Gå videre til hovedindhold

Biotin i kosmetik

Biotin eller B7-vitamin hører til i gruppen af vitagener, og i folkemunde bliver det kaldt for "skønhedsvitaminet". Hvis blot der er en let mangel på dette vitamin i kroppen, så vil hud, negle og hår hurtigt vise tegn på det. Hvis du døjer med tør hud, akne eller eksem eller alt for meget hårtab og skæl, så giv dig selv kosmetik med biotin, der vil få din hud og dit hår til at se sundt og smukt ud igen, og som virker forebyggende mod hudproblemer. Lær styrken i denne forskønnende ingrediens at kende, der tilmed vil forsinke hudens aldring, og at håret bliver for tidligt gråt!

 

Biotins egenskaber

Biotin er en naturlig energikilde, og dets hovedegenskab er pleje af den korrekte struktur i hud og hår; det beskytter dem nemlig mod skadelige påvirkninger fra miljøet.

Biotins virkning på håret

  • Det forhindrer hårtab og fremmer dets vækst.
  • Det fremmer dannelsen af kollagen og hjælper med at styrke hårstrået.
  • Det forsinker, at håret bliver gråt og andre aldringstegn i håret.
  • Det gør håret tykt, stærkt og spændstigt igen.

Biotins virkning på huden

  • Det hjælper med at forhindre akne.
  • Det forhindrer, at huden bliver for tør, og kløe i huden, og det er effektivt i kampen mod psoriasis og andre hudproblemer.
  • Det beskytter huden mod skadelige frie radikaler og fremmer dannelse af kollagen, hvormed det forebygger dannelse af rynker og andre aldringstegn i huden.

Kosmetik med biotin

Vi tilfører kroppen den nødvendige mængde biotin gennem fødevarer som for eksempel gær, nødder og soja. Især i perioder hvor årstiderne skifter, hvilket har en negativ virkning på hudens og hårets struktur, er det også en god ide at supplere det med biotinshampoo, serummer og anden kosmetik. Biotin er et stof, der findes helt naturligt i kroppen, og derfor er kosmetik, der indeholder det, også velegnet til sart hud.

Prøv biotin til håret om foråret og om efteråret, når der kan forekomme for meget hårtab. Vi anbefaler også at inkludere shampoo med biotin og kollagen i perioder med øget stress, der påvirker hårets kvalitet samt dets tilstand og tæthed. Glem ikke at nære håret med en biotinmaske til håret, olie eller conditioner med biotin efter vask.

Biotin til neglene virker forebyggende mod, at de knækker og spalter, og fremmer deres vækst. Det sørger også for at holde neglebåndene sunde. Prøv en håndcreme med biotin eller neglepleje, der indeholder biotin, som vi anbefaler at bruge regelmæssigt, især i vintermånederne.

Lær hemmeligheden ved B7-vitamin at kende, der ikke vil give for tidlig aldring af huden. Rynker og gråt hår ikke en chance! Prøv selv shampoo, masker og conditioner med biotin.

Interesserer du dig for ingredienser i kosmetik? Så læs om, hvad koffein, ceramider eller for eksempel AHA-syrer kan!

Se hele teksten skjul tekst