Næsesuger til babyer

Filter
Prisklasse

til

Gratis gaver og tilbud

Næsesugere til børn til de allermindste

Den renser enhver barnenæse! En kvalitetsnæsesuger bør være en del af ethvert babyudstyr. Den er et ideelt hjælpemiddel, hvis babyen døjer med slim og tilstoppet næse ved forkølelse, men brug den også til hverdagshygiejne og til at fjerne snavs fra babyens næse. Derfor er det nødvendigt at vælge en næsesuger, der ikke blot er nem at håndtere, men som også er let at rengøre. Vi giver dig gode råd om, hvordan du vælger den bedste næsesuger allerede i dag.

Sådan vælger man en næsesuger

Hver dag kommer der snavs ind i babyens næse, der forårsager irritation og derved kan fremkalde dannelse af slim. En tilstoppet næse hos en baby, der endnu ikke har lært at pudse næse og at trække vejret gennem munden, skaber problemer med at trække vejret, drikke mælk og urolig søvn. En næsesuger til baby hjælper med hurtigt og skånsomt at give lindring for slim, og den kan bruges allerede fra nyfødt.

Typer af næsesugere

De individuelle næsesugere adskiller sig med hensyn til brug, udseende, støjniveau og effektivitet.

 • En næsesuger med en slange eller en manuel næsesuger er meget nem at bruge, og den er stille. Ved hjælp af slangerne, hvor den ene føres ind i barnets næsebor og den anden i din mund, sker der en skånsom udsugning af slim, der bliver i beholderen mellem disse slanger. Denne type af næsesuger er meget nem at opbevare og er først og fremmest beregnet til en let forkølelse.
 • En næsesuger med ballon er en stille og praktisk næsesuger, der er egnet til daglig brug. Den fungerer efter ballonprincippet, hvor ballonens ende føres ind i barnets næsebor, og når ballonen løsnes skabes der et undertryk, der derefter langsomt suger slim ind i den.
 • En næsesuger til støvsuger er egnet til hjemmebrug for en virkelig kraftig forkølelse. Det er nødvendigt at koble denne type af næsesuger på støvsugeren, men hvis det er nødvendigt kan man også styre den ved hjælp af munden. En næsesuger til støvsuger er meget effektiv, men larmen fra støvsugeren kan dog være ubehagelig for babyen.
 • En elektrisk næsesuger kører på AA-batterier og er en meget effektiv type af næsesuger, der er egnet til en kraftig forkølelse. Den er ikke bare støjsvag, men også kompakt og egnet til rejser.

Sådan bruger man en næsesuger

Sugning med en næsesuger er ikke altid særlig rart for babyen, men det er en hurtig og meget nem proces, der giver tiltrængt lindring af en stoppet næse. Vi bringer nogle praktiske tips, der kan gøre det lettere at suge slim ud hos babyer:

 • Du bør du altid læse indlægssedlen omhyggeligt, inden du bruger sugeren for første gang.
 • Før selve sugningen sprøjter du dråber af saltvand, der er beregnet til dit barns alder, i babyens næse, og lader det virke i mindst 3 minutter. Saltvand fremmer opløsning og frigørelse af slim og gør det nemmere at suge ud.
 • Ved sugning af slim med en næsesuger med ballon klemmer du først ballonen, lægger slangen i kanten af næseboret, og så løsner du ballonen.
 • Hvis det ikke lykkes dig at fange alt, kan du bevæge enden af næsesugeren let i næseboret.
 • En næsesuger til børn kan også bruges om natten, hvis den stoppede næse forstyrrer din babys rolige søvn.
 • Hvis lægen har anbefalet en næsespray, anvender du den først efter, at du har renset næsen.

Sådan rengør man en næsesuger

Det er nødvendigt at rengøre næsesugere både første gang og inden hver brug og bagefter.

 • Inden første brug vasker du næsesugeren med varmt vand. Hvis producenten anbefaler det, kan du også sterilisere den ved kogning.
 • Efter hver sugning skiller du næsesugeren ad og vasker alle dele grundigt eller steriliserer dem.
 • Næsesugeren skal altid tørre helt, før du bruger den igen.
 • Brug aldrig opløsninger til desinfektion eller alkohol til at rengøre den.

Når du bruger en næsesuger, lindrer du hurtigt og nemt din babys næse for slim og snavs, der kan skabe ubehagelige komplikationer. Den praktiske næsesuger med slange klarer alt snot, og pumpemodellen med ballon passer fantastisk i enhver pusletaske. Vælg den bedste næsesuger til spædbørn på notino.dk.