Gå videre til hovedindhold

Vinterhudpleje

Vintertiden giver alle hudtyper noget at kæmpe med. Kombinationen af frost, lave temperaturer og overopvarmede rum forårsager, at blodgennemstrømningen i huden ikke er god nok, den tørrer ud, bliver irriteret, mister elasticitet, og dens beskyttende barriere bliver tyndere. Genkender du det fra dig selv? Hvis det er tilfældet, så udstyr dig med kvalitetskosmetik til vinteren, og tag en beskyttende læbebalsam eller en speciel koldcreme med i din hudpleje til vinteren!

Fugtighedscreme til vinteren

 

Ved starten af fyringssæsonen så udskift din lette ansigtscreme med en federe fugtighedscreme med et højere indhold af olie. Fugtighedscreme tilfører fugt til hud, der er udtørret af frost, beroliger kinder, der er ramt af kulden, og giver dem deres sunde kulør tilbage.

Tro ikke på myten om, at vand i fugtighedscremer fryser på huden og får den til at revne. Huden udstråler varme, også om vinteren, og desuden danner fedtstofferne i cremen et beskyttende lag.

Se hele teksten skjul tekst

Koldcreme mod frost

 

Den bedste ansigtscreme til vinteren til tør hud er afgjort en cold cream eller en koldcreme. Den giver ikke blot næring til huden, men, allervigtigst, den beskytter den mod negative påvirkninger fra det kolde vejr. Cold cream forhindrer ubehagelig stramhed og rødme og hjælper også ved "vinterakne".

Cold cream er en vand- og oliebaseret emulsion, hvis hovedingredienser plejer at være bivoks eller olivenolie. Overraskende nok har den ikke fået sit navn efter den kolde årstid, men efter den mildt kolde fornemmelse, du får, når du smører den på.

Se hele teksten skjul tekst

Vintercreme til ansigtet med SPF

 

Også om vinteren er det nødvendigt at beskytte huden mod UV-stråling. Selvom solen gemmer sig bag skyerne, og termometret viser nul, trænger der stadig ca. 80 % UVA- og UVB-stråling igennem skyerne. Tænk på det, hvad enten du skal ud på en vintergåtur eller på skiferie.

Især oppe i bjergene er solens stråler mere intense, og det betaler sig at anskaffe en speciel vintersolcreme. En vintercreme til bjergene bør være mindst SPF 30 og ideelt indeholde ingredienser som urea eller keramider, der styrker hudbarrieren.

Se hele teksten skjul tekst

Beskyttende læbebalsam til vinteren

 

I vintertiden udtørrer læberne, sprækker eller har større tendens til forkølelsessår. Tag derfor en læbebalsam med i din daglige pleje. De bedste vinterlæbebalsammer indeholder nærende stoffer som E-vitamin, jojobaolie eller sheasmør. Balsam med bivoks beskytter læberne mod frost.

Gnid forsigtigt hud, der skaller på læberne, af med en læbescrub en gang om ugen. Og behandl derefter læberne med en nærende maske.

Se hele teksten skjul tekst

Anden hudpleje til vinteren

 

Undgå at vaske ansigtet med varmt vand efter fjernelse af makeup og rensning af huden. Det forstyrrer nemlig hudens beskyttende lag, hvilket giver øget sensitivitet over for det kolde vejr. Undgå også makeupfjernere, der indeholder alkohol og andre udtørrende ingredienser, og vælg hellere renseolier og rensemælk.

Supplér din hudplejerutine om vinteren med en skånsom ansigtspeeling 1× om ugen ledsaget af en ansigtsmaske, der giver intensiv hydrering og beroliger hud, der er irriteret af frost.

 

Se hele teksten skjul tekst