Makeup børster og svampe

Bestsellere

Makeupbørster

En kosmetikbørste er en uvurderlig hjælper! Opdag alle typer af makeupbørster og makeup pensler såvel som praktiske makeupsvampe, og gør det nemmere for dig selv at lægge både dag- og aftenmakeup. Med en professionel makeupbørste vil din makeup altid se perfekt ud.

Syntetiske vs. naturlige makeupbørster

Det er ikke kun et spørgsmål om kvalitet, men om hvilken type produkt de forskellige makeupbørster egner sig bedst til.

  • Naturlige kosmetikbørster bruger du hovedsageligt til makeup i løs form (pudder, blush, øjenskygger).
  • Syntetiske makeupbørster er derimod mere praktiske til at påføre mere fedtede baser (læbestifter og flydende øjenskygger).

Typer af makeupbørster:

Børste til foundation

En foundation børste kan du kende på, at den har tykke børstehår, der sidder tæt sammen, og de er enten lige eller en smule skrå. Hvis du bruger en concealer, er det bedre, hvis du bruger en mindre kosmetikbørste til concealer, der har en skrå spids. Så kan du lettere påføre produktet lige netop der, hvor du har brug for det.

Pudderbørste

En tyk, rund børste med tætsiddende børstehår er ideel til at påføre pudder. En pudderbørste har som regel et længere skaft, men der findes også de såkaldte kabukibørster med et kort skaft. En kabukibørste hjælper dig med at opnå både en naturlig makeup og fuld dækning på et øjeblik.

Børste til øjenskygger

Øjenskygge børster er tynde og meget fine. Det kan endda betale sig at have to. En med så fine børstehår som muligt, der er spids, til præcis påføring af f.eks. highlighter på den inderste del af øjenlåget. En anden børste til at påføre øjenskygger bør være noget bredere, for at du bekvemt kan male øjenlågene.

Læbepensel

I dit kosmetikarsenal må der heller ikke mangle en tynd læbepensel med fine børstehår. Med den kan du altid male dine læber meget præcist og uden at male ved siden af.

Udtrækkelige makeupbørster er også meget praktiske, fordi du kan tage dem med dig på rejser.

Øjenbrynsbørste

En øjenbrynsbørste er som regel lille og flad og er skåret skråt over. Den gør det muligt præcist at udfylde de hår, der mangler i øjenbrynene, og du kan også bruge den til at tegne streger op rundt om øjnene. Du finder den ofte sammen med en spiralbørste til øjenbryn, der er til at børste hårene og rette deres form til.

Konturbørste

Du synes måske, at det kan være rigtig svært at lægge kontur, men med den rette makeup pensel bliver konturen en leg. En konturbørste skal have meget tætte og fine børstehår. Du kan bruge den til at få din næse til at se smallere ud eller måske til at fremhæve dine kindben.

    • En tyk og let skrå blush børste er formet, så den påfører den nødvendige mængde blush på æblet af kinderne og giver en fin naturlig effekt.
    • En flad vifteformet highlighter børste er ideel til at give kindbenene glød. En tyndere highlighter børste med en rund spids er derimod god til mere detaljeret arbejde.
    • En bronzer børste har normalt en let skrå form ligesom en blush børste. Man kan også bruge en børste, der er skåret lige over, eller en mere busket børste med en afrundet spids. Det afhænger af, hvad du foretrækker.

Rengøring af kosmetikbørster

I kosmetikbørster samler der sig snavs og olie, og hvis ikke du vasker dine børster, kan resultatet blive problemhud. Hvordan rengør du så makeupbørster? Den letteste måde er at bruge et af præparaterne til rengøring af kosmetikbørster.

Skyl børsterne med vand, ideelt efter hver gang du har brugt dem til makeup, men mindst én gang om ugen. Hold dem med børstehårene nedad, så der ikke trænger vand ind i skaftet. Bliv ved med at skylle, indtil vandet, der løber af børsten, er rent.

Vælg professionelle kosmetikbørster til øjne, kinder og læber, populære makeupsvampe og makeup børste sæt eller makeup penselsæt til overkommelige priser. Hos os finder du kun kvalitets-makeupbørster fra anerkendte mærker. (Se for eksempel efter Real Techniques børster).