Stofbleer

Blebukser
Indeholder ikke produkter, der svarer til søgefiltrene.
Engangsbleer
Indeholder ikke produkter, der svarer til søgefiltrene.
Stofbleer
ØKO-bleer
Indeholder ikke produkter, der svarer til søgefiltrene.
FILTER PÅ
 • Nyheder
Bestsellere

Stofbleer til din babys velvære

De er skånsomme mod barnets hud, miljøet og din pengepung. Stofbleer er en klassiker, der er ved at blive mere populær igen. Hvordan kan du orientere dig i udvalget og finde ud af, om stofbleer er det rigtige for dig og din baby?

Grunde til at vælge stofbleer

 • Babyens velbehag: Du behøver ikke at forholde dig til listen med "ingredienser", der for engangsbleer kan være ret lang og fuld af navne, som du ikke kender, og som du ikke ved, hvordan din baby vil reagere på. Stofbleer er kort sagt kun stof, og de vil højst sandsynligt ikke irritere den sensitive barnehud.
 • Hensyn til miljøet: Til forskel fra engangsbleer skaber de ikke en stor mængde affald, så de er ikke en økologisk belastning. Stofbleer vasker du efter brug, og de holder i lang tid.
 • Du sparer penge: Ifølge en række beregninger er stofbleer betydeligt billigere end de gentagne indkøb af engangsbleer – også når man inkluderer udgifter til vask. Desuden kan du bruge dem igen til barn nummer to.
 • Mindre besværligt: Altid at skulle lede efter bleer på tilbud, købe dem, bære dem hjem og opbevare dem. Og også at skulle tage affaldet ud tit og den dannelse af lugt, der kan være forbundet med engangsbleer.

Hvordan fungerer en stofble?

Stofbleer kan inddeles i to hovedgrupper, der har hver deres specifikke egenskaber.

 • Den første variant er en "alt i én" (der anvendes forkortelsen AIO for "all in one"), og den er næsten ikke forskellig fra engangsbleerne. Alle bleens lag er en del af samme enhed, der vaskes på én gang.
 • Den anden variant er en kombination af blebukser + indlæg. Begge dele findes i mange forskellige materialer, måder at lukke på og faconer. De købes hver for sig og bruges altid i to trin.

Stofbleer (indlæg) efter materiale

Det sugende indlæg til blebukser kan du købe i forskellige materialer, hvoraf enhver af dem har sine fordele og ulemper. Stoffet af det givne materiale kan være frotté, fleece, velour eller crepe.

 • Bomuldsbleer – det er det mest almindelige materiale (ofte fremstilles de også med forskellige tilsætningsstoffer). De har en fremragende sugeevne, er slidstærke, i sammenligning med andre bleer er de billige og kan uden problemer klare hyppig vask. Ulempen ved dem er bomuld som råvare – dyrkelsen af den er forbundet med produktion af en stor mængde insektmidler og kræver et stort vandforbrug. Løsningen er bleer af økologisk bomuld, altså økologiske stofbleer.

  Vores tip: Med bomuldsbleer med et sjovt tryk vil bleskiftningen straks blive noget sjovere.

 • Bambusbleer – fiber til fremstilling af dem forarbejdes på en anden måde, og derfor er de blødere og mere skinnende. Deres sugeevne er endnu mere effektiv end den for bomuld. Bambus vokser desuden hurtigt og uden behov for kemisk behandling og et stort vandbehov.

Stofbleer efter facon

Lad os forestille os, hvilke sugelag der kan vælges.

 • Firkantede stofbleer: Det hyppigste valg til små babyer. De er ikke dyre at købe, og sugeevnen er tilstrækkelig hos små børn. Desuden tørrer de meget hurtigt. Firkantede stofbleer lægger du ganske enkelt inden i blebukser, og babyen bliver ved med at være tør. Vores tip: Du kan også bruge firkantede stofbleer i stedet for en hagesmæk, til at tørre mund med, som afskærmning i barnevognen eller som pusleunderlag.
 • Indlægsbleer: De har til formål at øge sugeevnen, når firkantede stofbleer ikke længere er nok, og de plejer at være kompatible med andre stofbleer. Du kan købe stofbleer i flere faconer og størrelser – kortere til små babyer, længere til de større. Hvad angår materiale, så er indlægsbleer af bambus en klassiker.

Både du og din baby vil helt sikkert kunne lide de moderne stofbleer. Uanset grunden til, at du har bestemt dig for dem, så vil bomulds- eller bambusbleer ikke skuffe dig. Hvis du tilmed køber stofbleer med tryk, vil bleskiftningen og selv det at vaske dem blive noget sjovere. Leder du efter en økologisk løsning til rejser, hvor du ikke har mulighed for at vaske? Så er økobleer det ideelle kompromis, som du har ledt efter. Vælg babyudstyr på notino.dk!