Gå videre til hovedindhold

Kropsplejerutine

Har du helt styr på den rigtige hudplejerutine, men glemmer du kropspleje nu og da? Det er det på høje tid at gøre noget ved! Brug et øjeblik på at vælge de rigtige produkter til kropspleje og på at læse, hvordan huden plejes, og bekæmp appelsinhud, uønsket hårvækst og tør hud. Stift bekendtskab med de grundlæggende trin i body care rutiner, og lær, hvordan du plejer din krop. Du bliver belønnet med frisk, fugtet og sund hud fra top til tå.

 

Et brusebad

 

Et brusebad er en del af den daglige rutine for os alle, men bader du på den rigtige måde? For at ikke ødelægge den beskyttende barriere, som din hud har, bør du bade højst én gang om dagen. Tag brusebad i højst fem minutter, og lad badevandet være lunkent og ikke for varmt.

Vælg produkter til brusebadet, der passer til din hudtype. Tør hud sætter pris på blødgørende olie, mens den følsomme hud foretrækker beroligende vaskecremer og emulsioner. Brug en gel til intim hygiejne til det intime område.

Se hele teksten skjul tekst

Kropspeeling

 

Slip af med grimme hudskæl, og fremskynd dens genopbygning. Uden eksfoliering, altså fjernelse af døde hudceller, ville din kropsplejerutine ikke være komplet.

Eksfoliér i badet ideelt 1-2 gange om ugen. Påfør fugtig hud bodyscrub og massér den let ind med cirkelbevægelser over hele kroppen. Tryk aldrig for hårdt! Skyl til sidst peelingen grundigt af.

Se hele teksten skjul tekst

Hårfjerning og epilering

 

Kender du forskellen mellem hårfjerning og epilering, og ved du, hvad skal du vælge? Hårfjerning fjerner kun den overfladiske del af håret, den er smertefri, men holder ikke i lang tid. Hår fjerner du bedst med en barbermaskine eller med en hårfjerningscreme.

Epilering fjerner hårene med rod og efterlader huden glat i længere tid. Hiv hårene ud med en klassisk epilator, voks eller sukkerpasta. Eller køb dig en IPL-epilator, og fjern hårene smertefrit og i mange uger.

Se hele teksten skjul tekst

Hudpleje

Har du hørt om en tre minutters regel? Efter et brusebad har du netop tre minutter til at anvende en krops creme. Efter et bad absorberer huden mange flere næringsstoffer, og takket være det forbliver den blød. Hydrering beskytter huden mod ydre påvirkninger.

Tilpas plejen til din hudtype. Tør hud forkæles med en mere fedtet body butter og olie. Vælg en fin bodylotion, hvis du har følsom hud. Har du en fedtet hud, vælger du et produkt med ikke-tilstoppende sammensætning.

Se hele teksten skjul tekst

Mod strækmærker og appelsinhud

Glemmer du at eksfoliere eller massere huden eller at anvende en creme regelmæssigt, og finder du pludseligt appelsinhud og strækmærker på lår og baller? Husk, at forebyggelse hjælper dig med at undgå unødvendige fordybninger og små ar i huden.

Hvis du allerede har appelsinhud og strækmærker, bør du hurtigst muligt bruge specialprodukter. En creme til bekæmpelse af appelsinhud med koffein, der sætter gang i blodcirkulationen, eller med chili, der hjælper med at opløse fedtceller. Olie mod strækmærker regenererer huden og mindsker synligheden af dine små ar.

Se hele teksten skjul tekst

Beskyttelse mod sved

Vil du forhindre ubehagelig lugt eller reducere selve sveden? En deodorant sørger for velduftende armhuler, mens antiperspirant forhindrer, at sveden opstår, og holder dine armhuler tørre. Du kan kombinere begge, eller prøve 2-i-1 produkter.

Anvend antiperspirant eller deodorant på ren hud, helst efter et brusebad. Hvis du vil nyde en dejlig duft hele dagen, så medbring en deodorant, og forny dens duft når som helst.

Se hele teksten skjul tekst

Solbeskyttelse

Tror du, at huden kun skal beskyttes mod solen om sommeren ved havet? Dér tager du fejl! Beskyt dig mod de negative påvirkninger af UV-stråling hver gang, du befinder dig udenfor - selv når solen ikke skinner. På den måde kommer du en tidlig ældning af huden eller pigmentpletter i forkøbet.

Vælg en solcreme efter din hudtype og solens intensitet. Smør dig ind cirka en halv time før, du går ud.

Se hele teksten skjul tekst