Alunblok

Alunblok

Vi kender ikke nogen mere universel og samtidig naturlig makker end en alunblok. Du kan bruge den i stedet for deodorant, aftershave eller som et præparat til insektstik. Alun er et mineral, der opstår ved oxidering af naturlig kalium-aluminium. Den har ikke nogen duft, fylder ikke meget på badeværelseshylden, og en blok kan nemt holde i et år.

Skyl altid alunblokken før brug, så den kan opløses lidt. Ellers virker den ikke. Skyl den altid efter brug, og lad den tørre.

Alunblok til efter barbering

Selvom du er mester i at bruge en barberskraber, så skærer vi os alle sammen engang imellem. Med en alunblok behøver du nu ikke at bekymre dig om det. Gør huden fugtig, læg alunblokken mod den, og såret vil hele hurtigere. Først svier det lidt, mens alunblokken renser såret, men det aftager efter et øjeblik.

Alunblok mod sved

Selvom en alunblok ikke har nogen duft, kan den sagtens erstatte en deodorant, og tilmed efterlader den ikke pletter på dit tøj. Den virker ved, at vandpartikler bindes til hinanden, hvormed den neutraliserer svedlugt. Og samtidig begrænser den sveddannelse.

Alunblok til insektbid og forbrændt hud

En alunblok er ikke kun fantastisk til barbering. Du kan heller ikke undvære den i det øjeblik, du bliver stukket af en myg. Mineralet renser såret, mindsker smerte og en eventuel hævelse. Den virker også behageligt kølende på hud, der er blevet forbrændt af solen eller af en kogeplade.

En alunblok har fantastiske sammentrækkende virkninger, så den er et ideelt hjælpemiddel til en hel række hudproblemer. Den mindsker også rande under øjnene eller blødgør huden med en gunstig pH-værdi.