Sutteflasker

Bestsellere

Hvordan vælger man en flaske til babyen?

Køb en kvalitets-sutteflaske til din baby. Hvad enten du vælger en flaske til den nyfødte, eller du begynder med at give babymad og te, så er det vigtigt at tage parametre som facon, materiale, volumen og type af sut (flaskesut), og hvor nem den er at rengøre, i betragtning. Vi giver dig gode råd til, hvordan du vælger den bedste sutteflaske, der passer lige præcist til din baby.

Vælg en egnet sutteflaske efter babyens umiddelbare behov. Det anbefales generelt at købe flere flasker til babyen og hertil også flaskesutter med forskellig gennemløbshastighed, da enhver baby har brug for noget forskelligt for at have en veltilpas mave.

Inddeling af flaskesutter

Flaskesutter eller sutter til babyflasker bliver fremstillet af silikone eller gummilatex og er altid en del af sutteflasken. Du kan også købe ekstra individuelle flaskesutter efter behov til de enkelte flasker (alt efter model og flaskens mærke). Flaskesutterne varierer med hensyn til gennemløb. Det gælder almindeligvis, at jo mindre babyen er, desto langsommere gennemløb har den brug for. Det afhænger også af, hvor tyk den væske, der gives, er:

 • Langsomt gennemløb til te og saft.
 • Mellemhurtigt gennemløb til mælk.
 • Hurtigt gennemløb til grød.

Typer af sutteflasker

Udvalget af faconer og typer af sutteflasker er virkelig bredt. Alligevel kan du nemt finde den rigtige til din baby efter følgende grundlæggende inddeling.

 • Klassiske sutteflasker er sikre og egnede til at bruge både hjemme og på rejser. På grund af deres traditionelle facon er de kompatible med andet almindeligt tilbehør til sutteflasker.
 • Sutteflasker med bred hals gør det nemmere at forberede og afmåle babymad på grund af deres facon.
 • En anti-kolik sutteflaske er egnet til børn, der har en følsom mave. Den har en speciel mekanisme, der forhindrer overskydende luft i at trænge ind i flasken og samtidig forhindrer, at babyen sluger for meget luft, når den spiser, hvilket efterfølgende kan give ondt i maven eller kolik – se f.eks. en Philips Avent sutteflaske.
 • En flaske til børn, der bliver ammet, er specielt designet, så mødre kan bruge den engang imellem uden at forstyrre ammeprocessen. Flaskesuttens specielle facon og en ventilmembran gør det muligt fuldstændigt at efterligne amning, og babyen sutter med samme teknik som fra brystet.
 • Et træningskrus med håndtag minder i facon om en brystvorte og gør overgangen fra amning til babymad lettere for barnet. Med sine praktiske håndtag er det tilmed nemt at holde.

Vores tip: Hvis du også anvender en brystpumpe, bør den sutteflaske, du køber, være kompatibel med dette apparat, så arbejdet med at hælde mælk over bliver nemmere for dig.

Sutteflaskers volumen

Når du vælger en flaske og dens volumen til at begynde med, så lad babyens alder guide dig, og køb først en større flaske, når din baby er i stand til at drikke mere.

 • Volumen 60 ml til 0 mdr.
 • Volumen 125 ml til 0 mdr.+
 • Volumen 260 ml til 1 mdr.+
 • Volumen 330 ml til 6 mdr.+

Sutteflaskers materiale

Babyflasker og træningskrus bliver fremstillet af flere slags materialer, og de har alle sammen deres fordele. Det er op til dig, hvilket design der vil passe dig bedst.

 • Glas er helt uden sundhedsrisiko. Det absorberer ikke lugte og er meget let at gøre rent, hvilket garanterer, at flasken har en lang levetid. Glas-sutteflasker er noget tungere end flasker af andre materialer, og de tåler ikke stød. Denne ulempe kan dog fjernes ved hjælp af et specielt silikoneomslag.
 • Plast er et meget let materiale, der kan holde til stød og til at falde på gulvet. Men det absorberer lugte og farve, og det er nødvendigt at udskifte plastflasker oftere.
 • Silikone er et syntetisk kvalitetsmateriale, der har de samme egenskaber som plast. Desuden er det noget blødere, og under madning kan man trykke en lille smule på flasken og derved hjælpe babyen med at drikke.
 • Stål er meget slidstærkt. En sutteflaske af stål indeholder ikke skadelige stoffer og har en meget lang levetid.

Rengøring af sutteflasker

Når du vælger sutteflaske, så bør du ud over parametrene og et sjovt design også overveje selve faconen. En hals, der er for smal, eller en flaske, der buer, kan være mere besværlig at rense ved hyppig vask og kogning. Gør arbejdet lettere for dig selv, og vælg hellere en babyflaske med glatte sider. Det er vigtigt altid at rense sutteflasken grundigt og sterilisere den regelmæssigt, da barnets immunsystem ikke er færdigudviklet endnu.

 • Vask flasken under rindende varmt vand efter hver madning, og brug en børste.
 • Vask også sutteflaskens tætning og flaskesutten grundigt.
 • Herefter lader du flasken koge i 3-5 minutter eller bruger en speciel elektrisk sterilisator til sutteflasker.
 • Placér flasker og flaskesutter på et rent viskestykke, og dæk dem til med et andet rent viskestykke.

Tag et kig på det velassorterede sortiment af sutteflasker fra Philips Avent, LOVI og andre populære mærker, der er blevet omhyggeligt testet af børn og deres mødre. Du finder kvalitetsflasker til nyfødte med et muntert design, anti-kolik flasker og en praktisk flaske til te til spædbørn på notino.dk!