Pimpsten

Brug jævnligt en pimpsten , og få glæde af dine helt bløde fødder uden hård hud. Pimpstenens grove overflade vil blødgøre huden på dine hæle, albuer og andre område, hvor den hårde hud dannes.

Sådan bruger du en pimpsten

  1. Start med at opbløde områder med hård hud i vand.
  2. Dyp pimpstenen i vand, og før den nænsomt over området med den hårde hud, som du ønsker at fjerne. Hud, der i forvejen er opblødt, vil nemmere skalle af, så der kun er ny blød hud tilbage. Du behøver ikke presse pimpstenen hårdt ned på huden – bare før den skånsomt over.
  3. Rens huden efter et stykke tid, og fortsæt, indtil du er tilfreds med resultatet.
  4. Glem ikke, at en pimpsten efterhånden bliver slidt op ved brug, og rens den gennem processen.
  5. Tør til sidst din hud med et håndklæde, og brug en fodcreme eller f.eks. kokosolie for at give dine fødders hud lidt fugt og vedvarende blødhed.

For at sikre dig, at din pimpsten holder så længe som muligt, skal du tage godt vare på den. Skrub den grundigt efter brug, f.eks. med en ren tandbørste, for at fjerne de små stykker hud, som sætter sig fast i hullerne. Med jævne mellemrum kan du også koge den ren for at fjerne et dybere lag af snavs. Lad altid pimpstenen tørre helt.

Materialer af pimpsten

Vælg den rigtige pimpsten ud fra dit foretrukne materiale. En naturlig pimpsten er lavet af vulkansk mineral, som regel vulkansk glas, som er særligt porøst og nemt fjerner død hud. Syntetiske pimpsten plejer også at være af god kvalitet, og de efterligner såvel den naturlige pimpstens udseende som egenskaber.

Hvordan slipper jeg af med hård hud?

Ud over pimpsten kan du også bruge en hel del andre produkter og redskaber. Prøv f.eks. en fodscrub med mikroperler, som masserer og blødgør din hud, en eksfolierende fodpeel eller en elektrisk fodfil, som hurtigere hjælper dig af med uskøn hud på dine fødder.