Gå videre til hovedindhold

Tips og gode råd til vordende mødre

Hvordan skal man passe på sig selv, når man er gravid, hvordan skal man forberede sig på fødslen, og hvilket babytøj må ikke mangle? Læs vores tips og gode råd til vordende mødre.

Jeg er gravid

Tillykke – du skal være mor om nogle få måneder! Prøv nu at se på forskellige tricks, der ikke bare hjælper dig men også din krop til at nyde graviditeten.

Mange kvinder har problemer med strækmærker under graviditet, men du behøver ikke være ked af de små ar. Din krop kan udvikle en dejlig baby ud af en lille celle i løbet af ni måneder – vær stolt af dig selv! Og hvad angår strækmærkerne, så kan du forebygge dem med grundig hydrering. Det vil sige, at du skal gøre alt for, at du drikker nok, og du bruger en creme mod strækmærker på de steder, hvor der er tendens til, at der dannes strækmærker (mave, bryst, lår og bagdel), 2x gange om dagen.

 

Får du myrekryb, når du hører om et perinealt snit? En såkaldt episiotomi er en almindelig procedure, der hjælper ved barnets fødsel. Det er imidlertid ikke i alle tilfælde, at snittet heler som planlagt. Så hvis du hellere vil undgå snittet, skal du massere mellemkødet under graviditeten med en speciel massageolie. Sådan vil du forberede det til den usædvanlige øvelse i slutningen af fødslen og have en chance for at undgå perinealsnittet.

Når du vælger kosmetikprodukter til gravide, skal du holde nøje øje med sammensætningen af de enkelte produkter. Du skal undgå retinol, der ofte findes i produkter til hud med akne. Dens højere koncentration kan påvirke fostrets udvikling negativt. Om sommeren, i solen, vil det være godt at anvende en creme med et mineralholdigt beskyttelsesfilter på din mave.

Tip! Hvornår skulle du ellers prøve naturkosmetik med en minimalistisk sammensætning end i løbet af den sensitive graviditetstid?

Se hele teksten skjul tekst

Jeg er mor

Endelig er du kommet hjem med din baby og søger en rytme, der passer alle. Der findes mange hjælpere, der kan aflaste dig i denne hektiske periode. 

Fra nu af vil pusletid blive en vigtig del af din daglige rutine. Den mest hensigtsmæssige og nemme måde at rengøre babyen på er at vaske babyen under rindende lunkent vand i håndvasken. Og det er ret praktisk at have vådservietter til de øjeblikke, når du ikke er hjemme. Lad hud, der har tendens til at danne bleeksem, lufte, og påfør regelmæssigt en creme. Klassiske stofbleer er en ekstraordinær handy hjælper. De er en slags universal håndklæde til barnet.

Tip! Det er godt at købe bambusbleer til at holde barnets bløde hud tør. De er meget blødere end dem, der er lavet af bomuld.

 

Når babyen sover, kan moren forkæle sig med en luksus, der hedder brusebad! Bare tænd for babyalarmen, og hav den altid i nærheden. Ikke kun i løbet af de første seks uger efter fødslen er det godt at bruge produkter til intimhygiejne, der ikke er irriterende, og som fornyer den naturlige pH i de intime områder. Og hvad med babyen? Babyen skal bades i vand med olie, og du skal fokusere på folderne, fingrene, området under hagen og bag ørerne.

En amme-BH er sikkert blevet til dit andet hjem. Og hvis du ikke ammer, så hæng ikke med hovedet. Så kommer århundredets opfindelse – en flaskeopvarmer, der holder en optimal temperatur på modermælkserstatningen eller mad. Du kommer til at anvende den tit og i lang tid. Den er ikke bare handy hjemme, men også når du rejser!

Se hele teksten skjul tekst

Hvad så – føler du dig lidt mere tilpas med at blive mor? Vi krydser fingre for dig og ønsker dig alt det bedste i den nye etape af dit liv <3