AHA-syrer

AHA-syrer (Alpha Hydroxy Acid), også kaldet frugtsyrer, er organiske stoffer, der findes almindeligt i frugt, grøntsager og mælk. Selveste Kleopatra brugte dem på grund af deres foryngende egenskaber. Den vigtigste egenskab ved AHA-syrer er, at de på perfekt vis fjerner døde hudceller fra huden og fremmer dannelsen af nye, hvilket ikke blot fører til, at pigmentering forsvinder og akne reduceres, men også til at porerne sammentrækkes, og rynker bliver udglattet.

AHA-syrers egenskaber

Efter påføring bidrager AHA-syre (frugtsyre) til en hurtig fornyelse af hudens øverste lag og genopretning af dens struktur. Den fungerer altså som en kemisk peeling (frugtsyrebehandling), der efterlader huden fuld af glød, forynget og fuldstændig glat. Desuden har den rensende og antioxiderende egenskaber, der hjælper med at fjerne fedt og ubehagelig akne fra huden.

 

AHA-syrers virkninger på huden

  • De indeholder chlorhexidin, der fjerner overskydende fedt fra huden, der har samlet sig i porerne. Samtidig regulerer de udskillelsen af den.
  • De korrigerer hudens overflade og reducerer tykkelsen af dens yderste lag, hvorved de fremmer optagelsen af næringsstoffer i huden.
  • De binder en stor mængde vand til cellerne og hydrerer huden perfekt.
  • De giver en ensartet hudtone og bekæmper pigmentering.
  • De fremmer dannelsen af kollagen og elastin, hvorved de øger hudens spændstighed og bremser dannelsen af rynker.

De hyppigst anvendte AHA-syrer i kosmetik:

I moderne kosmetik bliver der for det meste anvendt syntetisk forarbejdede organiske AHA-syrer, der adskiller sig ved deres gavnlige virkninger, og hver af dem er god til en forskellig hudtype. Ud over fedtet og moden hud er de også egnede til tør og sart hud.

  • Citronsyre bruges hovedsageligt til at give træt hud glød, som den samtidig beskytter mod de skadelige frie radikaler.
  • Glykolsyre har stærke foryngende egenskaber og anvendes i dermatologien som en kemisk peeling (en frugtsyre ansigtsbehandling). I lavere koncentrationer finder vi den desuden i anti-age-produkter til hjemmebrug.
  • Mandelsyre er et populært stof i behandlingen af akne hos voksne. Desuden er den et effektivt hjælpemiddel i kampen mod overdreven pigmentering.
  • Salicylsyre bruges hovedsageligt i pleje til problemhud med akne. Den renser, reducerer talg og fremmer regenerering af huden.
  • Mælkesyre er også skånsom mod meget følsom hud. Den er en populær ingrediens i ansigtscremer, shampooer og mundskyl.
  • Æblesyre bliver vældig ofte brugt på grund af sine fugtgivende egenskaber, både i produkter til ansigtet og i hårkosmetik.

Kosmetik med AHA-syrer

AHA-frugtsyre i kosmetik finder du hyppigst i produkter til eksfoliering, til at give glød og til rensning af huden. Vælg en ansigtspeeling med AHA-syrer (frugtsyre peeling), og slip af med døde hudceller. Vælg et serum med AHA-syrer (AHA-serum), og giv din matte og trætte hud glød. Brug en toner med AHA-syrer, og sig farvel til fedtet hud.

På notino.dk finder du den mest solgte kosmetik, der indeholder AHA-syrer. Vælg fra et bredt udvalg af ansigtsserummer og cremer med AHA-syrer eller AHA-peeling nu i dag, og forkæl din hud med en intensiv kur, hvis virkninger er næsten øjeblikkelige. Giv din hud dens ungdommelige udseende og gnist tilbage! Lær også andre populære ingredienser i kosmetik at kende! Hvad med hyaluronsyre?

Se hele teksten skjul tekst

Kosmetik og andre behov
FILTER PÅ
  • AHA-syrer
Filter
Prisklasse

til

Køn/aldersgruppe
Gratis gaver og tilbud
Bestsellere