Gå videre til hovedindhold

Hvordan bevarer man en sexet solbrændt hud længe efter sommeren? Disse tricks vil hjælpe dig!

16.8.2023

Tereza Krup

Læsetid: 5 minutter

Har det kostet dig timevis med solbadning (selvfølgelig med høj SPF-beskyttelse) at opnå den ønskede bronzefarve, og vil du ikke miste din solkyssede hud på blot et par dage? Så har vi 5 gennemprøvede tips til, hvordan du forlænger solbrændtheden så længe som muligt. Hvad skal du undgå, og hvad skal du anskaffe dig?

Hvis du elsker en solbrændt hud, og du ikke har tænkt dig at opgive den, selvom du allerede ved, at solbrændthed ikke er trendy, har vi 5 gennemprøvede tricks til dig, der sørger for, at din bronzefarve ikke falmer sådan lige med det samme. Her er tips til, hvordan man bevarer solbrændtheden!

 1. Peeling er den rette måde  

Hvordan bevarer man solbrændtheden fra havet, altså den flotte brune farve? Start plejen med en peeling. Selvom man skulle tro, at mekanisk rensning af huden og hyppige brusebade får dig til at miste den forførende farve, er det ikke tilfældet. Massér hele kroppen med en let slibende kropsskrub i brusebadet, allerhelst én til to gange om ugen. Straks efter peelingen skal du bruge en fugtgivende pleje. Her betaler det sig kort sagt ikke at vente.

Hvis du også vil bevare solbrændtheden i ansigtet, må du ikke bruge kropsskrub på huden. Køb en speciel ansigtspeeling. Den til kroppen indeholder større partikler, der ikke vil være gode til den sarte hud på kinderne. Vær også opmærksom på, at vandet i brusebadet eller i badekarret ikke må være alt for varmt. Ifølge visse studier er netop et varmt bad den hyppigste årsag til tør hud, da det forstyrrer dens øverste lag. Og solbrændtheden forsvinder hurtigere fra en tør hud.

Dette hjælper dig med at forlænge solbrændtheden

2. Masser af fugt og aftersun-pleje  

Undervurdér heller ikke valget af nærende aftersun-produkter, uanset om det er fugtighedscremer eller olier af god kvalitet. De kærtegner så at sige en hud, der er træt efter solen. Det er optimalt at bruge dem til natten, hvor de kan virke i lang tid. Nogle eksperter anbefaler en creme til at bevare solbrændthed med ekstrakter fra valnødder, der fremmer bruningen, mens andre anbefaler olie med havtorn. 

På redaktionen oplevede vi, at fugtgivende produkter kan udføre lignende mirakler, og de nærer huden i dybden. Det er optimalt at bruge dem lige efter brusebad og derefter også flere gange om dagen. En hydreret hud bevarer solbrændtheden i længere tid, men det ved du allerede.  

3. Solbrændthed på tube  

Da vi undersøgte på redaktionen, hvordan man bevarer sin solbrændthed, viste selvbrunerprodukter sig også at være effektive. De fleste af dem egner sig til både ansigtet og kroppen. Hvis du hører til dem, der har en mere sensitiv hud, anbefaler vi primært at bruge selvbrunercremer til ansigtet og at påføre dem på tør hud én gang om ugen for at understøtte solbrændtheden. 

Det samme gælder for selvbrunercremer, der er beregnet til kroppen. Om sommeren skal du ikke bruge fede foundations, men understøtte solbrændtheden med lette tonede ansigtscremer, og du skal vælge dem i hudens aktuelle farve. Vær ikke bange for at bruge glødgivende bronzere, som du påfører med en makeupbørste under kindbenet og også let på dekolletagen. 

 

Hvad angår kosttilskud, er det godt at tage betacaroten i en måned inden solbadning. Den normale dosis er én betakarotenkapsel om dagen. 

4. Drik! 

Hudens evne til at holde på vand afhænger af regelmæssig pleje og selvfølgelig også af en tilstrækkelig mængde væske. Et godt hjælpemiddel er kokosvand fra unge kokosnødder, der afbalancerer hudens pH-niveau. Det indeholder cytokiner og laurinsyre, der er to bestanddele, som kroppen har brug for til cellevækstprocessen. Det modvirker aldring og har en anti-age effekt.

Præparater med kokosekstrakter anvendes i skønhedsprodukter på grund af deres fugtgivende, regenererende og beroligende virkninger. Så efter solbadning kan du roligt kigge efter kropspleje med en lignende base.

 5. Den kunstige sol har et stopur 

Hvis du er så heldig, at du tilbringer sommeren på stranden i stedet for på kontoret, bør du undgå solariet, når du kommer hjem (men også generelt i løbet af året). Selvom en brun hud er bedre til at absorbere UV-stråling, der er mere intens i solariet end udenfor, øges risikoen for hudkræft, og der sker udtørring af huden. Og det fører igen til for tidlig aldring af huden. Og vil vi se gamle ud? Nej, det ønsker vi ikke! 

 Så det endelige råd lyder: Brug en peeling én gang om ugen, tilføj også hydrering flere gange om dagen, tag kun brusebad i lunkent vand, og anskaf dig skånsomme selvbrunerprodukter og en cool bronzer! Så ved du nu, hvordan du skal vedligeholde din solbrændthed?