Gå videre til hovedindhold

Antioxidanter i kosmetik

Forsvar din hud mod negativ indflydelse fra miljøet. Ydre faktorer som en fortravlet livsstil, UV-stråling eller stress er årsag til 80 % af din huds for tidlige aldring. Huden bliver hele tiden angrebet af skadelige frie radikaler, der accelererer cellernes aldring og forårsager, at hudens indhold af kollagen og elastin aftager, samt dannelse af rynker og pigmentpletter. Antioxidanter står dog i forsvarslinjen og er i stand til effektivt at beskytte mod ydre belastninger, kæmper mod de frie radikalers virkning og mod oxidativ stress. Denne gruppe af organiske molekyler omfatter blandt andet C-vitamin, E-vitamin, retinol, beta-karoten, zink, selen, co-enzym Q10 og mange andre ingredienser, der er gavnlige for huden. Hvad kan de?

 

Antioxidanters egenskaber

Antioxidanter i hudpleje neutraliserer den skadelige virkning af frie radikaler, skaber en beskyttende barriere og bremser en uønsket aldring af huden.

Antioxidanters virkninger på huden

  • De styrker de antioxidanter, der allerede findes i huden.
  • De beskytter cellerne mod oxidering og degenerative forandringer.
  • De forhindrer skade på cellekomponenterne kollagen og elastin, hvorved de bremser en for tidlig aldringsproces i huden.
  • De bidrager til en bedre regenerering af huden.
  • De hjælper med at udglatte rynker og modvirker pigmentære ujævnheder i huden.

Antioxidanter i hudplejeprodukter

Naturlige antioxidanter er stoffer, der hører naturligt hjemme i kroppen, men som der er en alt for lille mængde af i organismen. Hvis du længes efter en sund hud uden rynker, skal du supplere dem regelmæssigt med dertil egnede hudplejeprodukter med antioxidanter.

Fokusér især på antioxiderende kosmetik, der både er beriget med et kompleks af effektive antioxidanter samt andre gavnlige stoffer, der bremser hudens aldring. Antioxidanter bør hverken mangle i hudplejeprodukter til om natten eller i dagcremer. For at få en virkelig intensiv foryngende dosis kan du anvende regenererende ansigtsmasker og serummer med antioxidanter.

Hvis du er på vej ud i solskinnet, kan du forkæle din hud med en beskyttende antioxidant creme til solbadning, og bagefter plejer du den med en fugtighedscreme, der indeholder antioxidanter og andre nærende og beroligende stoffer. Vi anbefaler, at du desuden er opmærksom på antioxidanter i hårkosmetik. Om sommeren beskytter disse håret mod at tørre ud, og mod at dets farve falmer, mens de modvirker skadelige påvirkninger fra det kolde vejr om vinteren.

Et virkeligt bredt udvalg af antioxiderende serummer, masker og fugtighedscremer med antioxidanter finder du kun på notino.dk. Brems aldring af huden, og forkæl den med en dosis af ungdommens eliksir, der vil holde huden smuk og fri for rynker og ubehagelig pigmentering. Er du interesseret i ingredienserne i kosmetik? Læs, hvad for eksempel ceramider eller termalvand kan gøre!

Se hele teksten skjul tekst