Gå videre til hovedindhold

Hudtyper: Kender du din, og ved du, hvordan du tager vare på den?

Vælg produkter, som passer bedst til din hud. Vi har udvalget af de bedste hudplejeprodukter til normal, sensitiv, fedtet, tør og kombineret hud. Er du stadig usikker på, hvilken hudtype du har, og hvordan du skal pleje den? Kig i vores beskrivelse af hudtyper og få et par praktiske tips til din daglige rutine.

Normal hud

Sådan ser den ud:
Ikke for tør, ikke for fedtet. Lider normalt ikke af akne eller store porer. Føles ikke spændt, bliver ikke nemt irriteret.

Sådan plejes den:
Selv om du ikke har nogen hudproblemer, har din teint brug for en daglig rutine for at forblive fugtet og for ikke at aldre for tidligt. Rens din hud hver morgen og aften, påfør en nærende serum og en fugtighedscreme. En gang om ugen bør du fjerne døde hudceller med et eksfolierende produkt, og du kan nyde fornemmelsen af en sund og forfrisket hud.

LÆR MERE

 

Tør hud

Sådan ser den ud:
Synligt tør, spændt, flaget, grov at røre ved. Den skaller og klør ofte. Den er også mere tilbøjelig til at blive rynket.

Sådan plejes den:
Hvis du har tør hud, bør du fjerne din makeup med en lotion, en olie eller en rensevand uden alkohol og andre udtørrende midler. Brug en nærende creme to gange dagligt til at give intens fugt og smør den på oven på en serum eller en booster, som indeholder hyaluronsyre. Forkæl dig selv med en fugtgivende sheet maske til ansigtet én gang om ugen for at gøre din hud mere strålende og ungdommelig.

LÆR MERE

 

Sensitiv Hud

Sådan ser den ud:
Lider ofte af rødme, brændende eller andre ubehagelige fornemmelser. Nogle gange forårsager irritationen pletter.
 
Sådan plejes den:
For at fjerne makeup fra sensitiv hud skal du bruge milde produkter såsom skumrenser eller lotion. Berolig huden med en toner, fugt den med en serum med let tekstur, og påfør til sidst en fugtighedscreme. Glem ikke at bruge en øjencreme til sensitiv hud. Undgå kosmetikprodukter, som kan indeholde alkohol, kunstige dufte eller potentielle irritationskilder. Din hud vil føles væsentligt bedre.
 

Kombineret hud

Sådan ser den ud:
Mere fedtet i T-zonen, men nærmere tør hud i andre dele af ansigtet.

Sådan plejes den:
Kombineret hud har brug for produkter, som gør skinnende dele af ansigtet matte, samtidigt med, at de giver fugt til tørre områder. Husk altid at fjerne din makeup grundigt og at rense huden to gange om dagen. Når du har beroliget din teint med en toner, kan du påføre en let serum og en fugtighedscreme med en matterende virkning. De rigtige produkter vil udjævne din huds farvetone og gør den strålende.

LÆR MERE

 

Fedtet hud

Sådan ser den ud:
Bliver meget hurtigt fedtet og skinnende. Lider af tilstoppede porer. Makeup holder sig ikke altid særlig godt.

Sådan plejes den:
Fedtet hud har endnu mere brug for grundig afrensning og fjernelse af makeup end andre hudtyper. Den bedste løsning til dig er gel-rensere og skum, som du kan skylle af med vand. Vælg fugtighedscremer uden olie med en let, gel-agtig tekstur, som ikke sætter sig i dine porer. Et par gange om måneden kan du bruge en mild ansigtsskrubbecreme og en rensende ansigtsmaske. Med let matterende produkter kan du sige farvel til hud, som skinner uønsket.

LÆR MERE

 

Problematisk hud

Sådan ser den ud:
Lider af akne, hudorm og store porer. Ujævn tekstur og hudtone.

Sådan plejes den:
Apoteksmærker bør være den løsning, du vælger, især deres produkter, som er udviklet til akne og andre skønhedsfejl. Start med en dybderensning med en gel-renser eller en rensevand, og brug derefter en beroligende toner, en ikke-porestoppende fugtighedscreme samt en lokal, regnerende behandling af dine problempunkter. Din hud vil komme til at se meget bedre ud.

LÆR MERE