Kamme og hårbørster til børn

Sådan vælger du en børne-hårbørste til baby og til større børn

Hårbørstning er en regelmæssig del af den daglige barnepleje, der praktisk talt begynder allerede fra fødslen. Hvordan ser den ideelle kam til baby eller til børn ud? Læs mere her.

Vi vælger en kam til baby

  • For kamme og børster til babyer er deres funktion det vigtigste (udseendet begynder først at betyde noget for større børn).
  • Med hensyn til størrelse er de tilpasset det lille hoved. De kan bruges til at børste det fine hår og også til at øge blodgennemstrømningen i babyens hovedbund.
  • En hårbørste til baby har exceptionelt fine børstehår, så der ikke opstår nogen irritation. De forhindrer også statisk elektricitet i håret.
  • Der findes også en babykam med meget tætte, men afrundede tænder. De gør det nemmere at rede tørre skorper på små babyers hovedbund af.

Vi vælger en kam til børn

  • Hos større børn begynder udseendet at være vigtigt. En børnekam til håret bør derfor ikke kun være funktionel, men også have et fint design.
  • Børstehår af plast bør være så bløde og samtidig så faste som muligt med afrundede ender, så det også er behageligt for børnene at få børstet deres hår helt inde ved hovedbunden.
  • Kamme til børn er normalt bedre egnede til fint hår, og de kan være mere praktiske til forsigtig frisering af vådt hår. En børste til børn er bedre til at børste håret igennem. Hårbørster af den bedste kvalitet kan dog også klare vådt hår uden problemer – uden at skade det og trække i det.
  • En ergonomisk form er også vigtig, for at barnet selv kan bruge børsten hver dag, og den hele tiden er behagelig at holde om.

Mere end bare en kam til børn

Ikke blot en lille pige, men også hendes mor, vil blive glad for et flot sæt til at sætte håret med. Når børsten matcher børneelastikkerne og hårspænderne, så bliver det at børste håret, lave en hestehale eller selv mere komplicerede frisurer et dejligt ritual, som I begge vil glæde jer til.

Tip: En spray til at rede håret igennem til børn vil hjælpe dig med filtret børnehår!