Fortrolighedspolitik

Virksomheden Notino Deutschland und Österreich GmBH med registreret hovedsæde på Stöckachstraße 16, 70190 Stuttgart; virksomhedsregistreringsnummer HRB 762098; indskrevet i det kommercielle register, der varetages af Trade Register B ved Frankfurt am Mains distriktsret. Sædet for alle kontraktuelle forhold er Stöckachstraße 16, 70190 Stuttgart (i det følgende “Notino” eller “vi”), administratoren for e-shoppen www.notino.dk, tilkendegiver at alle persondata (i det følgende “data”) anses for at være strengt fortrolige og behandles i overensstemmelse med de gældende lovbestemmelser i henhold til beskyttelse af persondata.

Sikkerheden af dine persondata er en prioritet for os. Derfor tager vi behørigt hensyn til persondata og deres beskyttelse. I denne fortrolighedspolitik (i det følgende “denne politik”) vil du finde oplysninger om, hvilke personlige oplysninger vi samler om dig, under hvilken juridisk titel vi behandler dem, hvilke formål vi bruger dem til, hvor længe vi opbevarer dem, og til hvem vi kunne overføre dem til. I denne politik vil vi også oplyse dig om dine rettigheder i forbindelse med behandlingen af dine persondata.

 

1.     Hvilke persondata behandler vi?

Hvis du gør brug af de tjenester, der er en del af vores webbutik eller virksomheder (dvs. butikker og distributionspunkter), behandler vi forskellige data om dig.

  • 1.1. Hvis du foretager et køb

De mest almene oplysninger, du deler med os, er oplysninger, som indsamles gennem formularen til at bestille varer eller andre tjenester på vores webside. Dette er hovedsageligt data, som er nødvendige for at fuldføre og varetage en købsaftale.

Denne form for data er nødvendig for at behandle din ordre, og kan inddeles i følgende:

    1. identifikationsdata, dvs. fornavn og efternavn, og i tilfælde af køb i en virksomheds navn, virksomhedens identifikationsnummer og skatteidentifikationsnummer,
    2. kontaktoplysninger, som omfatter e-mailadresse, postadresse, faktureringsadresse, telefonnummer, bankoplysninger og betalingsoplysninger,
    3. data genereret med udgangspunkt i aftalens varighed, specifikt de købte produkter, størrelsen af ydede tjenester og kundesegmentet.
  • 1.2. Hvis du registrerer dig

Ønsker du at gøre brug af fordelene ved en kundekonto, skal du først registrere dig på vores webside og indgå i en aftale med os i henhold til MyNotino Club. Kundekontoen er sikret med en adgangskode, du selv vælger, og som vi ikke har adgang til. I tilfælde af, at adgangskoden mistes, kan vi ikke sende den til dig på din opfordring eller generere en ny adgangskode.

På din konto har du ubegrænset adgang til dine persondata såvel som den mulige ændring af disse. På kontoen kan du se den komplette oversigt over fuldførte bestillinger, købte produkter og ufuldendte bestillinger. Med kundekontoen har du også mulighed for at gemme dine kreditkortoplysninger og administrere udsendelsen af nyhedsbrevet samt det, der kaldes 'ønskelisten', hvor i du kan gemme dine favoritprodukter.

Kundekontoen omfatter MyNotino Club, i hvilken vi tilbyder dig flere fordele. Du kan finde flere oplysninger i de pågældende forretningsbetingelser for MyNotino Club. Hvis ikke du ønsker at åbne en kundekonto for at gennemføre et køb, kan du gennemføre købet i vores webbutik uden at registrere dig. Du kan bringe MyNotino Club-aftalen til ophør i overensstemmelse med de gældende forretningsbetingelser.

Hvis du er medlem af MyNotino Club, behandler vi følgende data:

    1. identifikationsdata, dvs. fornavn og efternavn, og i tilfælde af køb i en virksomheds navn, virksomhedens identifikationsnummer og skatteidentifikationsnummer,
    2. kontaktoplysninger, som omfatter e-mailadresse, postadresse, faktureringsadresse, telefonnummer, bankoplysninger og betalingsoplysninger,
    3. demografiske data, som udledes af dine indstillinger og din adfærd på websiden, og som omfatter køn, fødselsdato og foretrukne sprog;
    4. loginoplysninger, som er dit brugernavn og adgangskode. Vi har ikke adgang til selve adgangskoden;
    5. data genereret med udgangspunkt i aftalens varighed, specifikt de købte produkter, størrelsen af ydede tjenester og kundesegmentet.
  • 1.3. Hvis du har tilmeldt dig et nyhedsbrev

Du kan modtage nyhedsbreve fra os vedrørende produkter, der minder om dem, du har købt hos os. Du kan altid afmelde dig disse nyhedsbreve ved at trykke på “afmeld”-linket i bunden af hver e-mail med den slags indhold. Hvis du har en kundekonto, kan du også afmelde nyhedsbrevet på din konto. Afmelding af reklamehenvendelser er gratis. 

Hvis du er registreret kunde, kan du også modtage nyhedsbreve via tekstbeskeder eller pushnotifikationer i vores telefonapp. Du kan modtage pushnotifikationer med nyhedsbreve på Facebook eller via Messenger. Denne behandling er reguleret af fortrolighedspolitikken for det pågældende sociale netværk. Du kan altid fravælge at modtage nyhedsbreve gennem disse kanaler.

Hvis du har tilmeldt dig sådanne nyhedsbreve, behandler vi følgende data:

    1. identifikationsdata, navnlig fornavn;
    2. kontaktdetaljer, der gør, at vi kan kommunikere med dig, specifikt via din e-mailadresse, og også dit telefonnummer, hvis du er medlem af MyNotino Club;
    3. demografiske data, som udledes af dine indstillinger og din adfærd på websiden, og som omfatter køn og foretrukne sprog.
  • 1.4. Hvis du besøger vores webside eller skaber indhold derpå

Når du besøger vores webside, indsamler vi forskellige oplysninger om dig under dit besøger, såsom din IP-adresse, browserindstillinger, dit foretrukne sprog og besøgte websider, heriblandt varigheden af besøget. Vi følger også din færden på websiden, dvs. hvilke links du klikker på, så vi kan vise tilpasse det viste indhold og vise dig produkter og indhold, som du vil værdsætte.

Når du besøger vores webside, opbevarer og læser vi cookies i den internetbrowser og enhed, du bruger; vi kommer ind på cookies i et separat afsnit af denne politik.

Foruden cookies behandler vi også oplysninger om din adfærd på websiden, din IP-adresse og oplysninger, der leveres af din browser, specifikt den anvendte opløsning og din enheds operativsystem, herunder dets version og sprogindstillinger.

Vi kan også forbinde dig til sociale netværk og herunder automatisk logge ind på din konto på det pågældende sociale netværk. Til denne forbindelse bruger vi såkaldte sociale plugins på vores webside, specifikt i forbindelse med blogindlæg, navnlig knapper til deling, med hvilke du kan dele det relevante indhold på din profil. Når først du er forbundet, kan du komme ud for at se personaliserede tilbud og målrettede reklamer, som linker til vores webside på sociale netværk og andre websider.

For at involvere dig yderligere i skønhedens verden, tillader vi dig at være aktiv på vores webside og skabe indhold såsom anmeldelser af købte produkter, som tilkendegiver deres fordele og kommentarer på vores blogindlæg. Det er ikke nødvendigt med en brugerkonto for at skabe sådant indhold. Disse indlæg kan indeholde det fornavn og efternavn, du indtastede i formularen. Du er ansvarlig for indholdet og den aktivitet, der indsendes på vores webside, så vi opfordrer dig til ikke at dele personlige oplysninger, som du ikke ønsker skal være offentligt tilgængelige gennem indholdet.

Vores webside kan indeholde links til andre websider, som vi mener er forsvarlige og kan indeholde brugbar information. Vi vil derfor gerne bemærke, at sådanne websider kan være ejet og drevet af andre virksomheder og organisationer, som behandler data i henhold til deres egne fortrolighedspolitikker. Vores virksomhed har ikke kontrol over denne behandling og er ikke ansvarlige for nogen form for information, materialer, produkter eller tjenester, som findes eller er tilgængelige på disse websider.

  • 1.5. Hvis du konktakter os på kundelinjen eller sociale netværk

Hvis du beslutter dig for at kontakte vores kundesupport via telefon eller e-mail, behandler vi hovedsagelig optagelser af telefonopkald såvel som registre med vores e-mailkommunikation.

Hvis du kontakter os vedrørende din forespørgsel på vores webside eller profil på udvalgte sociale netværk, er behandlingen af dine data udelukkende bestemt af fortrolighedspolitikken tilhørende den virksomhed, der driver det pågældende sociale netværk.

  • 1.6. Hvis du besøger en af vores butikker

Vi opsætter overvågningskameraer i vores butikker og andre områder for at beskytte vores legitime interesser for at beskytte vores og din ejendom. Hvis du besøger vores butik, vil vi behandle kameraoptagelser, på hvilke du kan blive optaget. De områder, hvor kameraet er placeret, er altid behørigt markeret med en relevant notits.

  • 1.7. Hvis du sætter alarmer for at holde øje med tilgængelighed

I tilfælde af utilgængelige varer, som du er interesseret i, giver vi dig mulighed for at aktivere tilgængelig overvågning. Når produktet er på lager igen, vil vi give dig besked via din oplyste e-mailadresse, hvilken vi vil behandle af denne grund.

  • 1.8. Hvis du giver os en bedømmelse på en bedømmelsesportal

Efter leveringen af varerne, kan du modtage en anmodning om at bedømme og evaluere din tilfredshed gennem en udvalg bedømmelsesportal Vi sætter pris på din respons, men det er op til dig at beslutte, om du vil give os en bedømmelse. Gør du det, behandler og videregivere vi følgende data til de relevante partnere:

    1. kontaktdetaljer, navnlig den e-mailadresse, bedømmelsesanmodningen blev sendt til;
    1. data fra aftalen, specifikt de købte produkter.
  • 1.9. Hvis du deltager i en kundekonkurrence

Vi organiserer attraktive konkurrence for dig via vores webside og profiler på udvalgte sociale netværk, i hvilke du kan deltage og hvis komplette regelsæt kan findes her. Bekendtgørelsen kan være offentlig, hvilket betyder, at vi kan offentliggøre udvalgte oplysninger om vinderen på vores webside eller profil på det pågældende sociale netværk. Enhver aktivitet eller kommunikation med os gennem sociale netværk og behandlingen af dine persondata er bestem af fortrolighedspolitikken tilhørende operatøren af det pågældende sociale netværk.

Hvis du deltager i en konkurrence, behandler vi følgende data:

    1. identifikationsdata, som er dit fornavn og efternavn;
    2. kontaktdetaljer, specifikt din profil på det sociale netværk eller e-mailadresse, og i tilfælde af, at du vinder, også din adresse, postadresse, faktureringsadresse og telefonnummer med det formål at sende præmierne.
  • 1.10. Hvis du deltager i brugertests eller andre organiserede begivenheder

Hvis du deltager i vores udbudte brugertestprogram, kan vi behandle følgende oplysninger:

    1. identifikationsdata, som er dit fornavn og efternavn;
    2. kontaktdetaljer, navnlig din e-mailadresse og dit telefonnummer;
    3. kameraoptagelser, dvs. optagelse af din lighed.

Vi organiserer også forskellige events for dig, inden for hvilke vi kan behandle følgende data:

    1. identifikationsdata, som er dit fornavn og efternavn, eller virksomhedsidentifikationsnummer og skatteidentifikationsnummer;
    2. kontaktdetaljer, navnlig din e-mailadresse og dit telefonnummer.

For hver begivenhed vil vi informere dig om de specifikke persondata, som behandles.

 

2.      Til hvilke formål behandler vi persondata?

  • 2.1. Køb af varer og tjenester

Vi behandler som oftest dine persondata for at opfylde en købsaftale, således at vi kan behandle den ordre, du har sendt via vores webside, mobilapp eller kundelinje, og sende varerne til dig. E-mailadressen og telefonnummeret bruges til at sende en ordrebekræftelse, sende en bekræftelse af modtagelse af betaling eller sende en elektronisk faktura, såvel som at holde dig informeret om ordrestatussen og anden individuel kommunikation vedrørende ordren.

  • 2.2. Kundekonto

Hvis du er registreret kunde, behandler vi dine data med det formål at opfylde en MyNotino Club-aftale, dvs. vedligeholde din kundekonto, inden for hvilken vi tilbyder dig en række fordele.

  • 2.3. Markedsføringstilbud

Vi sender dig kommercielle kommunikation om produkter, der ligner dem, du har købt fra os. Du kan altid afmelde dig disse nyhedsbreve ved at trykke på “afmeld”-linket i bunden af hver e-mail med den slags indhold. Hvis du er registreret kunde, kan du også modtage nyhedsbreve via tekstbeskeder eller pushnotifikationer i vores telefonapp. Du kan også modtage pushnotifikationer med nyhedsbreve på Facebook eller via Messenger. Denne behandling er reguleret af fortrolighedspolitikken for det pågældende sociale netværk. Hvis du afmelder dig kommerciel kommunikation, vil vi ikke længere bruge dine elektroniske kontaktdetaljer til dette formål. Afmelding af reklamehenvendelser er gratis. 

  • 2.4. Tilpasning og skabelse af indhold, garanterer bedste websidetrafik

Vi ønsker at tilpasse indholdet og anbefale varer, som du er interesseret i. Af denne grund bruger vi de persondata, som vi indsamler for at personalisere indholdet og tilbuddene på vores webside. Markedsføringstilbuddene, som du ser, kan være udvalgt på grundlag af yderligere oplysninger, som vi har skaffet om dig over tid på grundlag af kontaktoplysninger, demografiske oplysninger og favoritter, såvel som andre oplysninger relateret til brugen af vores webside. Vi udfører imidlertid ikke fuldautomatisk behandling, som kunne have juridiske virkninger for dig.

Vi behandler oplysninger om din adfærd på vores webside, som tillader os at skaffe oplysninger, på grundlag af hvilke vi konstant kan forbedre vores webside og gøre det så brugervenligt som muligt. Vi kan også behandle dine persondata for at generere forskellige statistikker såsom sporing af trafik eller måling af reklamers effektivitet, såvel som for at teste nye funktioner på vores webside eller telefonapp. Oplysninger om din adfærd på websiden er vigtige, blandt andet for at afværge angreb på vores webside.

Du kan også skabe visse former for indhold på vores webside. Hvis du beslutter dig for at skrive en anmeldelse af de produkter, du har købt, vil vi behandle dine persondata for at behandle og vise denne anmeldelse. Hvis du tilslutter dig diskussionen af vores blogindlæg og indsender en kommentar, vil vi behandle dine persondata for at behandle og vise denne kommentar.

  • 2.5. Kundesupport og kommunikation

Vi efterstræber konstant at forbedre tjenesterne, der ydes af vores kundeservice, og for at kunne besvare dine forespørgsler så hurtigt som muligt og levere den tjeneste, skal vi bruge dine persondata for at kunne behandle dine forespørgsler eller eliminere potentielle problemer i henhold til at opfylde en købsaftale eller MyNotino Club-aftale. Hvis du kontakter os over telefonen, vil vi optage din samtale med os efter forudgående besked, således at vi kan forbedre vores tjenester.

Vi bruger også de persondata, som vi har indsamlet med det formål at kommunikere med dig, og deres individuelle bearbejdelse. Det kan for eksempel v ære, at vi kontakter dig via telefon, e-mail, telefonapp e.l. for at huske dig på, at du har varer i din indkøbskurv, eller for at hjælpe dig med at fuldføre ordren. Ydermere kan det være, vi kontakter dig for at oplyse dig om den aktuelle status på din forespørgsel, bestilling eller klage, eller for at skaffe yderligere oplysninger fra dig. Det kan også være, at vi informerer dig om, at du skal udføre en nødvendig handling for at holde din kundekonto aktiv.

  • 2.6. Kameraoptagelser

Vi opsætter overvågningskameraer i vores butikker og andre områder for at beskytte vores legitime interesser for at beskytte vores og din ejendom.

  • 2.7. Notifikation om produkters tilgængelighed

Hvis du aktiverer funktionen, der overvåger tilgængeligheden for utilgængelige produkter, vil vi informere dig i det øjeblik, produktet kommer på lager, ved at sende dig en besked på den oplyste e-mailadresse.

  • 2.8. Tilfredshedsevaluering på bedømmelsesportaler

I forbindelse med et køb kan du også komme ud for at modtage en forespørgsel om at bedømme dette på en udvalgt bedømmelsesportal. I dette tilfælde er behandlingens formål at undersøge din tilfredshed.

  • 2.9. Kundekonkurrencer

Hvis du beslutter dig for at deltage i en konkurrence, der organiseres af os, vil vi behandle dine persondata for at drive konkurrencen, og, i tilfælde af, at du vinder, udsende en offentlig bekendtgørelse og kontakte dig.

  • 2.10. Brugertest og organisering af begivenheder

Hvis du deltager i vores brugertestprogram, behandler vi dine persondata for at teste nye eller eksisterende funktioner i vores system.

Hvis du deltager i en begivenhed, vi organiserer, behandler vi dine persondata for at planlægge, arrangere og evaluere begivenheden.

  • 2.11.    Forbedring af tjenester

Vi bruger dine persondata til hele tiden at forbedre vores tjenester og systemer, herunder tilføjelsen af nye funktioner. Vi behandler også persondata for at tage kvalificerede beslutninger ved brug af udførlige analyser og forretningsindsigt baseret på vores legitime interesser, som stammer fra friheden ved at drive forretning og behovet for at forbedre de tjenester, vi udbyder, så vi kan klare os godt blandt konkurrenterne. For at garantere den fyldestgørende beskyttelse af dine rettigheder og interesser, bruger vi imidlertid persondata, som er så anonyme som muligt, til dette formål.

  • 2.12.     Beskyttelse, sikkerhed og konfliktløsning

Vi kan også behandle dine persondata for at sikre vores kunders og systemers beskyttelse og sikkerhed, for at udøve vores rettigheder og fremsætte juridiske krav, for at opdage og forhindre svindel, for at løse konflikter eller for at håndhæve vores aftaler. Vi kan også behandle persondata med henblik på enhver revision, der udføres af offentlige myndigheder.

 

3. På hvilke juridiske grundlag behandler vi persondata?

Vi behandler persondata i et andet omfang og til andre formål, som det står beskrevet i Artikel 1 og 2 ovenfor:

a) uden dit samtykke, på grundlag af aftalens udøvelse, opfyldelsen af en juridisk forpligtelse eller vores legitime interesser;
b) Baseret på dit samtykke

De forskellige slags behandlinger, vi udfører uden dit samtykker, afhænger af behandlingens tilsigtede formål og også den position, fra hvilken du handler mod os – hvad enten du er besøgende på vores webside, køber fra os eller registrerer dig. Dine persondata kan imidlertid også blive behandlet, hvis du er modtageren af varer eller tjenester, som er bestilt, hvis du kommunikerer med os eller hvis du besøger vores butik.

  • 3.1. Udførelse af en købsaftale og en MyNotino Club-aftale.

Hvis du foretager et køb eller placerer en ordre, udarbejdes en købsaftale, som udledes af vores godkendelse af udarbejdningen i form af afsendelse af de bestilte varer. For at kunne opfylde den pågældende købsaftale eller anden aftale i henhold til varer og tjenester, har vi imidlertid brug af en stor del af dine persondata, som indtastes via ordreformularen. De specifikke data, som vi behandler i dette tilfælde, er beskrevet i Artikel 1(1) og (5).

Hvis du registrerer dig hos os, behandler vi dine data på grundlag af opfyldelsen af MyNotino Club-aftalen, så vi kan opretholde din kundekonto. Aftalen, som vores behandling baserer sig på, foranstaltes ved at oprette din kundekonto. I tilfælde af, at kontoen annulleres, dvs. opsigelse af MyNotino Club-aftalen i overensstemmelse med de relevante forretningsbetingelser, vil vi ophøre med at behandle persondata med dette formål. De specifikke data, som vi behandler i dette tilfælde, er beskrevet i Artikel 1(2).

  • 3.2. Opfyldelse af juridiske forpligtelser

Vi skal også opfylde bestemte forpligtelser, som er beskrevet i den gældende lovgivning. Hvis vi behandler dine persondata på grundlag af opfyldelsen af disse forpligtelser, behøver vi ikke at indhente dit samtykke med henblik på en sådan behandling. På dette juridiske grundlag behandler vi specifikt dine identifikationsdata og kontaktdetaljer og detaljer om dine ordrer. De specifikke data, som vi behandler i dette tilfælde, er beskrevet i Artikel 1(1).

  • 3.3. Samtykke

Med det formål at sende kommercielle kommunikationer via email, kan det ske, at vi behandler dine persondata med dit samtykke. Vi behandler dine data på grundlag af dit samtykke, hvis ikke vi behandler dem på grundlag af en juridisk interesse eller som resultat af MyNotino Club-aftalens opfyldelse. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig kommercielle kommunikationer. De specifikke data, som vi behandler i dette tilfælde, er beskrevet i Artikel 1(3).

Vi anmoder om dit samtykke, selv hvis du påtænker at offentliggøre en anmeldelse af de købte varer, skrive en kommentar på bloggen eller indstille tilgængelighedsovervågning, eller hvis du deltager i brugertesting eller andre begivenheder. I disse tilfælde, er det, naturligvis, også muligt til enhver tid at tilbagekalde dit samtykke. De specifikke data, som vi behandler i dette tilfælde, er beskrevet i Artikel 1(4), (7) og (10).

  • 3.4. Legitime interesser

Vi behandler også dine persondata på grundlag af en legitim interesse, så vi kan forbedre og tilpasse de tilbudte tjenester, finde ud af, om en ordre er blevet behandlet med fuld tilfredshed, og promovere de tilbudte produkter og tjenester mere effektivt. Dette er, navnlig, dataene, der henvises til i Artikel 1(4) og (5).

På grundlag af en legitim interesse, der består af direkte marketing, kan vi også sende dig kommercielle kommunikationer vedrørende produkter, som minder om dem, du har købt fra os. Dette er imidlertid kun betinget af, at du ikke fremsætter indsigelser mod en sådan behandling. Hvis du er registreret kunde, sender vi dig kommercielle beskeder baseret på udførelsen af MyNotino Club-aftalen. De specifikke data, som vi behandler i dette tilfælde, er beskrevet i Artikel 1(3).

Vores legitime interesse omfatter også beskyttelsen af juridiske krav, interne registre og kontrol af, at vores tjenester leveres korrekt. I dette tilfælde behandler vi alle kategorier af persondata, der er angivet i Artikel 1.

Vores legitime interesser omfatter også udsendelse af forespørgsler om at bedømme et foretaget køb gennem et udvalgt bedømmelsesportal eller evaluering af kundekonkurrencer, som er organiseret af os. De specifikke data, som vi behandler i dette tilfælde, er beskrevet i Artikel 1(8) og (9).

Behandlingen af dine personlige data på grundlag af legitim interesse finder også sted i tilfælde af besøg i vores butikker, som er overvåget af CCTV-systemer med henblik på beskyttelse af ejendom. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod denne behandling. De specifikke data, som vi behandler i dette tilfælde, er beskrevet i Artikel 1(6).

 

4.      Til hvem overfører vi persondata?

I de fleste tilfælde behandler vi dine persondata til egne formål som kontrolorgan, hvilket betyder, at vi afgør de ovenfor nævnte formål med indsamlingen af dine persondata, måden hvorpå der behandles og den behørige udførelse.

Vi overfører kun dine persondata til vores partnere, hvis det er nødvendigt for udførelsen af købsaftalen, dvs. for at sikre betaling eller transport, som del af udførelsen af en MyNotino Club-aftale, på grundlag af legitime interesser eller hvis du har give samtykker til overførslen på forhånd.

Vi overfører også dine persondata til vores behandlere, som naturligvis efterkommer de lovbestemte betingelser for beskyttelse af personoplysninger. Disse behandlere behandler data i henhold til vores instruktioner, og dine rettigheder er ikke påvirket af denne behandling. Med dit samtykke kan vi også potentielt overføre dine persondata til sociale netværk eller markedsføringsredskabsoperatører for at vise målrettede reklamer på andre websider.

  • 4.1. Kategorier af modtagere

Vi kan potentielt overføre dine persondata til følgende enheder:

    • virksomheder og behandlere tilhørende Notino-gruppen på grundlag af opfyldelsen af en købsaftale eller en MyNotino Club-aftale med henblik på udførelse af interne behandlinger og forretningsgange;
    • betalingstjenestevirksomheder med henblik på at behandle betalinger baseret på din bestilling, dvs. opfylde en købsaftale;
    • transportører med henblik på at levere produkter eller tjenester, som du har bestilt, og løsning af klager, herunder tilbagetrækning fra en købsaftale.
    • leverandører af varer eller tjenestecentre i forbindelse med en klage relateret til varer eller tjenester, der er bestilt af dig;
    • partnere, som distribuerer kommercielle kommunikationer, som er bundet af tavshedspligt, og som ikke må bruge dine persondata til andre formål;
    • operatører af markedsføringsredskaber, som hjælper os med at personalisere tilbud og indhold;
    • sociale netværk, hvis du kommunikerer med os gennem dem eller deler indhold med os gennem sociale plugins;
    • udbydere af redskaber til kundeservicekommunikationer med dig eller eksterne callcentre;
    • partnere, der udfører kundetilfredshedsundersøgelser;
    • teknologiforhandlere og udbydere af cloudtjenester;
    • juridiske eller økonomiske repræsentanter eller retsinstanser med henblik på behandlingen af skattedokumenter, inddrivelse af gæld eller andre årsager, der udspringer af opfyldelsen af vores lovmæssige forpligtelser;
    • offentlige autoriteter i tilfælde af håndhævelse af vores rettigheder (f.eks. politiet).

Hvis tredjeparter bruger dine persondata til deres egne legitime interesser, er vi ikke ansvarlige for en sådan behandling. En sådan mulig behandling bestemmes udelukkende af fortrolighedspolitikken hos de relevante virksomheder og personer.

  • 4.2. Dataoverførsler uden for EU

Når dine persondata overføres til vores behandlere, kan vi også i bestemte tilfælde overføre persondata til tredjelande, som ikke er en del af Den Europæiske Union og som ikke garanterer en fyldestgørende grad af persondatabeskyttelse. Den slags overførsel vil imidlertid kun blive udført af os, hvis vores behandler påtager sig at efterleve de standardkontraktklausuler der er udstedt af EU-Kommissionen, og som er tilgængelige her.

 

5. Hvor længe behandler vi persondata, og hvordan er de sikret?

  • 5.1. Varighed af behandlingen

Vi behandler primært dine persondata i hele varigheden af vores kontraktuelle forhold, dvs. varigheden af en købsaftale eller en MyNotino Club-aftale. Vi er forpligtet til at behandle de persondata, som er nødvendige for udførelsen af alle vores forpligtelser, hvad enten disse er forpligtelser, som følger af aftalen, der er indgået mellem os, eller af generelt bindende lovbestemmelser, i perioden, der er specificeret af lovbestemmelserne eller i overensstemmelse med dem. I tilfælde af regnskabsdokumenter udstedt af os, er vi eksempelvis som kontrolorgan forpligtet til at opbevare oplysninger om dig i mindst ti år efter udstedelsesdatoen.

Vi behandler primært dine persondata i hele varigheden af vores kontraktuelle forhold, dvs. varigheden af en købsaftale eller en MyNotino Club-aftale. Derudover behandler vi også persondata i den strengt nødvendige periode for behørigt at kunne opfylde alle de forpligtelser, der følger af den indgåede aftale og generelt bindende lovbestemmer. I tilfælde af regnskabsdokumenter udstedt af os, er vi eksempelvis som kontrolorgan forpligtet til at opbevare oplysninger om dig i mindst ti år.

Som del af opfyldelsen af dine anmodninger og tilvejebringelsen af kvalitetskundeservice, behandler vi dine persondata efter indgåelsen af vores kontraktuelle forhold, inklusive et år fra slutningen af garantiperioden for købte varer med det formål at løse potentielle konflikter.

Hvis du kommunikerer med os gennem vores kundeservice, opbevarer vi persondata fra kommunikation i en periode på to år, inklusive optagelser af telefonopkald.

Hvis du giver os samtykke til at sende kommercielle kommunikationer, er dette samtykke gyldigt i en periode på fire år eller indtil det tilbagetrækkes. Hvis du giver os dit samtykke til at meddele dig om tilgængeligheden af varer, som du overvåger, er dette samtykke gyldigt indtil tidspunktet for oplysningen om tilgængelighed, men ikke længere end et år eller indtil det tilbagetrækkes. Samtykket, der gives ved at indsende din bedømmelse af varerne, er gyldigt i seks år eller indtil det tilbagetrækkes. Hvis du skaber indhold i forbindelse med vores blogindlæg, er samtykket ved at indsende din kommentar til et sådant indlæg gyldigt i to år eller indtil det tilbagetrækkes. Hvis du beslutter dig for at deltage i brugertests ellers andre begivenheder, der organiseres af os, og giver os dit samtykket, behandler vi dine persondata, herunder enhver form for kamera- eller anden audiovisuel optagelse, i en periode på et år eller indtil samtykket tilbagetrækkes.

Hvis du deltager i en konkurrence, som er organiseret af os, behandler vi dine persondata i en periode på et år. Hvis du besøger vores butik eller andre lokaliteter og deres omgivelser tilhørende vores virksomhed, behandler vi kameraoptagelser i en periode på op til 90 dage fra den dato, optagelsen finder sted.

I andre tilfælde er varigheden af behandlingen af dine persondata bestemt af formålet med behandlingen eller ved bindende lovbestemmelser i henhold til beskyttelse af personlige date. Dine persondata slettes automatisk efter den bestemte behandlingsperiodes udløb.

  • 5.2. Sikkerhed

De persondata, vi har indsamlet om dig, og som vi behandler, overføres til os i en allerede krypteret form ved hjælp af SSL-krypteringssystemet for denne transmission. Dette system sikrer, at dine persondata er sikre, når din browser kommunikerer med vores server. Vi sikrer vores webside og andre systemer, med hvilke vi arbejder med hensigtsmæssige tekniske og organisatoriske forholdsregler mod tabet og destrueringen af dine persondata, mod adgang for uautoriserede personer til dine persondata og mod modificering eller spredning af dine data.

Vi forbedrer hele tiden sikkerheder, og vi pålægger også vores behandlere at bevise, at deres anvendte systemer overholder GDPR.

Hvis du registrer dig, er adgang til din kundekonto kun mulig efter indtastning af din valgte adgangskode. Vi har ikke adgang til din adgangskode, da vi opbevarer den i en krypteret formular, som ikke er dekrypterbar, selv for os.

Vi opfordrer dig blandt andre ting til aldrig at videregive dine logindetaljer til tredjeparter. Vi anbefaler, at du logger ud, når du er færdig med at bruge din kundekonto, især hvis du deler enheden med andre bruger. Vi tager ikke ansvar for misbrug af din adgangskode, medmindre vi selv er direkte skyld i en sådan situation.

 

6. Hvordan bruger vi cookies?

Vi bruger også cookies, så vores webside kan fungere hensigtsmæssigt, og så vores tilbud er relevant, interessant og brugervenligt for dig. For at bruge cookies skal din internetbrowser understøtte dem. Vores webside virker uden cookies, men kun i begrænset omfang, og uden mulighed for at bruge grundlæggende funktioner.

Cookies er et standardredskab til at opbevare oplysninger vedrørende brugen af websider.

Cookies er små tekstfiler, som oprettes automatisk, når du besøger en webside, og som er opbevaret inde i den browser, du bruger på din computer, smartphone eller lignende enhed. Takket være visse cookies kan vi forbinde dine aktiviteter på vores webside, indtil du lukker browseren. Disse cookies slettes automatisk, når browservinduet lukkes.

Andre cookies forbliver imidlertid i din browser eller på din enhed i en given tidsperiode, og reaktiveres hver gang, du besøger vores webside. Foruden cookies bruger vi også såkaldte tracking pixels, som er bittesmå billeder, som er usynlige for den gennemsnitlige bruger og baseret på et princip, der minder om cookies. Den tid, cookies opbevares i din browser eller enhed, er afhængig af cookiens egen indstilling og også dine browserindstillinger. Vi opbevarer data, som er skaffet via cookies, i højst et år.

  • 6.1. Hvilke cookies bruger vi?

De cookies, vi bruger på vores webside, kan inddeles i to grundlæggende slags:

    • kortvarige, såkaldte “session cookies”, som slettes umiddelbart efter endt besøg på vore webside;
    • langvarige, såkaldt “vedvarende cookies”, som forbliver i din browser eller enhed i en given tidsperiode eller indtil du sletter dem manuelt.

Cookies kan også inddeles således efter deres funktionalitet:

    • essentielle, som er tekniske og funktionelle cookies, som er vigtige for websidens grundlæggende funktionalitet. Uden disse cookies ville du ikke kunne tilføje varer til indkøbskurven, placere en ordre eller logge ind på din kundekonto.
    • analytiske, som hjælper os med at forbedre brugeroplevelsen på vores webside ved at forstå, hvordan brugere bruger det. De tillader os også at analysere virkningen af forskellige salgskanaler;
    • remarketing, som vi bruger til at personalisere reklamernes indhold og deres korrekte målgruppe.

I praksis bruger vi f.eks. de ovenstående cookies til:

    • at sikre indkøbskurvens korrekte funktionalitet, så du kan fuldføre din ordre så nemt og hurtigt som muligt;
    • at huske dine loginoplysninger, så du ikke behøver at indtaste dem igen;
    • at opnå den bedst mulige tilpasning af vores webside til dine behov, ved hjælp af sporing af trafik, din adfærd på websiden og de funktioner, du bruger;
    • at finde ud af, hvilke reklamer, du ser, så vi ikke viser dig reklamer for varer, som du ikke er interesseret i fremtiden.

Visse cookies, iberegnet deres indhold, kan indsamle oplysninger, som efterfølgende kan bruges af tredjeparter, og som, for eksempel, direkte støtter vores reklameaktiviteter (såkaldte “tredjepartscookies”). Oplysninger om produkter, der er købt på vores webside, kan eksempelvis blive vist af et reklamebureau som del af fremvisningen og tilpasningen af reklamebannere på de sider, du besøger. Disse cookies er imidlertid anonymiseret for tredjeparter, og du kan ikke identificeres i henhold til disse data.

  • 6.2. Hvordan kan du begrænse cookies?

Indstillingen for brug af cookies er del af den internetbrowser, du bruger; de fleste browsere accepterer som udgangspunkt cookies. Cookies kan blokeres helt af din browser, eller begrænses til de typer, du vælger. Dette vil imidlertid også begrænse mulighederne på vores webside, og du vil ikke kunne bruge de funktioner, vi tilbyder, til fulde, såsom at logge ind på din kundekonto.

Alternativt kan du bruge din browsers anonymitetstilstand, som ikke fuldstændig afværger brugen af cookies, men anonymiserer dem bedre og ikke opbevarer historikken på de websider, du har besøgt.

Oplysninger om muligheden for at indstille præferencer for cookies kan findes på de nedenstående links eller i anden dokumentation for internetbrowsere:

Et effektivt værktøj til at holde styr på cookies kan også findes på websiden http://www.youronlinechoices.com/den/.

 

7. Hvad er dine rettigheder, og hvordan kan du udøve dem?

Ligesom vi har vores rettigheder og forpligtelser, når vi behandler dine persondata, har du også bestemte rettigheder, som du kan udøve. Disse rettigheder inkluderer:

  • 7.1. Ret til adgang

Du har retten til at anmode om gratis oplysninger om behandlingen af dine persondata – hvilke data vi behandler om dig, til hvilket formål og hvor længe, hvor vi indsamler dine data og til hvem, vi overfører dem. Som del af retten til adgang kan du også bede os om at sende dig et struktureret, maskinlæsbart format med de behandlede data. Vi genererer gerne en kopi til dig efter en korrekt verifikation af din identitet; send din forespørgsel til databeskyttelsesofficerens e-mailadresse, dpo@notino.com.

  • 7.2. Ret til berigtigelse

Hvis du finder ud af, at de behandlede persondata er ukorrekte eller ufuldstændige, har du retten til at anmode om deres berigtigelse. Vi vil gerne korrigere eller supplere dine data uden unødig forsinkelse. Send din anmodning til databeskyttelsesofficerens e-mailadresse, dpo@notino.com.

  • 7.3. Ret til sletning

I nogle tilfælde kan du udøve retten til at få slettet de persondata, vi behandler om dig. Vi vil slette eller anonymisere dine persondata uden unødig forsinkelse. Dette gælder imidlertid ikke for persondata, som vi skal bruge til at opfylde vores lovmæssige forpligtelser, og hvis opbevaring kræves i henhold til loven (f.eks. behandlingen af en allerede placeret ordre) eller til beskyttelsen af vores legitime interesser. Persondata vil også blive destrueret, når de ikke længere skal bruges til det specificerede formål, eller hvis opbevaringen af dine persondata er utilladelig af anden årsag ifølge loven. Du kan anmode databeskyttelsesofficeren om at slette dine persondata via e-mailadressen dpo@notino.com.

  • 7.4. Ret til at begrænse behandling

I nogle tilfælde kan du også udøve retten til at begrænse behandlingen af persondata, som vi behandler om dig. Du kan anmode om, at persondata, som er angivet af dig, ikke underlægges yderligere behandlingen i en begrænset tidsperiode. Du kan anmode databeskyttelsesofficeren om at begrænse behandlingen af dine persondata via e-mailadressen dpo@notino.com.

  • 7.5. Ret til portabilitet

Du har retten til at få alle persondata fra os, som du har leveret, og som vi behandler på grundlag af dit samtykke. Vi vil stille de pågældende persondata til rådighed i et struktureret og maskinlæsbart format. Vi vil gerne generere data til dig i dette format. Send din anmodning til databeskyttelsesofficerens e-mailadresse, dpo@notino.com.

  • 7.6. Ret til at gøre indsigelse mod behandling

Du har retten til at gøre indsigelse mod behandlingen af persondata, som finder sted på grundlag af vores legitime interesse. Hvis der er tale om behandling med markedsføringsformål, vil vi stoppe behandlingen af persondataene uden unødig forsinkelse. I andre tilfælde vil vi imidlertid gøre dette på grundlag af en fornyet vurdering af vores legitime interesser og dine rettigheder og begrundelser. Du kan gøre indsigelse mod behandlingen ved at sende en anmodning til databeskyttelsesofficerens e-mailadresse, dpo@notino.com.

  • 7.7. Ret til at indgive en klage

Udøvelsen af rettighederne og fremgangsmåderne, som er beskrevet ovenfor, begrænser på ingen måde din ret til at indgive en klage til den sagkyndige tilsynsmyndighed. Du kan navnlig udøve denne rettighed, hvis du mener, at vi behandler dine persondata uden autorisation eller i strid med generelle bindende lovbestemmelser. Enheden for håndtering af kundeklager er Datatilsynet, som har registreret sæde ved Borgergade 28, 5. 1300 København K

 

8. Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forespørgsler vedrørende denne politik og behandlingen af dine persondata, kan du til enhver tid kontakte databeskyttelsesofficeren via e-mailadressen dpo@notino.com. Din forespørgsel vil blive behandlet uden unødig forsinkelse og senest inden for 30 dage. I ekstraordinære tilfælde, især hvis der er tale om en særligt kompleks forespørgsel, kan vi forlænge tidsfristen med yderligere to måneder. Vi vil imidlertid informere dig om en sådan forlængelse og dens berettigelse.

Alternativt kan du kontakte os på adressen eller kundelinjen, som er anført i sidefoden af denne politik.

Kontaktoplysninger                       Notino Deutschland und Österreich GmbH,

Stöckachstrasse 16,

70190 Stuttgart

Kundeservice: 78 79 36 38 eller info@notino.dk

 

9. Ikrafttrædelsesdato

Denne fortrolighedspolitik er gyldig og gældende fra 15/9-2020. Den tidligere version af denne politik, som er gældende indtil 15/9-2020, kan findes her.

 

Spørgsmål? Så kontakt os.








Når du indsender dette, vil Notino Deutschland und Österreich GmbH behandle dine oplysninger for at behandle dit ønske på basis af oprigtig interesse. I overensstemmelse med Privatlivspolitik kan du indsende en indsigelse mod denne brug af dine personlige oplysninger.