Gå videre til hovedindhold

Hvilken solcreme er den bedste?

11. maj 2022Notino
SPF er en del af den daglige hudpleje uanset årstid – eller sådan burde det i hvert fald være. Takket være den kan ansigtshuden forsvare sig mod UV-stråling, og vi kan derfor nyde en fast og glat hud i meget længere tid. Men nu vil jeg gerne bevæge mig fra ansigtet til resten af kroppen, for strand- og badedragtsæsonen nærmer sig! Hvert område af kroppen fortjener den samme pleje og beskyttelse som dit ansigt. Derfor har vi begivet os på jagt efter de bedste solcremer, og vi har allerede nået at teste dem.

Hvordan vælger du en solcreme?

Alt afhænger af, hvordan din hud reagerer på solstråling. Én person kan opholde sig i solen hele dagen, mens en anden bliver krebserød efter 10 minutter. Forskellen er, hvilken fototype du har – du bør ikke kun vælge beskyttelsesfaktor efter den, men også bruge den som en guide til, hvor længe du kan opholde dig i solen. 

  • Fototype I – Du hører til denne type, hvis du har en meget lys hud, sandsynligvis med fregner, og du nemt bliver forbrændt i solen. 
  • Fototype II – Denne type er egentlig meget tæt på den første fototype, men den bliver måske ikke så hyppigt forbrændt. 
  • Fototype III – Har du brunt hår og en lysebrun hud? Så kan du høre til i denne kategori, der nemt bliver solbrun, og som kun undtagelsesvis bliver forbrændt. 
  • Fototype IV – Mørkere hår med en olivenfarvet hud, der næsten aldrig bliver forbrændt. 

Produkter

Så lad os sige det helt enkelt – jo lavere et tal din fototype er, desto højere solbeskyttelsesfaktor har du brug for. Tænk også på, at det slet ikke er nok bare at smøre sig ind én gang om morgenen. Solcremer kan ikke klare alt, og de har kun en begrænset virketid. Endelig er det bedst simpelthen at følge beskrivelsen på det konkrete produkt. Nu vil jeg præsentere dig for et par at den bedste kvalitet sammen med mine kolleger, der samvittighedsfuldt har testet og forberedt anmeldelser af solcremer!

 

Hvad blev resultatet af vores solcremetest? 

 

La Roche-Posay Anthelios

Jeg køber solsprayen La Roche-Posay Anthelios regelmæssigt hver sommer. Indtil nu har jeg nemlig ikke fundet andre produkter, der kan overgå den. Den er meget let, så du kan ikke mærke den på huden, og det er fantastisk, at den matterer min hud i lang tid. Det er desuden ikke noget problem at smide den praktiske beholder i rygsækken og påføre sprayen igen efter behov i løbet af dagen. Denne mulighed vil kvinder helt sikkert sætte pris på, da de dermed kan undgå at skade deres makeup. Jeg vil vædde på, at denne spray er endnu bedre end den bedste solcreme til ansigtet, som du har prøvet. 

Mads

Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk

Jeg indrømmer, at jeg aldrig før har haft en solcreme fra mærket Vichy, men efter at have prøvet cremen Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk kan jeg kun sige, at det ikke bliver sidste gang! Den trænger meget hurtigt ind, og den holder min hud gennemfugtet hele dagen. Jeg vil derfor afgjort placere den mellem de bedste solcremer, jeg har haft mulighed for at prøve. 

Katrine 

Biotherm Waterlover Sun Milk

Jeg er blevet forelsket i solcremen med faktor 30 Biotherm Waterlover Sun Milk. Den er virkelig nem at smøre ud, og den danner ikke en fedtet film på min hud. Jeg kan lide, at den heller ikke laver fedtede mærker på tøjet. Og det allervigtigste – den beskytter huden perfekt mod solen. Tilmed dufter den af sommerferie, så den er simpelthen den bedste solcreme til en tur til havet! Jeg vil helt sikkert købe den igen.

Rikke 

Cosrx Aloe

Cosrx Aloe solcreme er mit nye must-have sommerprodukt! Den kombinerer nemlig alt, hvad jeg har brug for, og jeg har fået bekræftet igen, at koreansk kosmetik simpelthen er fantastisk. Cremen er let og er meget nem at fordele, og den trænger hurtigt ind. Takket være virkningen af aloe vera føler jeg også, at den beroliger min hud, der ikke er så tilbøjelig til at blive irriteret. Her om sommeren er det tilstrækkeligt med et serum under den, og jeg bruger ingen anden creme under denne SPF. Jeg tror, at den vil passe fuldstændigt til enhver hudtype, selv til den mest fedtede, da den ikke tilstopper porerne.

Sanne

Lancaster Sun Perfect Highlighting Primer

Denne primer med SPF var kærlighed ved første test. Jeg kan godt lide, at produktet er i en lille flaske med en pumpe, så jeg ikke behøver at bakse med at klemme den ud af tuben – det irriterer mig ved andre produkter. Lancaster Sun Perfect Highlighting Primer er dejlig let og er meget nem at smøre ud. Desuden har den en rigtig dejlig duft, der minder mig om sommer. Efter at jeg havde brugt denne primer var min hud blød, og den fik en dejlig glød. Jeg kan anbefale den til alle, der leder efter en virkelig god creme med en høj SPF til at bruge under foundation.

Anna

Bioderma Photoderm Bronz

Jeg elsker tørre sololier, og jeg vælger altid dem fremfor klassiske cremer. Bioderma Photoderm Bronz er meget behagelig, da den til forskel fra andre olier er virkelig let. Den dufter dejligt, er nem at fordele og trænger også virkelig hurtigt ind i huden, så man ikke får en fedtet film over hele kroppen. Desuden kan jeg tilføje, at jeg efter at have brugt den er blevet lidt hurtigere solbrændt. :)

Camilla

Produkter

Shiseido Sun Care Expert Sun Protector Face & Body Lotion

Denne sollotion er absolut guddommelig! Den høje beskyttelsesfaktor (SPF 50) passer mig, og efter påføring af Shiseido Sun Care Expert Sun Protector Face & Body Lotion er min hud dejlig blød. Jeg kan godt lide at være aktiv om sommeren, som jeg først og fremmest tilbringer ved havet, og den bedste solcreme til mig er én, der er vandfast. Derfor sætter jeg virkelig pris på, at den lover holdbarhed i vand, hvilket jeg også vil afprøve, så snart jeg får chancen for det! 

Andrea 

Vichy Capital Soleil

Hvis der er noget, jeg bare ikke kan lide ved solcremer, så er det, at de gør min hud klistret, at de er svære at smøre ud, og at de laver en hvid film. Det er også grunden til, at jeg synes så godt om solsprayen Vichy Capital Soleil. Den er fantastisk nem at påføre, den laver ikke hvide mærker, og desuden føles den utrolig behagelig på huden. Jeg havde den med på ferie i Portugal, og jeg ved allerede nu, at den kommer med mig i flyveren igen næste gang.

Majbritt

Nivea Sun Protect & Moisture

Jeg er aldrig blevet skuffet over solplejeprodukter fra Nivea. Desuden har jeg gennem mange års brug lagt mærke til, at de er blevet ret "opgraderede" – nu er de op til 75 % biologisk nedbrydelige og fri for mikroplast. Jeg testede solcremen Sun Protect & Moisture SPF 50+, der blev sat på en hård prøve sammen med mig! Jeg gik ud i den skarpe forårssol med den på for at lave havearbejde, lige ved middagstid. Og jeg blev ikke solskoldet – hvilket for mig, der er fregnet med en naturlig lys hud, nærmest er et mirakel! Du kan simpelthen aldrig gå fejl af en gennemprøvet klassiker.

Karoline

Hawaiian Tropic Protective

Jeg elsker mærket Hawaiian Tropic – alt, hvad jeg har prøvet fra det indtil nu, har passet præcist til mig. Den tørre sololie Hawaiian Tropic Protective er ingen undtagelse. Den har en fantastisk konsistens, den er ikke flydende – så den løber ikke ud i din taske. Den er nem at påføre og ved kontakt med huden "smelter" den straks og forvandler sig til en olie. Hvis jeg kunne, ville jeg bruge den hele tiden, da den giver mig en dejlig hydreret hud!

Camilla

Som du kan se, var resultatet af vores store solcremetest supergodt. Der er ikke rigtig noget man kan kritisere vores TOP-udvalg for. Du vil helt bestemt også kunne finde din ledsager til en solfyldt sommer blandt dem.

Læs mere