Gå videre til hovedindhold

Peptider i kosmetik

Beskyt din skønhed, og bliv ældre med ynde! Peptider har indtaget anti-aging pleje og er sammen med AHA-syrer og retinol blevet en eftertragtet ingrediens til at regenerere huden, udglatte rynker og effektivt stimulere produktionen af kollagen i huden. Oplev også peptiders foryngende virkning på din hud og dit hår!

 

Hvad er peptider?

Peptider er organiske stoffer, der består af aminosyrer, der regulerer forskellige biokemiske processer i celler, væv og organer. Hvad angår aminosyreindholdet, skelner vi mellem polypeptider, oligopeptider og proteiner, der er hudens byggesten. Nogle af de bedst kendte proteiner, der består af peptider, omfatter kollagen, keratin og elastin.

Peptider findes derfor normalt i vores krop, men så snart deres mængde falder, bliver vores hud slap, mister elasticitet, og der opstår rynker. Derfor er det tilrådeligt at supplere peptider i kropspleje med andre aktive stoffer såsom antioxidanter og vitaminer for at fremme hudens friske og ungdommelige udseende.

Peptiders egenskaber

Spektret for peptidernes positive indvirken på hud og hår er meget varieret, fordi deres egenskaber påvirkes af antallet, type og rækkefølgen af aminosyrer i hver peptidkæde, og der findes hundredvis af forskellige typer af aminosyre-forbindelser. Derfor indeholder kosmetik med peptider også flere typer på én gang.

Peptider i hudpleje – virkning

 • De bidrager til at reducere rynker.
 • De blødgør og udglatter huden.
 • De tilfører huden fugt.
 • De stimulerer produktionen af kollagen og elastin i huden og genopretter fastheden.
 • Hjælper hudens regenerering.

Peptider til hår – virkning

 • Styrker hårsækkene.
 • Giver den nødvendige fugt til hovedbunden og hårrødderne.
 • De fremmer hårvækst, men også øjenvipper og øjenbryn.

Peptider i kropspleje

Peptider anvendes på grund af deres positive effekt på hud og hår i kosmetikindustrien i en række produkter som f.eks. hudserummer, cremer, makeup eller shampooer og hårmasker. Kosmetik med peptider kan synligt forbedre hudens tilstand og stimulere huden til konstant at forny sig selv og bekæmpe tegn på aldring. Takket være den naturlige forekomst af peptider i den menneskelige krop er de også velegnede til meget sensitiv hud.

De mest populære produkter med peptider omfatter:

 • Creme med peptider hjælper med at forynge huden, reducere rynker og tegn på aldring samt fremme hydrering og næring. Huden vil se lysere, fastere og mere ungdommelig ud.
 • Serum med peptider kan anvendes to gange om dagen, før du bruger din foretrukne hudcreme. Intensiv pleje, der omfatter et serum med peptider, gør det muligt at reducere rynker og fine linjer og at forebygge deres forekomst.
 • Øjencreme med peptider hjælper med at opfriske øjenområdet, fjerne hævelser og mørke rande under øjnene og udglatte fine linjer og rynker.
 • Peptiderne til solbadning i solplejeprodukter hjælper med at fugte alle lag af huden under soleksponering, regenerere huden og bekæmpe pigmentpletter.
 • Øjenvippeserum med peptider hjælper med at tilføre næring og stimulere vækst for at give vipperne et endnu mere forførende look.

Få bugt med rynkerne! Intens serum og creme med peptider forkæler og opfrisker huden og gendanner den ungdommelige glød! Prøv andre plejestoffer med anti-aging virkning, f.eks. hyaluronsyre, E-vitamin, coenzym Q10 eller snegleekstrakt, og nyd en frisk, fugtet hud!

Se hele teksten skjul tekst