Gå videre til hovedindhold

Bakuchiol i kosmetik

Bakuchiol bliver nu omtalt på samme måde som retinol, der tidligere blev omtalt som et mirakelmiddel mod rynker. Bakuchiol er et naturligt alternativ til klassisk retinol (A-vitamin) – selv om det har en anden kemisk struktur. Det har dog alle de kendte fordele ved retinol – dvs. at det reducerer akne og bremser hudens aldring. Retinol er imidlertid et meget intenst stof og kan ofte irritere (især sensitiv) hud. Det behøver du ikke at være bange for med bakuchiol – og derfor er det blevet en af de mest eftertragtede ingredienser i kropspleje i de seneste år.

 

Bakuchiol er udvundet af blade og frø fra Psoralea corylifolia, så det er også velegnet til vegansk kosmetik. Endnu et stort plus!

Bakuchiols egenskaber

Ligesom retinol har bakuchiol et kraftigt og bredt antioxidant spektrum. Det er fotostabilt, hvilket også gør det velegnet til daglig brug. Dets ubestridelige fordel er, at du kan bruge det til alle hudtyper – selv til tør og sensitiv hud.

Bakuchiols virkning på huden

  • Det reducerer synligt hyperpigmentering og giver en ensartet hudtone.
  • Det hjælper betydeligt med at blødgøre rynker og hudens tekstur.
  • Takket være dets evne til at stimulere produktionen af kollagen, opstrammer det ansigtets konturer.
  • Det har en betydelig beroligende virkning på huden.
  • Det forbedrer hudens forsvar mod oxidativt stress og aktiverer gener for anti-aging.

Kropspleje med bakuchiol

Kig efter produkter med bakuchiol, især hvis du lider af slap hud, ujævn hudstruktur, rynker, akne og tør og/eller sensitiv hud. De mest populære produkter omfatter anti-rynke bakuchiol serum og creme til moden hud, samt løftende bakuchiol øjencremer, serummer og masker.

Du kan også støde på et produkt, hvor bakuchiol og retinol er kombineret. Hvorfor? Bakuchiol hjælper med at stabilisere retinol, så det forbliver effektivt længere og gør det muligt for huden at tolerere retinol i større mængder.

Sådan tilføjer du bakuchiol til din daglige rutine

Brug Bakuchiol hudpleje en eller to gange om dagen efter grundig rensning og toning af huden. Påfør først bakuchiol-serummet, lad det trække ind i et stykke tid, og påfør derefter fugtighedscremen med bakuchiol.

Hvis du bruger bakuchiol om morgenen, skal du påføre en creme med SPF bagefter – med en faktor 30 eller højere. Hvorfor, hvis bakuchiol er fotostabil? For som med alle andre anti-age stoffer er daglig UV-beskyttelse afgørende for at opnå (og bevare) de bedst mulige resultater.

Oplev bakuchiol-produkterne, og indarbejd dem i din rutine i dag. Din hud vil ikke kunne genkendes! Og uden at være generet af bivirkninger.

Tip: For at opnå endnu bedre resultater kan du også prøve hyaluronsyre eller peptider.

Se hele teksten skjul tekst