! Vi har tusindvis af designerdufte, eau de toilette og dufte til hjemmet fra mere end 200 globale mærker.

Vi finder løbende nye parfumer til dig, og hver uge har vi dusinvis af dufte på tilbud til nedsatte priser. Vi har bedstsælgende dufte fra populære mærker som Calvin Klein, Hugo Boss, Yves Saint Laurent og Armani, såvel som unikke nicheparfumer, som selv de mest kvalitetsbevidste kendere vil værdsætte.

Vi gør din oplevelse med duft-shopping så nem som muligt. Brug filteret til at finde damedufte, herredufte eller unisex-dufte, som passer til ethvert køn. Afhængigt af den ønskede intensitet og hvor længe duften varer, kan du vælge enten en parfume, en eau de toilette, eau de parfum eller eau de cologne.

Foretrækker du en bestemt slags duft? Klik for at filtrere om du ønsker en blomster-, hav- eller træagtig duft, og find den helt rette parfume til dig. Til de mere ubeslutsomme af os findes der duftprøver, så du kan afprøve dit valgte produkt på forhånd.

Ud over eau de parfum og eau de toilette sælger vi også toiletartikler med dufte og smukt indpakkede parfumegavesæt, der er fine som gaver til kvinder eller til mænd.

På Notino er dufte vores specialitet. Vælg den bedste duft, der er perfekt til dig blandt vores omfattende udvalg.

Dufte: Alt, hvad du nogensinde har ønsket at vide

Vi er omgivet af dufte hele livet. De kan løfte vores humør, bringe dejlige minder tilbage, eller vække vores sanser. Den bedste duft kan give dig selvsikkerhed og endda en vis usynlig aura, der følger dig alle steder. Så vælg den rette.

Hvordan vælger man en parfume?

Er det tid til en ny duft? Uanset, om du kigger efter en ny parfume til dig selv, eller én, du kan give som en gave, vil du måske sætte pris på lidt grundlæggende information, der kan hjælpe dig med at finde rundt i duftenes verden.

Duft-intensitet: Eau de toilette vs. eau de parfum

En parfume, en eau de parfum eller en eau de toilette? Forskellen ligger i procentdelen af duftkomponenter. Generelt siger man, at jo højere koncentrationen er, jo mere intens er parfumen, og jo længere varer den. Men man skal huske, at varigheden og intensiteten af duften også afhænger af kvaliteten af ingredienser såvel som andre faktorer. En god designerduft med en lavere koncentration kan vare længere end en billig parfume med en højere koncentration. Så hvordan er koncentrationen for de enkelte typer af dufte?

 • Parfume (parfumeekstrakt – P) har 15-30 % duftingredienser i sin sammensætning og repræsenterer den mest kraftige form en duft kan have. Man skal kun bruge en lille smule, og den kan vare op til rigtig mange timer.
 • Eau de parfum (EdP) indeholder 8-15 % duftessenser i cirka 85 % alkohol. Sammen med eau de toilette repræsenterer den de mest almindelige former for dufte. Den bliver på huden i cirka fire til otte timer.
 • Eau de toilette (EdT) repræsenterer med sine 4-8 % duftingredienser i cirka 80 % alkohol de dufte, der passer bedst til hverdagsbrug. Den varer cirka tre til fire timer på huden – derefter skal man som regel tage den på igen.
 • Eau de cologne (EdC) indeholder 3-5 % duftingredienser, som er opløst i cirka 70 % alkohol. Den varer cirka to timer, hvilket betyder, at du man skal tage den på igen ret ofte. Den forbindes generelt med mænds aftershave, men der findes også en række eau de cologner, der er udviklet til kvinder.

Duft i forhold til bæreren

Vi genkender som regel dufte til kvinder, mænd, børns parfume og unisex-dufte. Hver enkelt af disse kategorier har sin egen karakteristiske dufttype:

 • Dufte til kvinder indeholder ofte blomsternoter såsom jasmin, rose, orangeblomst eller liljekonval. Frugtagtige noter, pudderagtige noter, vanilje og krydderier er også ret typiske for parfumer til kvinder.
 • Dufte til mænd har som regel en intens træagtig note kombineret med frisk citrus og krydderier. Lavendel, orientalske aromaer, læder og tobak er andre populære noter i aftershave til mænd.
 • Unisex-dufte er universaldufte, som er udviklet til både kvinder og mænd. Unisex-dufte har ofte en kraftig citrusnote såvel som en træagtig note eller havagtige eller grønne noter.
 • Dufte til børn er som regel søde dufte med aromaen fra slik, bobletyggegummi, cola, karamel eller saftig frugt. Disse søde noter blandes derefter med den fine aroma fra blomster eller frugter som fx kokosnød.

Duftsammensætning

En parfumes hoved, hjerte og base

Har du lagt mærke til, at de fleste dufte ændrer sig, mens du har dem på? Det skyldes, at deres sammensætning som regel omfatter en sekvens med tre dele, som danner den såkaldte olfaktoriske pyramide:

 • Duftens hoved (topnoterne) er det, du kan lugte lige efter du har taget den på. Det er som regel let citrus- eller urteagtige noter, som har til formål at tiltrække sig din opmærksomhed. Hovedet fordamper på et par sekunder eller minutter og giver plads til duftens hjerte.
 • Duftens hjerte (mellemnoterne) begynder at udvikle sig efter cirka 15 minutter og varer i to-tre timer. Hjertet indeholder som regel noter af blomster såvel som frugt, krydderier og grønne noter.
 • Duftenes base (basenoterne) kan fornemmes efter cirka 30 minutter og varer i mange timer. Duftens base indeholder som regel altid træagtige komponenter, musk, rav såvel som orientalske noter såsom røgelse eller vanilje.

Mange dufte er opbygget omkring denne olfaktoriske pyramides system, der findes dog også dufte med en lineær komposition, som dufter ens hele vejen igennem.

Dufttyper

På baggrund af deres aromaer skelner vi mellem aldehyde, aromatiske, citrusagtige, træagtige, chypre-, krydrede, læderagtige, blomster-, orientalske, frugtagtige, havagtige og grønne dufte. Disse grundlæggende grupper inddeles videre i undergrupper; dvs. at der fx findes frugtagtige blomsterparfumer, træagtige chypre-parfumer, orientalske og krydderiagtige osv. Klik blot på den ønskede gruppe i vores filtrering og find den bedste duft i henhold til dens type.

Populære duftnoter

Selv om man der som regel kun står nogle få ingredienser på emballagen, så indeholder de fleste dufte rigtig mange, op til flere hundrede, ingredienser. Nogle af dem er markante, andre kan næsten ikke mærkes af en utrænet næse. Nogle af de mest populære parfumeingredienser er uden tvivl jasmin, rose, iris, oud, vanilje eller viol. Er du faldet for en parfumenote og kigger du efter en duft, der har den? Besøg vores Parfumenoter og vælg den rigtige parfume på baggrund af dens sammensætning.

Nichedufte med et strejf af eksklusivitet

Vil du gerne bære en duft, der er anderledes end de fleste – én, der kan få det unikke ved dig frem? Så prøv vores kategori for nichedufte! Disse luksusdufte er ikke blot enestående ved kvaliteten af deres ingredienser, men også ved deres usædvanlige kombination af noter, som efterlader et vedvarende indtryk.

Hvordan prøver man en duft på den rigtige måde?

Uanset, om du afprøver parfumeprøver derhjemme eller i en butik med dufte, så anbefaler vi, at du følger disse enkle regler:

 • Afprøv duften på din egen hud. En duft reagerer på pH’en på din hud, og den vil dufte anderledes på en papirstrimmel eller på en anden person. Brug prøvestrimlerne i parfumebutikken til at lære forskellige dufte at kende, og prøv derefter de bedste af dem på din hud.
 • Lad være med at overvurdere det første indtryk. Giv duften lidt tid til at udvikle sig. En parfumes topnoter varer kun i få minutter, men du vil gerne have, at duften dufter godt på dig i længere tid.
 • Lad være med at prøve mere end tre dufte i rækkefølge. Din næse kan ikke skelne godt nok mellem flere parfumer.

Hvordan skal man bruge en duft?

Har du fundet den bedste duft? Så lad os se på, hvordan man bærer den korrekt, så den udvikler sig bedst, og hvordan den skal opbevares, for at sikre, at den dufter dejligt så længe som muligt.

Hvordan bærer man en duft? Grundlæggende regler for påføring

 • Hvis du gerne vil have, at duften udvikler sig på bedste måde, så kan du spraye den på dine pulspunkter såsom din hals, håndled, indersiden af dine albuer eller knæ, eller på huden bag dine ører. Hvis du sprayer duften på dine håndled, skal du undgå at gnide dine håndled mod hinanden, da det kan ødelægge duften, hvis den varmes op, og det kan få den til at fordampe hurtigere.
 • Vi anbefaler, at du smører lidt vaseline, creme eller olie på de steder, hvor du vil spraye din duft på. På den måde bliver duften ikke absorberet af dine porer, og den holder væsentligt længere.
 • Hvis du gerne vil fremhæve aromaen fra din duft endnu mere, kan du bruge den sammen med andre parfumerede kosmetikprodukter fra den samme serie – for eksempel en parfumeret bodylotion, showergel eller deodorant. Shop parfumegavesæt, som indeholder alle disse produkter i én æske.
 • De varme pulspunkter får din duft til at udvikle sig mere intenst, men det holder ikke så længe. Derfor bør du også spraye den på nogle køligere områder på kroppen såsom øreflipper eller knæ. Så holder parfumen meget længere.
 • Du kan også få duften til at holde længere ved at spraye din på dit hår fra en afstand af mindst 15 centimeter. Men pas på – hvis du ofte sprayer en duft på dit hår, kan det virke udtørrende, og derfor bør du i stedet vælge en særlig hårparfume.
 • Hvis du ikke ønsker at spraye duften direkte på huden eller ikke ønsker den alt for kraftig, kan du også spraye den ud i luften foran dig og så simpelthen gå gennem denne parfumesky.
 • Hvis du ved, at din eau de parfum eller eau de toilette ikke holder hele dagen, kan du tage en miniatureparfume, en genopfyldelig duftforstøver eller en duftprøve med i din håndtaske og tage mere af duften på efter behov.

Dufte i forhold til lejligheder og årstider

Kunsten at bære en duft handler ikke blot om den korrekte påføring, men også om at finde den rette duft til en særlig lejlighed eller tidspunktet på året. Her er lidt om, hvordan du vælger en duft til det tidspunkt på dagen, hvor du vil bære den:

 • Til brug om dagen bør du vælge en let, frisk duft. En citrus- eller blomsteraroma er bedst, og en eau de toilette eller en eau de cologne giver den passende intensitet.
 • Til aftenbrug kan du bruge en tungere, mere intens og sensuel duft. En eau de parfum, som dufter stærkt hele aftenen, er det rette valg.

Ligesom lette dufte passer bedre om dagen og tungere dufte om aftenen, så har hver årstid sin egen dufttype. Generelt kan man sige, at jo koldere det bliver, jo mere intense, søde, krydrede parfumer kan du bære – og vice versa:

 • Typiske forårsdufte er ligesom selve foråret – lette, friske og fulde af forårsblomster såsom liljekonval eller jasmin.
 • De bedste sommerdufte bør dufte forfriskende og opkvikkende i sommervarmen. Friske citrusdufte såvel som havagtige og grønne noter er ideelle.
 • Efterårsdufte tilbyder et udvalg af mere krydrede, tungere og sødere aromaer. Typiske efterårsnoter er vanilje eller kardemomme såvel som mere sjældne træsorter som fx sandeltræ eller cedertræ.
 • Vinterdufte er de tungeste og mest sensuelle. De kombinerer orientalske noter med søde frugter og gourmet-dufte.

Den bedste duft til enhver lejlighed er altid den, der passer bedst til din personlige smag og dit aktuelle humør. Husk – det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas ved at have den på.

Hvordan opbevarer man en duft, så den holder sig så længe som muligt?

Har du din yndlingsduft stående fremme på hylden på badeværelset eller måske i vindueskarmen? Forkert. Varme, fugt og endda sollys kan skade din duft. For at få den til at holde så længe som muligt, skal du opbevare den et tørt, mørkt og koldt sted. Du kan lade den stå i sin originale æske i et rum, hvor temperaturen ikke overstiger 20 °C.

Bedstsælgende dufte på notino.dk: