Gå videre til hovedindhold

Squalane i kosmetik

Hvis du nogensinde er stødt på en plejende ingrediens kaldet "squalane" i dine produkter og måske har lavet lidt research om den, er du måske også stødt på termen "squalene". Hvis du troede, at der var tale om det samme stof, tog du fejl. Dette ene bogstav har stor betydning for stabiliteten af forbindelsen. Før vi fortsætter med at beskrive virkningen af squalane, skal vi derfor diskutere forskellen mellem squalane og squalene.

 

Squalane er en hydrogeniseret form af squalene. Squalene er en lipid (fedt), der findes naturligt i huden og udskilles af vores talgkirtler. Squalene er dog ikke særlig stabilt til brug i hudplejeprodukter, så det er modificeret for at holde længere. Det kaldes squalane – og du kan finde det i både hud- og hårpleje.

Squalanes egenskaber

Da squalane i kosmetik efterligner hudens egne naturlige olier, er det meget effektivt. En førsteklasses anti-age fugtgivende ingrediens til alle hudtyper. Den er også en meget let olie, der er en god tilføjelse til din hudplejerutine. Den er ikke fedtet og tilfører fugt uden den ekstra vægt, som nogle olier og oliebaserede produkter belaster huden med.

Squalanes virkning på huden

  • Den blødgør og udglatter huden.
  • Den hjælper med at styrke vores naturlige beskyttende hudbarriere.
  • Den beroliger tør og irriteret hud og hjælper mod rødme.
  • Den fugter og låser fugten i huden ved at danne en beskyttende barriere på hudens overflade.
  • Den regulerer produktionen af talg, så den også er velegnet til personer med fedtet hud plaget af akne.
  • Takket være de kraftfulde antioxidant-egenskaber omfatter fordelene ved squalane også, at hudtonen bliver ensartet, og mørke pletter bliver blegere.

Squalanes virkning på hår

  • Den hjælper med at fastholde fugten i håret og fugter tørt hår uden at tynge det ned.
  • Den giver håret termisk beskyttelse mens det bliver glattet, krølet og udsat for påvirkning fra solen.
  • Hjælper med at styrke håret og bidrager til øget glans.

Kosmetik med squalane

Det mest populære produkt inden for hudpleje er squalaneolie. Gå altid gå efter 100 % squalaneolie, og undgå unødvendige tilsætningsstoffer. Squalane-serummer, -masker og -øjencremer er også meget populære. Squalane kan anvendes dagligt på renset og tonet hud. Hvis du har squalane med i din morgenrutine, må du ikke glemme efterfølgende at påføre creme med SPF.

Squalane er fantastisk til tør, irriteret og sensitiv hud og tørt hår. Da det er en ikke-komedogen olie, er den velegnet til alle hudtyper – også til fedtet hud og problemhud.

Tip: Hvis du bruger retinol, kan du anvende squalane, før du anvender retinol, for at mindske eventuel hudirritation.

Brugen af squalane i kosmetikindustrien var tidligere kontroversiel – man brugte olie fra hajlever til dette formål. De fleste kosmetikvirksomheder arbejder dog nu kun med planteformer af squalane, der udvindes af oliven, ris eller sukkerrør. Den er således endda en vegansk ingrediens.

Giv din hud blødhed og beskyttelse mod skadelige ydre påvirkninger takket være produkter med squalane! Og opdag andre ingredienser i kropspleje såsom niacinamid, peptider eller ceramider.

Se hele teksten skjul tekst