Gå videre til hovedindhold

Anmeldelse: Vores redaktionsteam testede de mest effektive hårmasker

13.1.2023Iva Davies
Læsetid: 4 minutter
En rigtigt valgt maske virker som en eliksir. Den vil revitalisere håret, forbedre dets struktur og gøre det stærkere. Fordelen er, at der findes et stort udvalg af hårmasker. Vi har prøvet dem, og vi vil bestemt ikke holde resultatet for os selv.

Sådan bruges hårmasker

Masken skal ikke forveksles med en conditioner. En conditioner kan hjælpe dig med at rede dit hår og tilføre det fugt og glans. En hårmaske, det er en helt anden sag! Den trænger ind i dybden og er meget mere intens. Brug den regelmæssigt, ideelt set ugentligt, eller efter behov. Det er godt at rådføre sig med sin frisør. Frisøren kender dit hår og kan anbefale dig den rigtige hårmaske. 

Vask altid dit hår, før du bruger den. Klem vandet ud af det, eller tør det let med et håndklæde. Brug en lille mængde af masken, og påfør den i hårets længder og spidser. Lad den altid virke i henhold til producentens anbefalinger. Det er normalt mellem et og ti minutter. Skyl derefter masken ud, og fortsæt med at style dit hår, som du plejer. 

Der gælder lidt andre regler for skyllefri hårmasker. De leveres normalt i en spraydåse, og du bør anvende den som anvist i brugsanvisningen på emballagen. Anvend aldrig de nærende hårmasker til rødderne – dit hår vil blive tungt, slapt og fedtet meget hurtigere. Medmindre du selvfølgelig køber en maske beregnet til hovedbund.

Anmeldelser: de mest effektive hårmaske

Kérastase Chroma Absolu Masque Chroma Filler


Eva, online redaktør

Det jeg bedst kunne lide ved masken

Jeg har kendt og brugt Kérastase produkter i mange år. Jeg har altid været meget tilfreds med disse hårplejeprodukter. Jeg havde ikke prøvet Chroma Absolu-serien endnu, så mine forventninger var høje. Er dette den bedste maske til skadet hår?

Fordele

Hårmasken Kérastase Chroma Absolu er udviklet til pleje af porøst og sensitivt hår. Inklusive hår, der er beskadiget af farvning. Mit hår, som jeg har afbleget i årevis, kunne fortælle sin egen historie... Mit hår er dødt, glansløst og spaltet... Resultatet blev synligt straks efter den første brug. Denne fornemmelse blev endnu stærkere ugen efter, da jeg brugte masken for anden gang. Jeg har lysere, stærkere og mere strålende hår. Takket være denne test besluttede jeg frivilligt og uden pres at købe shampoo og conditioner fra den samme serie. Jeg håber lidt, at de snart kommer på tilbud.

Ulemper

Jeg foretrækker masker på tube. Det lykkes mig altid at dryppe vand ned i produkterne, der sælges på dåse, hvilket ikke er ideelt. Og så er der prisen. Sammenlignet med andre produkter af mærket Kérastase er denne professionelle hårmaske dyrere, og du skal regne med en solid udgift. Men tro mig, du vil ikke fortryde det! 

Produkter

REDKEN Extreme Length

Nicole, studerende 

Det jeg bedst kunne lide ved masken

En af de få hårmasker, der ikke kun anvendes i længderne og spidserne, men som også masseres ind i hovedbunden. Jeg var meget nysgerrig efter at se, hvordan resultatet ville blive.

Fordele

Jeg har langt, farvet hår. REDKEN Extreme Length hårmasken er ifølge producenten ideel til beskadiget, skørt hår og understøtter samtidig dets vækst. Masken føles meget behagelig på min hud; den føltes kølende og beroligende. Håret blev smukt efter anvendelse. Det blev nemt at rede ud, og jeg finder ikke så meget tabt eller knækket hår i min børste. Jeg ser frem til at bruge den i lang tid. Fordi den virker! Masken fås på tube, hvilket jeg synes er praktisk. Jeg er nemlig ekspert i at spilde alt…

Ulemper

Jeg fandt absolut ingen. 

Shu Uemura Silk Bloom


Mette, Makeup-artist

Det jeg bedst kunne lide ved masken

Mit hår blev smukt glat og blødt at røre ved efter brug af hårmasken. Desuden er jeg vild med den måde, masken dufter på.

Fordele

Jeg har aldrig brugt hårmasker særlig meget, da jeg er for doven til at gøre det. Men da jeg skulle have mit afblegede hår permanentet, havde jeg brug for noget, der kunne ordne mit ekstremt tørre, skadede og grove hår og ikke efterlade mit sunde hår ved hovedbunden fedtet. Jeg vaskede mit hår, påførte conditioner, skyllede det ud og tørrede det med håndklæde. Så påførte jeg Shu Uemura Silk Bloom-masken og redte håret igennem. Jeg lod masken sidde i mere end 10 minutter, måske 45 i alt, og derefter skyllede jeg den grundigt ud. Så tørrede jeg mit hår med føntørrer, og jeg blev helt paf. 

Ulemper

Prisen. Hvis jeg brugte masken en gang om ugen, ville den højst holde i to måneder. Det synes jeg er ret kort tid. Men den er fantastisk, så måske vil jeg ofre pengene igen.

Schwarzkopf Professional: BC Bonacure Repair Rescue

Ditte, online redaktør 
 

Det jeg bedst kunne lide ved masken

Ud over det faktum, at den virker, sætter jeg pris på den 100 % veganske sammensætning.

Fordele 

Mit afblegede fine hår er tørt og beskadiget nok til at holde et foredrag om det, og det drikker bogstaveligt talt hver eneste hårmaske med det samme. Jeg anvendte denne maske som anvist i 10 minutter på hår tørret med håndklæde og skyllede den derefter ud. Det forekom mig (men måske var det et ønske), at jeg så, og især mærkede, effekten umiddelbart efter den første brug. Håret blev meget blødere, glattere og stærkere. Bonacure Repair Rescue-serien lover at reparere op til 3 års skader i en enkelt påføring og gøre håret stærkere, så jeg beholder den og vil helt sikkert fortsætte med at afprøve dens virkning. Måskeden bedste maske til tørt hår, jeg nogensinde har brugt.

Ulemper 

En lidt høj pris, hvis den ikke lige er på udsalg. 

K18 Molecular Repair


Lisbeth, online redaktør 

Det jeg bedst kunne lide ved masken

Uden skyl!

Fordele

Ud over at den ikke skal skylles ud, så er den superhurtige, enkle påføring også fantastisk. Du sparer tid i brusebadet, og du sparer også vand. Og sammensætningen med en høj koncentration af peptider er så boostet, som det sjældent er tilfældet med hårprodukter. Plus, vi taler om en hårmaske mærket "vegansk", og det er en utrolig kombi. Jeg kan også godt lide, at den ikke er parfumeret. 

Ulemper

K18 Molecular Repair er så koncentreret, at den giver en "elektrificerende" effekt på fint hår efter første brug, og jeg vil sige, at den er "for stærk" til det. Denne bivirkning aftager dog med yderligere brug, og håret ser simpelthen mere og mere sundt ud…

Produkter

L’Oréal Professionel Serie Expert Metal Detox

Malene, Online Content Editor

Det jeg bedst kunne lide

Helt klart duften og maskens konsistens og det faktum, at den virkelig leverer, hvad den lover. Og at det er nok, at masken sidder på i et minut!

Fordele

Jeg kender serien L'Oréal Professionnel Metal Detox fra min frisør; vi kalder det indbyrdes "mental detox", hvilket hvert besøg hos ham er, du ved. Det, jeg helt sikkert elsker ved Metal Detox dybdenærende maske ud over ovennævnte er, at den sparer tid – du kan vaske den ud efter et minuts brug, og selv denne korte brug er nok til at gøre håret strålende, styrket og blødt på samme tid.

Min fornemmelse er også, at den holder farven bedre, den vaskes langsommere ud og mister ikke glød. Så det faktum, at masken beskytter mod aflejring af metalpartikler efter farvning (der kan beskadige hårstråene og forårsage misfarvning), er helt sikkert 100 % sandt.

Ulemper

Måske prisen, den bekymrer jo mange i dag. Men masken holdt i to måneder, og jeg brugte den hver uge. Og hårets kvalitet efterfølgende er pengene værd!

Er du blevet inspireret af vores anmeldelser af hårmasker, og har du truffet dit valg? Hvis det er tilfældet, så nyd "maskeringen", gløden og styrken i dit hår!

Læs mere