Brystpumper

Filter
Prisklasse

til

Gratis gaver og tilbud

Brystpumper

En brystpumpe er et fantastisk hjælpemiddel til mødre, da den hjælper med hurtigt at få modermælk fra brystet, og samtidig bidrager den til at stimulere mælkeproduktionen og lindre fyldte bryster både dag og nat. Uanset om du ønsker at opbevare mælk til at give babyen senere, eller du løser et problem med amningen, så venter den bedste brystpumpe på dig på Notino!

Fordele ved en brystpumpe

 • Bidrager til at stimulere mælkestrømmen og afhjælper nogle vanskeligheder med mælkeproduktion og amning.
 • Mindsker spændingen i brystet før og efter amning.
 • Den er egnet til mødre, der har født ved kejsersnit, eller hvis babyen er født for tidligt og ikke kan ammes ved at blive lagt til brystet.
 • Den gør det muligt at forberede mælk til opbevaring og overlade det til andre medlemmer af husholdningen at give babyen mad.
 • Udpumpning med en brystpumpe er meget mere behagelig end den klassiske måde til at malke mælk ud.
 • En brystpumpe fylder ikke meget og er også meget praktisk til rejser.

Hvordan vælger man en brystpumpe?

I vores sortiment finder du manuelle og elektriske brystpumper, der vil blive et trofast hjælpemiddel i ammeperioden. Tag også hensyn til sugerytme, beholderens volumen, sugesystem og andre funktioner, når du vælger en brystpumpe. Vi giver dig gode råd til, hvordan du vælger den bedste brystpumpe, der passer lige præcis til dine behov.

Typer af brystpumper

 • En håndbrystpumpe eller en manuel brystpumpe er egnet til mødre, der ikke har nogen problemer med mælkeproduktionen, og som kun vil løsne spændinger og tømme brystet godt eller engang imellem malke mælk ud til opbevaring. En manuel brystpumpe har en tragt, hvor der opstår et vakuum. Brystet bliver stimuleret ved at man trykker på håndtaget, og mælken drypper langsomt ned i flasken. Fordelen ved manuelle brystpumper er en lavere pris, men det er en knap så behagelig variant.
 • En elektrisk brystpumpe tilbyder mødre større komfort ved regelmæssig udmalkning. Hvis du ønsker at stabilisere en forøget mælkeproduktion og løsne spænding i brystet selv flere gange om dagen, så vil en elektrisk brystpumpe være et hurtigere og mere effektivt valg end en manuel af slagsen. I sugehovedet opstår der igen et vakuum, men selve stimuleringen af brystet sker automatisk, og det er muligt at vælge både styrke og hastighed for udpumpning af mælk. Elektriske pumper kører enten på batterier, bliver sat til en stikkontakt eller bliver opladet fra en akkumulator via et USB-kabel. Nogle typer brystpumpe tilbyder også en kombination (se for eksempel en Philips Avent elektrisk pumpe).

Beholderens volumen

Beholderens volumen er som regel mellem 120 og 300 ml. Når du vælger brystpumpe, så overvej også, hvor meget mælk du har brug for at malke ud dagligt, og om pakken eventuelt indeholder ekstra beholdere til mælk. Man kan normalt også købe flere flasker separat.

Metode til udpumpning af mælk

 • En enfaset brystpumpe er egnet til mødre, der ikke har problemer med mælkeproduktionen. Denne type brystpumpe gør det muligt at regulere vakuum, mens den suger, så det er mest behageligt for moren.
 • En tofaset brystpumpe er egnet til mødre, der har brug for at få gang i og stabilisere mælkeproduktionen efter fødslen. Denne type pumpe efterligner nøje babyens måde at amme på og foregår derfor i to faser. I stimuleringsfasen bliver brystet forberedt, og der suges, uden at mælken løber ud. Herefter følger mælkefasen, hvor selve udpumpningen begynder.
 • En trefaset brystpumpe er egnet til mødre, der har problemer med amning. Den hjælper med at stabilisere og forøge mælkeproduktionen, og ud over suge- og stimuleringsfasen masserer den også brystet.

Brystpumpens andre funktioner

Nogle brystpumper tilbyder desuden andre funktioner, der kan gøre udpumpningen mere behagelig. Heriblandt:

 • En massagepude til at lindre ømhed i brystet.
 • Et display, der viser batteriets opladningstilstand.
 • Stimuleringsfunktion til at forbedre mælkeproduktionen.
 • Regulering af sugestyrke.

Hvordan udmalker man mælk korrekt med en brystpumpe?

Læs indlægssedlen omhyggeligt inden den første udpumpning. Det gælder generelt, at moren bør være afslappet og sidde behageligt og begynde udmalkningen med en blid massage af brystet og drikke varm te, tage et varmt brusebad eller bruge et varmt omslag.

En brystpumpe er et uundværligt hjælpemiddel i den krævende ammeperiode. Den vil gøre problemer med mælkeproduktionen lettere og lindre ømme bryster. Udforsk vores brede udvalg af brystpumper allerede i dag.