Gå videre til hovedindhold
Undlad at trække hår ud af øjenbryn, og brug nu den læbestift. Hvad har du lyst til at sige til dit yngre jeg?
1.3.2023Iva Davies
Læsetid: 5 minutter
Det var dengang, hvor vi var unge og smukke, og hvor vi grublede over ting, der nu forekommer os latterlige. Men dengang var de da pokkers vigtige, det er da klart. På den anden side var vi ikke opmærksomme nok på andre ting, der ville have gavnet os. Læs, hvad redaktionens medlemmer har lyst til at sige til deres yngre JEG.

Ungdommen skal være sorgløs, men lad os sige det, som det er: Først med alderen lærer man, at man skal koncentrere sig om de virkeligt vigtige ting. Og mange "problemer", som vi tidligere ville diskutere i dagevis eller sågar i uger med vennerne eller veninderne, ser vi nu på med et overbærende smil. Hvad ville (eller skulle) vores yngre jeg høre?

Rør ikke ved øjenbrynene, og vær omhyggelig med din fodpleje

Jane S., Online redaktør

Kære Jane, rens huden ordentligt hver aften. Brug øjenmakeupfjerner til sensitive øjne, drik rigeligt (vand!), og beskyt dig mod solen (også dine ører og læber). Tag også solprodukter, conditionere og hårmasker med på rejse. Vær ikke bange for at bruge en rød læbestift, den klæder dig. Pluk ikke selv dine øjenbryn, og fortæl din kosmetolog helt præcist, hvad det er, du vil. 90'erne vil igen blive trendy, men du behøver ikke at følge enhver modebølge. Fokusér på din fodpleje, for det er kun hestene, der trives, når de går på hove! 

Ufarvet hår, nemmere liv

Jeannette M., Online redaktør

Undlad at farve dit hår! Du er født med et lækkert brunt hår med mange nuancer, der flyder naturligt ind i hinanden. Din datter får samme slags hår, bare i en blond variant, og fra hendes fem års fødselsdag vil du igen og igen svare på spørgsmålet, om hendes hår er meleret. Nej, det er det ikke. Så husk, at du også bør undgå dem. Det gælder også de andre eksperimenter: orange, blond, sort? Nej, ingen af delene. Elsk din naturlige skønhed, og i stedet for at farve dit hår så køb hellere shampoo og conditionere af høj kvalitet for at holde håret sundt. Livet uden hårfarvning er nemlig meget nemmere!

Jane og Jeannette havde i deres ungdom ønsket sig:

Den rigtige rensning er fundamentet

Katrine B., Projektleder

Husk det nu: rens din hud hver aften! Din unge hud er skøn, så hold op med at bruge mange lag foundation af dårlig kvalitet, som du desuden ikke kan fjerne ordentligt fra huden om aftenen. Venter du med at rense huden til om morgenen? Det går bare slet ikke. Du vil da ikke ødelægge dine øjenvipper, tilstoppe porerne og få grim hud, eller hvad? Så det er ud på dit badeværelse hver aften og fremsige følgende mantra: første vask er for at fjerne makeuppen, den anden er for at rense huden. 

Du må ikke spise brunede kartofler

Karen J., Lead of Content Marketing

Lad være med at farve dit hår grønt. De første fjorten dage er du ganske vist rigtig cool i skolen, men det varer meget længe, inden håret vokser ud igen. Hvis du vil lægge eyeliner, så vælg noget moderat, for det er ikke nødvendigt at se ud som Dracula. Og lad nu være med at spise alle de brunede kartofler; du skal ikke undskylde det med madtrang under graviditet, for du taber dig ikke igen ved at amme.

Karen og Katrine ville elske:

Beskyttelsesfaktor er ikke for de gamle 

Bettina A., Online redaktør

Find ud af, hvad det er, du virkelig ønsker dig, og lev dit eget liv. Så tidligt som muligt. Du skal også sætte dine egne grænser og ikke være bange for at sige "nej" eller "bland dig udenom". Vær ligeglad med, hvad de andre synes. Der findes kun få mennesker i verden, hvis meninger du skal bekymre dig om. Hold dig til dem.

Brug cremer med høj beskyttelsesfaktor. Hele tiden. Vær ligeglad med folk, der spørger, hvorfor du er hvid som en kalket væg, når du kommer tilbage efter ferien. Eksperimentér med hår. Blondt, kort, langt, hvad som helst. Hvis ikke nu, hvornår så? 

Gå ikke på slankekur. Det vender bare op og ned på dit forhold til mad og din krop. Rens huden ordentligt. Hver dag! Vær ikke bange for markante læbestifter. Du lever kun én gang, og det er synd at begrænse sig med noget så dejligt som læbestifter. 

Sig til dem, du elsker, at du elsker dem. Igen og igen. Og omfavn dem. De bliver her måske slet ikke så længe, som du tror. Og jeg gentager det lige igen: Brug solcreme med beskyttelsesfaktor. Selvfølgelig.

Alkohol? Heller ikke i en makeupfjerner!

Lea K., Online Content Editor

Brug ikke makeupfjerner med alkohol. Hvem i alverden har rådet dig til at gøre det? Fjern makeup fra huden, selv når klokken er tre om natten, og du lige har gødet din mors velplejede blomsterbed med indholdet af din mave. Brug ikke tonsvis af foundation på din faste unge hud, og brug liplineren til at tegne de læber, du har, og ikke dem, som du gerne ville have. Og min pige, find i god tid (altså gerne lige så snart du lærer at læse) ud af, hvad en creme med høj SPF er for noget, og brug den dagligt alle de steder, hvor huden ikke er dækket af dit outfit.

Farv ikke selv dit hår hjemme, og når du bestiller tid hos frisøren, så vær ikke doven, men kør hen til en, du har god erfaring med, i stedet for at smutte til ham, der er lige om hjørnet. Så mister du nemlig ikke halvdelen af din manke allerede i begyndelsen af tyverne. Og dan dig et overblik over produkter mod hårtab. Og lad være med altid at være den søde pige, lev livet her og nu, giv plads til de rigtige tanker, og giv dem frit løb. Punktum.

Bettina og Lea havde sikkert brug for:

Har vi inspireret dig? Hvad er dit budskab til dit yngre jeg?

Læs mere