Glykolsyre

Glykolsyre (glycolic acid) er den mest enkle AHA-syre, der findes naturligt i frugt og sukkerholdige planter (sukkerrør). Med sine små molekyler trænger den meget nemt ind i huden og er derfor den mest anvendte hydroxylsyre i hudplejeprodukter. Glykolsyre bruges hovedsageligt som en kemisk peeling i dermatologi og i kosmetik til hjemmebrug, eftersom udglatning af rynker og akne-ar og en generel korrigering af hudens udseende hører til blandt dens exceptionelle egenskaber. Den anvendes desuden til blegning af pigmenter ved hyperpigmentering og andre hudproblemer.

 

Glykolsyres egenskaber

Glykolsyre reducerer cellernes forbundethed i huden og forhindrer derved dannelse af et hårdt hudlag. Denne naturlige kemiske peeling binder desuden en stor mængde vand til cellerne, og efter brug bliver huden ved med at være blød og perfekt hydreret.

Glykolsyres virkninger på huden

  • Den regenererer og hydrerer huden og giver den en ensartet tone.
  • Den hjælper med at udglatte rynker, fremmer dannelse af kollagen og modvirker aldringstegn generelt.
  • Den formindsker synligheden af akne-ar og pigmentpletter.
  • Den bekæmper akne og hudorme. Desuden har den en effektiv sammentrækkende virkning på porerne.
  • Den hjælper i kampen mod strækmærker. Med sine eksfolierende virkninger fjerner den nemlig hurtigt døde hudceller og forbedrer hudens overordnede struktur.

Glykolsyre i kosmetik

Den alsidige glykolsyre har virkelig gavnlige virkninger. Derfor finder vi den ikke kun i ansigts- og kropskosmetik og i produkter mod strækmærker, men også i makeup og hårpleje. Glykolsyre har generelt en gunstig virkning på huden og er fuldstændig sikker. Men hvis din hud er overfølsom, er det bedst, hvis du spørger din dermatolog, inden du bruger produkter med glykolsyre.

Forkæl også dig selv med en blid glykolsyre peeling! Vælg en foryngende glykolsyre creme, et eksfolierende serum, intensive natampuller mod pigmentpletter eller en toner med glykolsyre mod akne, og nyd at have en dejlig blød, ren og ensartet hud. Har glykolsyre fanget din interesse? Lær også andre ingredienser i kosmetik at kende som tea tree-olie eller E-vitamin.

Se hele teksten skjul tekst

Bestsellere