Gå videre til hovedindhold

Hjælp Ukraine

Situationen i Ukraine er en menneskelig tragedie, og her hos Notino har vi dyb medfølelse med alle, der er blevet berørt af den. Denne krig har en enorm indvirkning på millioner af menneskers liv, og vi bekymrer os om det. Vi gør, og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe og i det mindste afhjælpe dens følger en lille smule. 

Sådan hjælper vi

 •  Vi har startet en indsamling til støtte for organisationen UNICEF Tjekkiet, og vi har også involveret vores kunder. I næsten to måneder har de bidraget med et beløb på 4,00 kr. i indkøbskurven og dét i 26 europæiske lande. Vi har lovet at fordoble et hvilket som helst beløb og at donere 100 % af de indsamlede midler til hjælp til børn og familier, der er ramt af krigen i Ukraine. Vores kunder har sendt os mere end 205.000 bidrag til denne indsamling, og i fællesskab er det lykkedes os at indsamle 1.666.893 kr., som UNICEF Tjekkiet vil bruge til målrettet hjælp direkte i Ukraine.
 • ″Den, der giver hurtig hjælp, giver dobbelt hjælp – dette gælder i endnu højere grad i krisesituationer. Vi sætter umådelig stor pris på hjælpen fra firmaet Notino til børn, der er ramt af konflikten i Ukraine. At involvere kunderne og fordoble det indsamlede beløb er en flot måde til at gøre det muligt at hjælpe for alle, der også på afstand er i stand til at have medfølelse med de nødlidende. For os er det et særdeles velkomment og værdifuldt partnerskab med et tjekkisk firma, der ligesom UNICEF opererer internationalt. Takket være det indsamlede beløb kan vi sikre drikkevand, ernæring, varme tæpper, husly og beskyttelse til de børn, der netop nu har allermest brug for det. Mange tak,″ sagde Pavla Gomba, administrerende direktør for UNICEF i Tjekkiet.
 • Vi sendte øjeblikkeligt materiel hjælp til en værdi af 250.000 €.
 • Vi leverede straks materiel hjælp med mere end 500.000 produkter til centrale steder. Babymad, bleer, de mest nødvendige hygiejneprodukter og indpakningsmaterialer hjælper dér, hvor det er nødvendigt: ved grænsen mellem Ukraine og Slovakiet eller på hospitalerne og centrene direkte i Ukraine. 
 • Efterfølgende har vi organiseret en masse andre forsyninger (mere end 250.000 produkter) med materiel hjælp, der både blev sendt til grænsen og direkte til Ukraine.

Vi stopper ikke

 • Situationen har også berørt vores ukrainske kolleger. Vi har sørget for støtte til dem alt efter deres individuelle behov og sørget for indkvartering til deres familier. Vi er i kontakt med dem alle, og sammen med dem og deres nærmeste organiserer vi flytning og andre mulige former for individuel hjælp.
 • Vi sørger for transport fra den ukrainske grænse. De første biler kørte afsted allerede i weekenden d. 26. og d. 27.2., hvor vi samtidig også sendte de første forsyninger med humanitær hjælp.
 • Vi har hjulpet en masse familier med indkvartering og med at sikre de nødvendige ressourcer. Og vi fortsætter med at hjælpe dem.
 • Vi har oprettet en gennemskuelig konto for at hjælpe vores kolleger, som alle vores ansatte kan bidrage til. Notino tredobler hvert enkelt bidrag.
 • Vi forbereder yderligere materiel hjælp. Vi bliver ved med at følge situationen, og sammen med det ukrainske konsulat og non-profit-organisationer er vi ved at forberede yderligere sendinger med støtte. 
 • Vi hjælper lokale organisationer i Tjekkiet, der sørger for ophold, indkvartering og sikkerhed til alle nødlidende.

Vi er glade for, at vi kan stå sammen i denne vanskelige tid. Tak, fordi I hjælper sammen med os.