Gå videre til hovedindhold

Om parfumer

1. Hvad er forskellen mellem Parfume, Eau de Parfum, Eau de Toilette og Cologne?

Den største forskel er deres koncentration af duftolier. Dette betyder imidlertid ikke, at de har forskellige kvalitetsniveauer. Nogle kan eksempelvis også have forskellige duftnoter.

  • En parfume indeholder mellem 15 - 30% parfumeolie
  • En Eau de Parfum indeholder mellem 8 - 15% parfumeolie
  • En Eau de Toilette indeholder mellem 4 - 8% parfumeolie
  • En Cologne indeholder mellem 3 - 5% parfumeolie (70% parfumealkohol)

2. Hvordan vælger jeg den rigtige parfume?

Din signaturduft skal udtrykke, hvem du er. Undgå at teste parfumen på testkort eller låget på parfumen, parfumen skal sprayes direkte på din hud. Kroppens kemi har en stor indflydelse på dufte, og en parfume, som er sprøjtet på et testkort, dufter muligvis ikke på samme måde. Duften skal anvendes på din hud, før den rigtig kommer til live.

3. Hvorfor dufter parfume forskelligt på forskellige mennesker?

Ja, det er rigtigt. Kroppens kemi kan påvirke hvordan parfumerne dufter. Det afhænger mest af faktorer som din krops pH-værdi, din kost, og din kropstemperatur, men også hvilken bodylotion du bruger. Grunden til dette er fordi at kroppen udskiller alkoholens biprodukt, hvilket er et sukkerholdigt stof. Disse dufte interagerer med hinanden. Det er derfor, at dufte kan dufte forskelligt på forskellige mennesker.

4. Vil det at spise stærk mad påvirke parfumens duft?

Din kost kan påvirke, hvordan din duft dufter på din hud på grund af metaboliske transformationer. Disse transformationer kan påvirke parfumenoterne og dufte anderledes på din hud end på teststrimlen. Kost med lavt fedtindhold, stress, stærk mad - alt dette kan påvirke kropstemperaturen og kan have en stor påvirkning på parfumens holdbarhed på din hud.

5. Hvordan påvirker parfume dit humør?

Ja, en duft kan påvirke og ændre dit humør. Den kan også forbedre dine præstationer og adfærd på arbejdet på grund af den aromaterapeutiske virkning. Din yndlingsduft kan løfte dit humør og generelle velbefindende. Tunge og krydrede dufte kan derimod have den modsatte effekt.

6. Kan parfumedufte eller visse parfumenoter virke som et afrodisakum?

Der er noget om denne teori, men generelt set så opfører parfume sig ikke på samme måde som et afrodisiakum. Dog kan sensuelle dufte og visse noter tiltrække nogle, men undgå friske og frugtagtige dufte, da de kan virke mindre.

7. Er der nogen regler for, hvordan man bruger en parfume?

Jo mindre, jo bedre i dette tilfælde. En parfume skal ikke kvæle folk i din nærhed. Det anbefales at bruge lette kompositioner som Eau de Toilette eller Eau de Cologne om dagen og gemme Eau de Parfum til særlige lejligheder. Valget af dufte afhænger altid af temperaturen udenfor og tidspunktet på dagen. Temperaturen har en stor indflydelse på måden, som en parfume bliver opfattet på. Varmt vejr kalder på friske, rene og citrusagtige dufte. På den anden side giver kolde temperaturer delikate, orientalske og balsamiske noter tid til at udtrykke sig. At vælge en personlig duft skal altid hjælpe dig til at skille dig ud fra de andre og få dig til at føle dig speciel.

8. Er det, at tage flere lag af en duft på en gang, det rette at gøre?

Hver parfume er en blanding af essentielle duftolier og aromaforbindelser. At tilføre duft i lag er en kunst, og det er ikke let at finde den rette kombination. Dette kan føre til en disharmoni i dufte uden nogen ønsket effekt.

9. Hvordan tager man parfume på, så den holder hele dagen?

Det er et spørgsmål om oliekoncentrationen i din duft. Når det kommer til parfume, anbefales det at spraye det på bag dine øreflipper - dette område er et pulspunkt, som er en varmere del af din krop, hvilket forstærker duften. Andre pulspunkter på din krop er på indersiden af albuen og bag dine knæ. Dufte låser sig også fast på fibre, dit hår vil dufte af parfumen længe. Du kan også spraye en smule på dit tøj, især på naturfiber og pels. Spray aldrig duften på hvidt og lyst tøj eller silke.

10. Bliver parfumer for gamle, og hvordan kan man vide, om en parfume er blevet for gammel?

Dette afhænger af opbevaringsmåder og temperaturer. Hvis din parfume bliver udsat for sollys, vil din parfume over tid blive ødelagt. Temperatur og fugt vil også ødelægge din parfumes molekylære integritet. Opbevar din parfume i et mørkt skab eller skuffe og ved en temperatur på omkring 20°C, og du vil kunne nyde parfumen i mange år. Mange moderne dufte har et ikon på æsken, som indikerer sidste holdbarhedsdato, hvilket kan kalkuleres fra det tidspunkt, at den blev brugt første gang. Dette er sædvanligvis beskrevet som 12M eller 36M, hvilket indikerer, at produktet bør bruges indenfor 12 eller 36 måneder. Din parfume vil ikke begynde at svinde ind, indtil den er blevet sprayet mindst en gang, og en uåbnet parfume bør kunne holde flere år. Et af de første tegn på, at der er sket en kemisk ændring, er at væsken ændrer farve. Parfumens duft er også det tydeligste tegn. Hvis aromaen er sur og harpiksholdig, er det fordi at parfumen er blevet for gammel.

 

Spørgsmål? Så kontakt os.
Når du indsender dette, vil Notino Deutschland und Österreich GmbH behandle dine oplysninger for at behandle dit ønske på basis af oprigtig interesse. I overensstemmelse med Privatlivspolitik kan du indsende en indsigelse mod denne brug af dine personlige oplysninger.