Gå videre til hovedindhold

Bivoks

Bivoks (beeswax) eller også Cera Alba er en voksagtig substans med en gul farve, der opstår i biernes krop som en følge af metaboliske forandringer i pollen og honning. Anvendelsen af bivoks i kosmetik er virkelig omfattende på grund af dens alsidige egenskaber. Den danner nemlig en beskyttende film, der forhindrer tab af vand fra huden, og den beskytter samtidig huden mod skadelige ydre påvirkninger. Bivoks anvendes endvidere som fortykkelsesmiddel og emulgator (den muliggør forbindelsen af vand- og oliefasen). I fremstillingen af fede, plejende cremer, læbebalsammer og læbestifter samt hårfjerningsvoks er den kort sagt uundværlig.

 

Egenskaber ved bivoks

Bivoks er i stand til at danne et vandfast beskyttende lag, der holder længe på huden, og som gradvist nærer, beroliger og blødgør den. Med sine regenererende egenskaber er den også et efterspurgt hjælpemiddel i kampen mod akne eller til at berolige tegn på allergi i huden.

Virkningen af bivoks på huden og læberne

  • Den nærer og fugter huden på læberne og over hele kroppen og forhindrer samtidig dehydrering af huden.
  • Den har beroligende virkninger og fremmer regenerering af huden.
  • Den beskytter huden og forhindrer den i at blive skadet.

Virkningen af bivoks på håret

   • Den hydrerer effektivt, og takket være sit beskyttende lag forhindrer den yderligere fugttab fra håret.
   • Den gør hårstrået mere fast og udglatter dets overflade i hele dets længde.
   • Giver håret dets strålende glans, spændstighed og vitalitet tilbage.

Bivoks i kosmetik

De gavnlige virkninger af kosmetik, der indeholder produkter fra bier, er blevet udnyttet siden tidernes morgen, 2000 år f.v.t. Nu fokuserer den moderne dermatologi igen mere og mere på pleje af den kvindelige skønhed og sundhed ved hjælp af produkter fra bier. Bivoks har en gavnlig virkning på huden og er også velegnet til den mest følsomme hud i alle aldre. Vær kun forsigtig, hvis du lider af allergi over for produkter fra bier.

Prøv du også de populære læbebalsammer med bivoks, der beskytter læberne mod at revne på selv de koldeste dage i frostvejr. Læbestift med bivoks giver dig ikke bare et pift, men nærer dine læber lige så godt som en læbebalsam. Ansigtsserummer, creme med bivoks (bivoks creme) og anden bivoks hudpleje vil skånsomt fugte din hud, og håndcremer med bivoks forhindrer din hud i at udtørre, selv når du vasker hænder tit.

Opdag det velassorterede udvalg af læbestifter, cremer og balsammer med bivoks på notino.dk, og forkæl hud og hår med en velduftende pleje fra naturen.Til dem, der elsker produkter fra bier, tilbyder vi desuden kosmetik med propolis eller honning.

Bivoks og kosmetik, der indeholder den, er ikke egnet til veganere, til dem har vi for eksempel produkter med shea- eller kakaosmør.

Se hele teksten skjul tekst