Elektrisk neglefil

Elektrisk neglefil
Filter
Prisklasse

til

En elektrisk neglefil – hvordan vælger man den rette?

Nemmere, hurtigere og mere professionelt – sådan er det at ordne negle, når du har besluttet dig for at anskaffe et elektrisk manicure-/pedicureapparat. Hvad enten du kun skal bruge det til privat brug, eller du vil sørge for en bekvem manicure, der ser professionel ud, til dine veninder, så vil en elektrisk neglefil løfte hele processen op på et meget højere niveau. Det er nok at vælge en, der vil passe til dine behov.

Hvad er et elektrisk manicure-/pedicureapparat?

Det drejer sig om et mindre apparat, der tilsluttes en stikkontakt eller er batteridrevet, og som kan gøre det samme som en fil – blot meget hurtigere og mere effektivt. Det vil blive et uundværligt hjælpemiddel, uanset om du plejer naturlige, kunstige, gele- eller akrylnegle.

Det sørger for at rette neglenes form, fjerne aflejringer af gelelak (derfor kaldes det også tit for en elektrisk neglefil til gelenegle), men det behandler også neglebåndene, hård hud og giver neglene en flot polering. Før du anskaffer dig et, er det godt at kende de grundlæggende parametre, der adskiller de enkelte apparater fra hinanden.

Manicure-/pedicureapparat til hjemme- eller professionel brug

En normal elektrisk neglefil til eget brug behøver ikke at opfylde de samme høje krav som et professionelt apparat i salonen. Det er ikke nødvendigt, at den kan klare at blive brugt i lang tid. Et mindre antal rotationer (under 30.000) vil være nok for dig. En elektrisk neglefil, der opsuger støv, der opstår ved slibning af neglene, er også mere en nødvendighed for professionelle. De mere krævende vil sætte pris på den, men til hjemmebrug kan du helt sikkert klare dig uden denne funktion.

Opladning og ydeevne for elektriske neglefile

Hvis ikke du har planer om at ordne dine negle andre steder end derhjemme, så vil opladning fra lysnettet passe dig bedst. Det er den hyppigste og mest almindelige type af manicure- og pedicureapparat. Irriterer ledninger dig, eller vil du ordne negle hvor som helst, du har lyst? Så vælg en variant, der har en akkumulator eller er batteridrevet. I sidstnævnte tilfælde skal du dog være forberedt på at udskifte dem regelmæssigt og også på et lavere antal rotationer.

Du kan selv regulere rotationerne, når du arbejder med en neglefil, der er elektrisk. Til naturlige negle er et lavere antal nok, mens en elektrisk neglefil til akrylnegle derimod bør have det højeste. Det hyppigste maksimale antal rotationer, som en elektrisk neglesliber kan nå op på, er 20.000 i gennemsnit. Du kan regulere den nødvendige hastighed på en skala fra ca. 3000-20.000.

Bits til negle eller tilbehør til en elektrisk neglefil

Et af de vigtigste trin før du anskaffer dig et manicure-/pedicureapparat, er at bestemme, hvilke krav du har til det. På basis af det vælger du et manicure-/pedicureapparat med forskelligt tilbehør – eller bits. Bitten sættes fast på kroppen – håndtaget på neglefilen. De individuelle elektriske neglefile adskiller sig med hensyn til antallet af tilbehør, der er med ved køb. Neglebitsene kan være forskellige med hensyn til form, materiale og grovhed:

  • Form: Du kan finde de mest forskellige former, for eksempel en kegle, rulle, bit med en lille kugle (til at fjerne dødt neglebånd), flammeformet bit og lign. – alt sammen i forskellige størrelser til en hurtig, sikker og effektiv manicure eller pedicure.
  • Grovhed: Almindeligvis gælder det, at en fin kornstørrelse er ideel til naturlige negle, følsomme steder og neglebånd, mens en grov kornstørrelse er til hårde akrylnegle ved fjernelse af gammel lag lak eller måske hård hud på fødderne. Bits plejer at være mærket med et farvet bånd alt efter grovhed.
  • Materiale: De hårdeste, der er fremstillet af diamant eller safir, er ideelle til naturlige negle. Neglespecialisters favorit, den som de vælger hyppigst, er karbid. Tekstil og silikone bruges til at give neglene en flot polering. Der findes også nogle af titan, keramik og papir.

Hvad kan et manicure-/pedicureapparat ellers?

Så snart du har en ide om, hvordan den bedste el-neglefil skal se ud, kan du begynde at forholde dig til andre kriterier. Et af dem kan være materiale, vægt og apparatets ergonomiske form. Desuden LED-lys, så du bedre kan se neglene. Det er også nyttigt at have mulighed for at ændre bittens rotationsretning på neglene, et etui og forskelligt tilbehør som for eksempel negleklipper, rensebørste og finger-separator.

Hvis du vil have en rigtig salonoplevelse og kun ønsker et resultat, der ser professionelt ud, så bør du have et elektrisk manicure-/pedicureapparat blandt dit udstyr. Vælg efter dine krav, og glæd dig til hele tiden at have smukke, velplejede negle!

Afsluttende tip: Anskaf dig også andet tilbehør til at ordne negle: lampe til gelenegle eller et praktisk neglesæt.