Gå videre til hovedindhold

Sådan dufter verden: Parfumer inspireret af Paris, Tokyo og Mojave-ørkenen

24.8.2023

Jana Potuznik

Læsetid: 4 minutter

Vi tager dig med på en rejse jorden rundt! Til London, Paris, Tokyo, Calabrien, Indien og Mojave-ørkenen. Vi tager dig med til byerne og til ødemarken. Og vi viser dig, hvilke dufte der er inspireret af stederne. Nu kan de inspirere dig – til at udforske, rejse eller endda skifte parfume.

Enestående energi, enestående parfumer

Der er byer og steder, der har en særlig atmosfære, som man ender med at have med sig hjem som en lyst til at vende tilbage. Nogle af dem fascinerer med temperament, andre med deres farver, andre igen med stilhed. Og de parfumer, der afspejler dem, er lige så enestående. Hvilke synes vi bedst om?

Eliten i Europa

Eisenberg Back to Paris pulserende som den franske hovedstad! Den er dristig og umiskendelig. Fra mandarin og rabarber skifter den til violer og iris for at afslutte sin tur i byen med træagtige noter, patchouli og vanilje. Den er særpræget, men den bliver sødere. Den er temperamentsfuld, men hvisker, at hvis det er det værd, vil den lade sig tæmme for en stund…

Lige så romantisk som London, der vågner op efter en sommerregn til en let diset tåge, det er Burberry Her London Dream. Den skriger ikke "jeg er her"; den venter på, at du bemærker den. Når du registrerer dens friske noter af ingefær og citron, dens delikate hjerte af rose og pæon og ambra bund. Fordi den ved, at så bliver du forelsket!

Valentino Born In Roma Donna bærer den umiskendelige kvindelige selvtillid fra en stolt romer. Og et strejf af tidløshed og en hel masse elegance – i en flakon inspireret af historisk italiensk arkitektur. Og sammensætningen? Italienske citroner, mousserende jasmin, vanilje. Bellissima!

Parfumer inspireret af det gamle kontinent

Feriemål

Unisex niche Tom Ford Costa Azzurra Parfum inspireret af Côte d'Azur blev skabt som en afspejling af et sted, hvor man kan stoppe op et øjeblik og trække vejret. Hvor havet, solen, citrusfriskhed, ege- og cypreslunde, enebærkrydderi og et strejf af luksus med ambra og soløjetræ hersker…

Følelsen af frihed giver dig mulighed for at bade i GUERLAIN Aqua Allegoria Granada Salvia, betagende som de smukkeste haver i spanske Granada. Mættet med saftige solbær, granatæble... Blød takket være rosen. Forfinet med salvie, mos og patchouli. 

Nishane Ambra Calabria tager dig med til Calabrien i Italien. Et parfumeekstrakt, der vil hjælpe dig med at tro på, at du kan gøre alt, hvad du drømmer om i livet! Det er lige så spændende som enhver anden dag på kysten. Den er intens, men de grønne noter, bergamot og koriander afbalancerer med friskheden de kraftigere noter fra vanilje, ambra og moskus.  

Duft fra kystområder

Et fjernt land…

Karl Lagerfeld Tokyo Shibuya er en eau de parfum, der er inspireret af et af verdens travleste vejkryds, Shibuya i Tokyo. Sprudlende, overfyldt, farverig og helt særegen, ligesom denne duft, der lover at afsløre hver eneste del af din personlighed. Kirsebærblomster er ikke til at komme udenom, men også magnolia, pæon og fantastiske grønne noter. 

Den lyserøde by, Jaipur, ligger i Indien. Dens karakter findes i duften Boucheron Jaïpur Bouquet. Takket være grapefrugt, mango og cedrat er den dejlig solrig. Arabisk jasmin giver den en orientalsk accent, mens cashmeran giver en særlig blødhed i bunden. Den kombinerer tradition med det 21. århundrede og passer perfekt til sommeren.

BYREDO Mojave Ghost er meget vovet – ligesom alle, der besøger Mojave-ørkenen, hvor denne niche-unisex kommer fra. Den er unik med sjældne stoffer som ambrette og sapodilla. Den er træagtig og pudderagtig, brændende og opfriskende. Den er fuld af oplevelser, du ikke vil gå glip af!

Parfumer fra den anden side af kloden

Og hvor lader du dine yndlingsdufte føre dig hen? Uanset om det er nære eller fjerne mål, ønsker vi dig en god rejse.