Blomstervand og hydrolater

Forfrisk dig selv med duftende blomstervand

Oplev kraften ved blomster på din hud, og brug alle de værdifulde substanser, som naturen kan tilbyde. Blomstervand og hydrerende væsker giver øjeblikkeligt en følelse af opfriskning og beroligelse af huden, der også vil dufte behageligt og vil lindre stres, træthed og akne. Du kan nyde deres fugtgivende og fornyende virkning om morgenen og om aftenen, når du renser huden eller som en opfriskning, når du er undervejs. De passer perfekt i enhver håndtaske eller rygsæk.

Blomstervand versus hydrolater

  • Hydrolatet dannes som et biprodukt i dampen ved destillation af essentielle olier. Under destillationen frigives essentielle olier, f.eks. fedtopløselige substanser og vandopløselige substanser – hydrolater. Hydrolater er meget finere end æteriske olier og kan derfor påføres på huden ufortyndet. Rent hydrolat indeholder 100 % naturlige ingredienser.
  • En smule alkohol tilføjes nogle gange til hydrolatet for at forlænge dets holdbarhed. I så fald er det blomstervand.

Vores tip: Opbevar blomstervand og hydrolater i køleskabet for at forlænge deres holdbarhed, deres smukke duft og gavnlige virkning.

Hydrolatets og blomstervands virkning på hud og hår

Blomstervand og hydrolater har mange fantastiske virkninger, ikke bare for din hud. Deres aromaterapeutiske kraft kan bruges ved søvnproblemer, til at dulme stress eller som opmuntring i løbet af dagen. De er også en god hjælper til at lette hårbørstningen eller til at give tørre hårspidser og livløst hår fugt. Du skal bare vælge den rigtige urt.

  • Lavendelvand plejer blidt alle hudtyper, inklusive moden og følsom hud, samt problemhud. Det lindrer effektivt irritationer og letter symptomer på akne og eksem, fordi det gendanner hudens naturlige pH og fjerner talg, urenheder og mikroflora. Oven i købet giver dets beroligende aroma en behagelig følelse og en fredfyldt søvn. Vi anbefaler også lavendelvand som duft til dit hår i løbet af dagen.
  • Rosenvand egner sig til tør, følsom og moden hud. Det genskaber friskhed og vitalitet, fordi det tilfører fugt effektivt og harmoniserer huden. Du kan også anvende det som en hudtonic til rensning for at give liv til hovedbunden og håret eller som et kompres for at lindre irriteret hud. Dets umiskendelige duft modvirker stress. Vores tip: Du kan også, i din håndflade, blande en smule rosenvand med din foretrukne hudcreme for ekstra opfriskning.
  • Kamillevand lindrer hævelse, hudkløe og irritationer og bidrager til at regenerere huden. Det er en fantastisk hjælper til at fjerne makeup og rense huden. Dets aroma letter migræne og forøget stress.

Lavendelvand mod akne, kornblomstvand til fedtet hud, lindrende rosmarinvand eller blomstervand til babyer – hos Notino finder du hydrolater og blomstervand af god kvalitet, der er passende til daglig hudpleje, og som takket være deres aromaterapeutiske virkning også stimulerer dit sind. Vælg din her!