Gå videre til hovedindhold

(Ikke bare) pubertetshud? Sådan lærer du dine teenagere, hvordan de skal pleje den!

15. september 2022IVA DAVIES
Har du en teenager derhjemme, eller nærmer din datter sig puberteten? Overvejer du, om ikke hun har brug for en ansigtscreme? Helt sikkert ja! Vi har de bedste hudplejeprodukter til teenagere, der virker. Og med dem vil hun lære selv at pleje sin hud og i tide. Hudpleje i puberteten er nemlig grundlaget!

Har du allerede styr på din egen pleje, og kan du se, hvordan den unge dame kigger med længsel efter din kosmetiktaske? Er hun ikke for ung til det endnu? Kan du huske, da du selv begyndte at tage din mors skønhedsprodukter?  Og helt ærligt, var det en creme med beskyttelsesfaktor eller en mascara? Inden dit barn begynder at bruge makeup, bør hun vide, at ingen sminke kan erstatte en regelmæssig kvalitetshudpleje. Derfor er der ikke noget at vente på. Jo før, jo bedre. Og måske vil hun endda takke dig for det senere!

Vi har sammensat tre forskellige kosmetiktasker til dig til tre forskellige typer af pubertetshud. De indeholder en komplet rutine til den pågældende type. Men det gør overhovedet ikke noget, hvis du blander dem.

Normal/sensitiv hud

Selv om din datter ved første blik ikke har nogen problemer, bør hun rense sit ansigt hver morgen og aften. Og vand alene er desværre ikke tilstrækkeligt. Den milde renseemulsion fra CeraVe fjerner urenheder fra huden og forstyrrer ikke hudens beskyttende barriere. Den fugtgivende ansigtsspray fra TonyMoly er ikke bare sød, men opfrisker også huden og hydrerer den. Serummet med C-vitamin fra Kilig hjælper med at beskytte huden og giver den en flot glød. Cremen fra Purito er meget let, beroliger (desværre virker den kun på huden, og ikke på teenageren som sådan) og hydrerer. Og den bedste ting, som du kan gøre for dit barn, er at lære hende at smøre sig med cremen Frudia Sun Ultra UV Shield med beskyttelsesfaktor 50 hver dag. Det er nemlig det vigtigste produkt i kampen mod for tidlig aldring. Og hun må selvfølgelig heller ikke mangle en velduftende lipgloss fra BarryM og en transparent mascara til styling af øjenbryn og vipper fra Catrice. Og også en beroligende katte-sheetmaske fra Skin79 – som en belønning!

Normal hud

Blandet hud

Får hun heldigvis ikke bumser, men skinner huden en del i panden og på hagen? Så vil renseolien fra Holika Holika vaske huden, mattere den og regulere dannelsen af hudfedt. Toneren Ziaja Young Skin opfrisker og beroliger. Serummet Revolution med nicotinamid beroliger og virker antiinflammatorisk, og den lette creme fra Neutrogena, der indeholder curcumin, hydrerer, men uden at tilstoppe porerne. Og hvis der alligevel dukker en bums op i ansigtet, kan du sætte et plaster fra Holika Holika på den, der sørger for at tage sig af den. Ingen bør undvære en solcreme til ansigtet med beskyttelsesfaktor 50. Denne her fra Ambre Solaire er let og klæber ikke. Den søde læbebalsam Lip Smacker og den farveløse mascara WetnWild vil gøre hende ekstra glad.

Blandet hud

Hud med tendens til akne

Bumser på kinderne og sorte hudorme på næsen? Vær ikke bange, det kan vi også gøre noget ved. Du må afgjort ikke forvente nogle "voldsomme" produkter; akne i puberteten har også brug for en skånsom behandling. Vask ansigtet med gelen fra Bioderma, der fjerner urenheder, forfiner porerne og forebygger, at de tilstoppes. Toneren fra NIP+FAB indeholder salicylsyre, der trænger dybt ned i porerne og renser dem, opfrisker huden og matterer den på samme tid. Du kan også roligt bruge Serozinc-sprayen flere gange om dagen. Den matterer huden og beroliger den. Serummet Q+A med azelainsyre er et absolut vidunder. Det renser huden i dybden, beroliger og har en antiinflammatorisk virkning. Cremen fra Dermalogica hydrerer huden, men tilstopper den ikke. Og solbeskyttelsesgelen fra Heliocare er meget let og forhindrer pigmentering af de små ar, der kan opstå efter akne. Læbebalsammen fra Burt`s Bees er bare et ekstra plus.

Hud med tendens til akne

Så ved du nu, hvilke gode råd du skal give din datter? Huden i puberteten fortjener også en rutine. Og nu kender du den og har fantastiske tips til kosmetik til teenagere.

Læs mere