Opbevaring af modermælk

Filter
Prisklasse

til

Køn/aldersgruppe
Gratis gaver og tilbud

Beholdere og poser til modermælk

Små portioner af modermælk er altid gode at have! Uanset om du har brug for at være væk fra din baby i kort tid, eller du vil lindre fyldte bryster ind imellem amning og gemme mælken til senere brug, så er der ikke noget nemmere end at opbevare den i køleskabet eller i fryseren i en praktisk pose eller flaske til mælk. Ved opbevaring af brystmælk i poser eller beholdere er det dog vigtigt at være omhyggelig med nogle få principper for hygiejne. Vi giver dig gode råd om, hvordan du skal behandle din modermælk, og hvordan det er bedst at opbevare den.

Sådan opbevares modermælk

Beskyt modermælken mod kontaminering, der kan give din baby fordøjelsesbesvær. Vask altid først dine hænder grundigt, og sterilisér også alle flasker og beholdere til opbevaring af modermælk og de enkelte dele af brystpumpen omhyggeligt.

Principper for opbevaring af modermælk

  • Du kan opbevare mælken i en steriliseret beholder til modermælk i 24 timer i køleskab ved en temperatur på 4 °C eller op til tre måneder i fryseren ved en temperatur på -18 °C.
  • Notér altid information med dato for udmalkning og mængden af mælk på beholdere og fryseposer til modermælk.
  • Opbevar aldrig mælken i køleskabsdøren.
  • Mængden i én portion opbevaret mælk bør svare til den mængde, som babyen klarer at drikke under én amning.
  • Frossen modermælk bør du optø langsomt i køleskab eller i vandbad. Herefter omrører du den grundigt og bruger den inden 24 timer.
  • Giv ikke babyen ubrugt mælk senere, og frys den ikke igen.

Måder til opbevaring af modermælk

Beholdere til opbevaring af modermælk er normalt fremstillet af glas eller plast, og de har tætsluttende låg, så mælken ikke tager lugt fra køleskabet eller fryseren. Typer af beholdere til modermælk:

  • En speciel beholder til modermælk med en lufttæt lukning.
  • Sutteflaske med et tætsluttende låg, der derefter let kan skiftes ud med flaskesutten.
  • Poser til brystmælk, der vil spare plads i fryseren.

Vores tip: På notino.dk kan du også finde en praktisk doseringskop til mælk til opbevaring af modermælkserstatning i præcise portioner.

Takket være opbevaret modermælk kan andre i familien også nemt klare at give babyen mad! Poser til mælk, doseringskop til tørmælk, flaskesutter og andet babyudstyr finder du på notino.dk!