Enzympeeling vil glæde din sensitive hud

19. oktober 2021Notino
Regelmæssig peeling og eksfoliering skulle have en æresplads i vores huds liv. Den hjælper med at fjerne døde hudceller, renser huden i dybden eller stimulerer f.eks. kollagendannelsen. Måske kan du ikke forkæle dig med alle peelingens fordele pga. sensitiv hud, men det gælder ikke for enzympeeling! Dennes naturlige enzymer eksfolierer huden på en ultramild måde, og den bliver nemt venner med enhver hudtype. Hvordan fungerer denne peeling, og hvilke typer er de bedste?

Hvordan fungerer enzympeeling? 

Hvis du anvender enzymatisk peeling, bliver din hud påvirket af enzymer, dvs. frugtsyrer. Den er sammensat af glykolensyre, mælkesyre eller f.eks. salicylsyre. Disse enzymer fremskynder hudens naturlige eksfoliering – de fremmer hudens funktion ved selv at fjerne de døde hudceller, og stimulerer dannelsen af nye. 

Du kan måske støde på enzympeeling som syrepeeling eller peeling med AHA-syre. Men alle har en meget lignende virkning.

I modsætning til mekanisk peeling indeholder den ikke nogen "gryn"; dvs., at den ikke har mikrodermabrasive virkninger og ikke irriterer huden unødvendigt. Sammenlignet med kemisk peeling opløser den ikke hele hudens øvre lag, men fremmer kun dennes naturlige eksfoliering.

 

Hvad er enzympeeling især egnet til? 

Enzympeeling er hovedsagelig ideel til sensitive hud til dem, der ellers ikke kunne tillade sig sådant et ritual. Med nu kan enhver hudtype holde et "aftenparty" med frugtsyrer. Hvad tilbyder peelingen dig? 

 • Fjerner døde hudceller. 
 • Renser porerne i dybden således, at den virker som akne-forebyggelse. 
 • Stimulerer hudcellernes fornyelse. 
 • Kan nedsætte hudens rødme. 
 • Giver hudtonen et ensartet udseende og eliminerer pigmentpletter. 
 • Fremmer kollagendannelsen og bekæmper på den måde rynker. 
 • Eliminerer toksinerne fra huden. 

Hvordan skal man anvende peeling? 

Det er meget nemt at påføre en peeling med frugtsyrer, men det skader ikke at huske på et par grundregler, så du kan pleje din hud bedst muligt! 

 • Påfør altid peelingen på en renset hud, så ingenting vil forebygge dens virkning. 
 • Rens huden grundigt, påfør peelingen, og lad den virke. Det er meget vigtigt at holde sig til virkningstiden, der er anført på det enkelte produkt. 
 • Skyl peelingen af med lunkent vand. 
 • Foretag ritualet en gang om ugen, højst to gange om ugen, så du ikke irriterer huden unødvendigt. 

 

TIP: Hvis du engang har udvidede porer, er de klar til en anden pleje. Benyt dig af det, og påfør f.eks. en rensemaske, der nu kan virke effektivt! 

 

De bedste enzympeelinger

Peelingen Perfectionist Pro Instant Resurfacing Peel 9.9% AHAs + BHA fra Estée Lauder er en kombination af AHA-syrer og hyaluronsyre. Når den påføres, vil den ikke irritere din hud – tværtimod: med præcis eksfoliering vil den give din hud dejlig glød og udglatte den perfekt. 

Peelingen Collistar Pure Actives Glycolic Acid kommer med et løfte om, at din hud bliver blød som aldrig før i løbet af 4 uger. Tro du på det? Du må simpelt afprøve denne kombination af glykolsyre, mandelsyre og glukonsyre! 

Enzympeelingen Grown Alchemist Cleanse giver bestemt ikke kun førsteklasses eksfoliering, men dens virkninger er yderligere fremmet af figenekstrakt, der nærer og udglatter huden. 

Peelingen MATIS Paris Réponse Délicate Sensibiotic-Peel er beregnet til normal til blandet hud, og den vil tage din hud på udflugt til fortiden og tiden med et glat børneansigt. 

Og hvis du gerne vil have en peeling, der ikke kun letter din hud, men også letter din pengepung lidt, så vælg det bedste kompromis med hensyn til pris/kvalitet med RYOR Intensive Care eller Dermedic Hydrain3 Hialuro.

 

Din hud – hvad enten den er sensitiv eller ej – vil sikkert falde for den skånsomme enzympeeling. Vælg den, der passer dig bedst! 

Produkter

Læs mere