Gå videre til hovedindhold
Frisørens tricks til fint og tyndt hår. Vil du prøve dem?
3.3.2023Jana Uhlir
Læsetid: 4 minutter
Når du hører, at "håret sætter kronen på værket", bliver du så trist af at se på dine tynde lokker? Du behøver ikke længere at være ked ad det, for vi har frisørens råd om, hvordan du kan pleje tyndt hår, hvilken styling og frisure du skal vælge, og hvilke kosttilskud du skal tage. Fint hår, så du har noget at se frem til!

Hvilke frisurer er bedst til fint hår, spørger du? Og hvilket snit eller hvilket look vil klæde dit hår? Du vil blive overrasket, men du kan starte med en permanent. "Man kan faktisk permanente kunder med fint hår, det er en tilbagevendende trend lige nu. Pointen er at vælge den rigtige størrelse curler, stilen og så fuldende det hele med et klip," anbefaler frisør Nela Matýsková. 

"Derefter kan du have dit hår bølget, føntørret med en diffuser, give det volumen med en børste, bruge curlere eller krølle lokkerne med et krøllejern." Omvendt skal støvet lægge sig på glattejern i dit hjem. Hvorfor? "Hvis dit hår er ret tyndt og fint, skal du undgå at glatte det, da det mister volumen," forklarer frisøren. 

Hvad angår håret, må du gerne snyde

Kalder du nedsættende dit hår for "et par hår på hovedet", mens du hemmeligt længes efter en taljelang manke, som selv Guldlok ville misunde dig? Hvis du virkelig insisterer på at have langt hår, er det også muligt. "Der findes mange forskellige hårforlængelses- og fortætningsteknikker, hestehaler eller clip-in extensions på markedet, der kan bruges til at gøre dit hår tykkere," forklarer Nela Matýsková. Sørg for at bede om anmeldelser af de forskellige saloner og brug anbefalinger.

De bedste frisurer til fint og tyndt hår

"Personligt vil jeg dog anbefale, at du holder dig til kortere klipninger," tilføjer hun. Lige mikadoer fungerer godt til fint hår, altså helt lige klippet hår, der giver en følelse af tykkere hår. "Det ser også godt ud med pixie cut, eller kort klipning med pandehår. Håret vil se tykkere ud, hvis det er børstet fremad," forklarer hun. Ser du, selv til slapt hår findes der frisurer, og de kan se fantastisk ud.

Forkæl dit fine hår

Glem Kylie, vær Marilyn

Har du fint hår, døjer du med udtynding, og overvejer du at ændre din hårfarve? Før du skynder dig til frisøren med et billede af Kylie Jenner, skal du vide, at for fint hår er det ifølge eksperten bedre at vælge en ret lys hårfarve. Hovedbunden vil ikke skinne igennem som med mørk farve. 

Stylingprodukter

Vi har styr på klipningen, så det eneste, der venter, er at finjustere hårplejeprodukterne. Leder du efter en shampoo til fint hår? Et sikkert bud er hårplejeprodukterne fra serien, der er udviklet til at give håret volumen og styrke det.

"Det brede udvalg af produkter til fint hår omfatter sprays, hårlotion, serummer, emulsioner og andre produkter. Hårprodukter til fint hår har en unik sammensætning, der styrker dit hår og giver det volumen uden at tynge det ned. Når du sætter håret, skal du bruge hårstylingskumhårpudder og hårlak. På den anden side ville jeg undgå cremer, stærke geler og tunge olier," siger Nela Matýsková. Det ville bare belaste dit hår unødigt. Et personligt frisørtip er mærket JOICO

Den bedste forstærkning til fint hår

Plej tyndt hår indefra

Men plejen slutter ikke med at købe de rigtige produkter og pleje dit hår på badeværelset. Tænker du på, hvordan man styrker fint hår? Om foråret og efteråret er det godt at tilføje vitaminer til håret. Det er den periode, hvor vi er mere tilbøjelige til hårtab. "Desuden har vi et svækket immunforsvar," forklarer Nela Matýsková og minder os om, at den største årsag til hårtab er langvarig stress, men også perioden efter en fødsel eller sygdom.

"Efter ca. tre måneder bør hårtabet stoppe, og håret bør begynde at vokse igen. Hvis problemet fortsætter, skal du konsultere en tricholog eller dermatolog, der vil undersøge din hud og anbefale den rette fremgangsmåde," siger frisøren. 

Sørg for, at du får nok vitaminer, mineraler og proteiner, og pas på din hovedbund både udefra og indefra. "Massér den forsigtigt efter vask, tør håret godt hver gang, skyl produkterne grundigt ud, og brug passende børster og kamme til fint hår," anbefaler frisøren. 

Er du interesseret i vores tips om, hvordan du plejer slapt eller meget tyndt hår? Tro mig, med den rette pleje, klipning og styling vil det ikke længere være en gene, men blive en glæde. 

Læs mere