Gå videre til hovedindhold

BYREDO

BYREDO

Minder og følelser er indfanget i duftkompositionerne i de karakteristiske nicheparfumer fra det svenske mærke Byredo. I modsætning til skandinavisk minimalistisk æstetik afspejler dette moderne europæiske luksusmærke også tydeligt de etniske påvirkninger fra grundlæggeren Ben Gorhams indiske rødder, der også har bragt sine stærke bånd til kunst, kreativitet og livsstil med sig ind i parfumeverdenen.

Byredo blev grundlagt i 2006 i Stockholm af Ben Gorham, der er uddannet billedkunstner. Efter et tilfældigt møde med parfumør Pierre Wulff indså han, at han hellere ville skabe parfume end malerier. Han var især fascineret af forbindelsen mellem duft og hukommelse og besluttede, at han ville vække sine barndomsminder og oplevelser til live igen i moderne duftkompositioner. Han blev dog også inspireret af sine indiske forfædre på moderens side. En rejse til hans hjemby i Indien spillede også en stor rolle, hvor han fik smag for duften af krydderier og røgelse.

Oplev Byredo parfumer – moderne, minimalistiske og udtryksfulde på samme tid. Parfumer, hvor Ben Gorham har kombineret orientalske dufte inspireret af sine indiske rødder med nordisk minimalisme i rene, enkle kompositioner. Byredo Gypsy Water eau de parfum, der er blevet mærkets bestseller, minder dig om den farverige nomadelivsstil på evig rejse gennem naturen. Andre populære dufte er de to eau de parfum, Byredo Mojave Ghost og Byredo Blanche.

Se hele teksten skjul tekst