Hvordan vælger du den bedste blush? Vi har svaret!

26. juli 2021Notino
Cremet, pudder, mat eller med glimmer? Overvejer du, hvilken blush, der er den rigtige til dig? Vi har tips til den bedste blush alt efter hudtype, og hvilken lejlighed du skal bruge den til.

Hvilken nuance vil klæde mig?

Hvis du har meget lys hud, så vil blide nuancer som lys rosa og lilla klæde dig. En ferskenfarvet blush vil komplimentere en olivenfarvet hudtone, og koralrøde og mættede pink toner tager sig bedst ud på en mørkere hud. Hvis du for eksempel er meget solbrændt om sommeren, vælger du lyse, pastelfarvede nuancer, der skaber en flot kontrast til en mørk hud, og som vil fremhæve dine kindben på en smuk måde.

 

Hvilken konsistens skal jeg vælge?

Hvis du har tør hud, vil en cremeblush, der skaber et naturligt skær på huden, være det helt rigtige for dig. En mere fedtet hud vil blive glad for en flydende blush, der ikke skaber en fedtet effekt, og som ser meget naturlig ud. 

En pudderblush er velegnet til enhver hudtype, men husk altid først at pudre dit ansigt, inden du lægger den på – ellers vil den lave kedelige plamager på fedtet hud. Brug altid en blush-børste til at påføre pudderversionen med. Til cremeblush er en finger nok, eller du kan bruge en makeupsvamp, og den flydende lægger du igen bedst med fingrene, eventuelt med en makeupbørste. 

 

Hvornår skal jeg vælge en mat blush og hvornår en med glimmer?

Det handler først og fremmest om, at du føler dig godt tilpas, og at din blush klæder dig. Om dagen, når du måske går med en mere naturlig makeup, vil en cremet eller en flydende blush i en neutral nuance uden glimmer under alle omstændigheder se fantastisk ud. Til aftenlejligheder, når du vil stråle, vil en pudderblush derimod være bedre egnet, fordi den holder længere. Du kan roligt vælge en mere markant nuance og endda også én med en anelse glimmer.

 

Hvordan påfører du blush korrekt?

Der findes et utal af måder til at lægge blush på. Vi råder dig til at bruge den enkleste måde, som du tilmed opnår et flatterende resultat med. Smil til dig selv i spejlet, og læg blush præcist på den højeste del af æblet af kinden, der træder frem for dig, når du smiler. Hvis du vil, kan du blende den let ud under øjenbrynet og ud mod tindingerne. Forsøg ikke at konturere din ansigt med en blush, til det bruger du en bronzer. Hvis du ved et uheld kommer til at overdrive det med farven, kan du tage en blush-børste, dyppe den let i transparent pudder og pudre kindbenene let med det. Herved gør du farven blødere og udvisker eventuelle ujævnheder, så blushen flyder bedre sammen med huden. 

 

Hvordan forbereder du bedst din hud, så blushen holder længe?

Det er afgørende at forberede sin hud, for kun sådan vil din blush se fantastisk ud. Om morgenen plejer du din rensede hud med fugtighedscreme og påfører en primer. Oven på den påfører du foundation eller BB-creme alt efter, hvad du er vant til. En cremeblush dupper du ganske enkelt på med fingrene eller arbejder den ind i huden med en børste. Hvis du beslutter dig for en pudderblush, så fikserer du din makeup med et fint lag af transparent pudder, før du lægger den på. Ellers risikerer du, at der kommer grimme klatter på din hud.

 

Tips til den bedste blush til enhver hudtype:

 

Til enhver lejlighed:

Pudderblushen MAC Cosmetics Powder Blush kan fås i seks naturlige nuancer. Den flyder helt sammen med huden og skaber en naturlig effekt. 

Inglot Basic har otte flotte nuancer, som enhver hudtone vil sætte pris på.

 

Til aftenbrug: 

Pudderblushen Yves Saint Laurent Couture Blush har en behagelig og let konsistens og gemmer sig i et luksuriøst, gyldent etui med et spejl, som du især vil sætte pris på til fest.

Luksus-blushpaletten Makeup Revolution Vintage Lace tilbyder nuancer af forskellige farver lige fra gylden over i fersken og pink. Med dens hjælp kan du fremtrylle en flot og festlig makeup. 

 

Til blandet og mere fedtet hud:

Den flydende blush Smashbox O-Glow giver huden et naturligt og sundt udseende. Den lette gelékonsistens er nem at påføre og skaber ikke en fedtet effekt. 

Shiseido Minimalist Whipped Powder Blush har en speciel konsistens, der laver en fin pudderfinish på huden efter påføring, fremhæver kindbenene og samtidig skaber en mat effekt.

 

Til tør hud: 

Cremeblushen NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Soft Cheek Tint er nem at lægge på med den specielle applikator, og så blender du den blot ud med fingrene. Den giver et indbydende og strålende friskt look. 

 

Til en hurtig påføring:

Blushsticken Lancôme Teint Idole Ultra Wear Blush Stick har en høj koncentration af farvepigment, er perfekt egnet til at opbygge flere lag med, og med sin praktiske stick-emballage er den meget nem at påføre. Du kan bruge den når som helst og hvor som helst.

 

Når du nu ved, hvordan du vælger den rigtige blush, og hvordan du påfører den, så bør der heller ikke mangle en i dit kosmetikudstyr. Vi anbefaler, at du har flere af dem. Om sommeren vil du have fornøjelse af en cremeblush i glødende farver, der er nem at påføre. Om vinteren vil du derimod sætte pris på en pudderkonsistens og en mere afdæmpet farve. Den rigtige blush er kort sagt som en bedste veninde – den vil aldrig skuffe dig, og den vil altid få dig i bedre humør.

Produkter

Læs mere